Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 242
  • 3 040
  •   2
Отговори
# 2 940
  • Los Angeles CA
Аз не бих искала да се коментира снимката с кухнята. Имах чисто езикови притеснения, не знаех дали се казва - остров или нещо друго, на български, затова я сложих да онагледя това, за което питам. (когато живеех в България такива неща в кухните нямаше)

# 2 941
  • София
Диана,

Имам въпроси ако имаш възможност, би ли ми отговорила,
Искам да направя една такава стена ( черна с бели надписи) как се прави това нещо? Снимах  стена от един магазин,  в който скоро влизах, но тази идея ми се върти отдавна.

Още нещо, кухнята и холът ми ще са едно помещение. Вкъщи имаме спор дали печката да е до стена, или да бъде на остров, където ще има барплот. Това, което мен ме смущава ако котлоните са  в средата като се готви ще пръска и ще се цапа цялата повърхност, ако е до стена, ще се лимитира пространството, където може да се замърси и ще бъде по- лесно за почистване. ( на снимката не е точно това, което искам, само за да онагледя идеята я прилагам.

Здравей,
с удоволствие ще отговоря, първо за стената:
Какъвто и цвят да избереш, трябва да е мат, за да изпъкват надписите, а и за да се лепи или рисува лесно. Има 3 начина:
- да наемеш артист, който е сръчен в калиграфията, да уточните композицията и текстовете и той да действа /това е доста скъпо/. Прави се с тебеширена боя.
- ровиш безкрайно в сайтове и намираш подходящи шаблони, които ти харесват или си поръчваш шаблони по твой проект. После разпределяш шаблоните на стената и тупкаш само вертикално с твърда кръгла четка. Появяват се несъвършенства, но е приятно.
- отиваш в някой print house наблизо, обясняваш им задачата, ако нямат плотер за целта, ще ти кажат къде има и отново - правите композиция, те ти режата фолио /то е само за стена/, чистят го и ти го дават на "транспортно фолио". Това са термините, няма да имаш проблем. После може те да го монтират, а може и ти, само трябва да си внимателна. Тук там, особено в https://www.etsy.com/ има и готови стикери.

Сега за острова. Знаеш ли, тенденцията е острова да е на едно ниво, без бар плот и все по-често се ползва за трапезария. Не мисля, че е добре да има печка там, камо ли на газ. Ако имаш огромна кухня, с два острова - няма проблем, но трябва да се сложи добър абсорбатор от тавана.
За мен островът увеличава обема на плотовете и предоставя място за съхранение, което често заменя горните шкафове. Ако погледаш малко повече в pinterest, ще видиш, че най-често там се слага мивка, но аз и това не харесвам. Ще се радвам, ако мога да помогна още...
Успех!

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 09:14 от Рaдост

# 2 942
  • София
Аз не бих искала да се коментира снимката с кухнята. Имах чисто езикови притеснения, не знаех дали се казва - остров или нещо друго, на български, затова я сложих да онагледя това, за което питам. (когато живеех в България такива неща в кухните нямаше)

Не отговорих за печката до стена - освен че е класика, е най-безопасно. Ако плотът и гърбът са хубави, ще се почистват лесно.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 09:14 от Рaдост

# 2 943
  • Los Angeles CA
Безкрайно ти благодаря за отговорите, Диана!
Беше ми много интересно да науча как се прави черната/ тъмна стена с надписи.
Забравих,  как ти е ръката, оправи ли се вече?

# 2 944
  • София
Безкрайно ти благодаря за отговорите, Диана!
Беше ми много интересно да науча как се прави черната/ тъмна стена с надписи.
Забравих,  как ти е ръката, оправи ли се вече?

И аз благодаря за интереса... Оправям се, най-вече мога да работя, но ми слагат някаква терапевтична лепенка, която изглежда точно като татуировка. Сезонът е такъв, че трудно я крия, а на мен изглежда смешно Yum но и това ще мине.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 09:15 от Рaдост

# 2 945
  • София
Здравейте, този път аз имам нужда от съвет.
Има ли някой опит така наречените SPC паркети? Това е нещо като нов вид винилов паркет...
Благодаря ви!

# 2 946
Да, ние сложихме в хола и коридора, много сме доволни.

# 2 947
  • София
Да, ние сложихме в хола и коридора, много сме доволни.

Благодаря, а правихте ли саморазливна замазка в помещенията?

# 2 948
Да, мисля, че правихме

# 2 949
За SPC настилка е задължително да има саморазливна. Иначе настилката е страхотна, издръжлива. По-топло държи от камък и малко по- студено от винил.  И за подово е подходяща!

# 2 950
Много често   SPC настилка е подходяща и за облицовка на стени.

# 2 951
  • София
Здравейте Диана, имам нужда от съвет за кухня, която ремонтираме в момента. Помещението се състои от трапезария с размер около 3,16 на 3,15 метра, и малко помещение (бокс) към нея с размери около 1,70 на 1,93 метра, където ще трябва да са смести кухнята. Това се налага, понеже трапезарията ще се ползва и за спалня през нощта и там трябва да има единично легло, а и за трапезария - съответно трябва да има маса за хранене с поне 4 стола. Може и някой от кухненските шкафове да се вмести там, или бюфет или пък хладилника, още изобщо не ми е ясно...
И тъй като бокса за кухнята е много малък на мен ми е малко трудно да разположа всички шкафове и уреди. А и да има място за плот. Моля за съвет как най-оптимално да се направи кухнята, като все още не е решено по поръчка или от Икеа да бъдат шкафовете. Много благодаря предварително.

Ето и чертеж на пространството:

# 2 952
  • София
Здравейте Диана, имам нужда от съвет за кухня, която ремонтираме в момента. Помещението се състои от трапезария с размер около 3,16 на 3,15 метра, и малко помещение (бокс) към нея с размери около 1,70 на 1,93 метра, където ще трябва да са смести кухнята. Това се налага, понеже трапезарията ще се ползва и за спалня през нощта и там трябва да има единично легло, а и за трапезария - съответно трябва да има маса за хранене с поне 4 стола. Може и някой от кухненските шкафове да се вмести там, или бюфет или пък хладилника, още изобщо не ми е ясно...
И тъй като бокса за кухнята е много малък на мен ми е малко трудно да разположа всички шкафове и уреди. А и да има място за плот. Моля за съвет как най-оптимално да се направи кухнята, като все още не е решено по поръчка или от Икеа да бъдат шкафовете. Много благодаря предварително.

Ето и чертеж на пространството:

Здравейте, не е чак страшно малка кухнята /зависи и Вие как сте свикнали да готвите/.
Виждам къде е водата, а комин има ли?
По-трудно ще е с мястото за спане - да е красиво и практично.
Със сигурност хладилникът ще е отиде в трапезарията, но нека да помисля. Каква е настилката?

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:33 от Рaдост

# 2 953
А дали не е възможно – при това разположение и ако човекът, който ще спи там, не е много висок – да направите боксчето на миниспалня (легло 1,90 би трябвало да се побере), а трапезарията – на кухня с кът за хранене?

# 2 954
  • София
А дали не е възможно – при това разположение и ако човекът, който ще спи там, не е много висок – да направите боксчето на миниспалня (легло 1,90 би трябвало да се побере), а трапезарията – на кухня с кът за хранене?

Да, това не е лоша идея, защото в бокса има прозорец и не е преходен, а кухнята може да е преходна. Rolling Eyes
Може и по това да се разсъждава малко...

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:33 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт