Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 183 084
  • 2 434
  •   1
Отговори
# 2 355
Здравейте  малка тераса с прозорец отварящ се на вътре какъв вариант имам за простор.  Имам сушилня . Тези простори които са на тавана неможе да се поставят

# 2 356
Предполагам, че сте в нова сграда. Там е забранено да се нарушава фасадата. Има високи сушилници, за малки тераси/най- често се простират рокли, ризи  и блузи, които не смеем да ги сложим в сушилня/Аз лично просрирам всичко на закачалка.. а панталоните на закачалките с щипки.. Така вече много години си живеем добре. Добавям, че пускам пералня и сушилня няколко пъти на ден и нищо им няма на останалитв дрехи…ноо” скъпите” са на терасата /или химическо

# 2 357
Здравейте  малка тераса с прозорец отварящ се на вътре какъв вариант имам за простор.  Имам сушилня . Тези простори които са на тавана неможе да се поставят
Някакъв стенен дали няма да стане?
https://www.google.com/search?q=%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D … lient=firefox-b-d

# 2 358
есинственият вариант е нещо на острещната стена което да покрива само неотватяемия прозорец

# 2 359
есинственият вариант е нещо на острещната стена което да покрива само неотватяемия прозорец
Е, в такъв случай и щом е комплицирана ситуацията, направо си вземи подов, сгъваем и си го мести, където ти е кеф. Ако имаш и сушилня, почти няма да го ползваш или ще е съвсем за кратко и само за някои дрехи.
Аз суша няколко неща само извън сушилня и ги закачам в банята на закачалки, след половин час са сухи,  гладя и прибирам. Въобще нямам сушилник и не ми липсва никак.

# 2 360
Здравейте,
Не знам дали това е правилната тема, но искам съвет.
Според вас какви завеси или пък щори ще са подходящи за хол с трапезария?
Стаята има един, единствен прозорец, който се отваря само в едната си част, а в другата е с малко прозорче.
Под малкото прозорче ще има мивка (жълтото обозначение), която ще закрива и една част от прозореца.
А на нейния гръб ще има растения или някакви други неща на парапета, който остава свободен.
Не знам дали ме разбрахте, но в момента нямам по-адекватна снимка.
Скрит текст:

Стаята е с височина около 2.80 м. и има дървени греди по тавана, ако има значение.
С оглед мястото и височината на мивката, само щори ли ще са подходящи?

А визуално как може да се направи да изглежда по-широка и голяма спалня, която също е с един прозорец?
Като в едната има отново дървени греди на тавана, а другата няма такива.

Мислех си за тънко фино перде  и отгоре по-плътна завеса Блек аут, по-дълги не на нивото на прозорците.
Ако намеря снимки ще прикача и на тях.

# 2 361
Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 22:16 от Natt***

# 2 362
Само че да са от средата на прозореца надолу. Да не скриват и нагоре хубавата гледка отвън.

Или такива
https://perdeta.net/malko-dekorativno-perde-ot-fin-poluprozrache … mer-50x160sm.html

# 2 363
За такива прозорци според мен най-добрият вариант са щори

, вида им зависи от това в какъв стил ще е кухнята!

# 2 364
Благодаря, забравих да спомена.
Кухнята ще е синя, стил рустик.
Нещо подобно като цвят, но с бежови печка, мивка и хладилник.
Скрит текст:
Стените са венецианска мазилка, сребриста има и една каменна стена.

# 2 365
Ако ще поддържате стила, за мен щорите от типа на отделни ламели /алуминиеви/ отпадат, с изключение на дървени. Показаните по-горе завеси от средата на прозореца надолу са подходящи стилово. Възможни са и други подобни.
Въпросът вече опира и какво на теб допада като общо звучене на помещението и дали искаш да увеличиш рустик елементите или ще има и по-опростени.

# 2 366
По-принцип харесвам много дървените ( не успяхме да намерим консенсус за дървени капаци и си останах да мечтая за такива), тъй като си мислех че с гредите ще са супер.
Но през деня не ми се иска да е напълно открита гледката  (тъй като ще има растения, но докато пораснат..... улицата ще се вижда съвсем ясно) и си мислех за някакви фини пердета,  но в такъв случай няма да си отиват.

# 2 367
Ако  нямате съседи наблизо може и без щори Simple Smile! Или нещо съвсем изчистено и едноцветно за да не натоварва допълнително помещението!

# 2 368
Ако  нямате съседи наблизо може и без щори Simple Smile! Или нещо съвсем изчистено и едноцветно за да не натоварва допълнително помещението!
Аз това лято в селската кухня бях махнала едното перде. Много обичам да гледам зеленината навън - в такива случаи прозорецът е като рамка на картина, но зависи от изложението, при мен е южно и имаше моменти, в които аха да се кача на стълбата да окачвам пердето, но издържах, изчаках ММ да си дойде, че трудно стигам.
Така че и това е фактор, както и околните погледи, ако ги има.
В рустика сякаш почти няма опасност да се натовари допълнително помещението от цветна завеса, особено флорална - тя си е даже емблематична за стила, който не е и минималистичен. Бих решила този въпрос в края, когато е готова изцяло кухнята, пък и вероятно ще трябва да се хармонизира с останалото обзавеждане, включително други пердета и завеси, въобще покрития на прозорците.

# 2 369
Благодаря, забравих да спомена.
Кухнята ще е синя, стил рустик.
Нещо подобно като цвят, но с бежови печка, мивка и хладилник.
Скрит текст:
Стените са венецианска мазилка, сребриста има и една каменна стена.
Всички тези неща плюс гредите на тавана - струва ми се че леко ще предобрите..

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 08:18 от second

Общи условия

Активация на акаунт