Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 212 919
  • 2 645
  •   2
Отговори
# 2 610
  • SF
Сив мат.
Харесваш ли този стил?

Вероятно не, защото навсякъде сте с бял гланц. Но ще стои светло в северната кухня. Белият гланц с дърво е по-топъл и по-светъл, но като не го искате повече, помисли за някакъв такъв пастел.

# 2 611
  • София
Здравейте, предстои ни подмяна на кухнята.
Харесах  това като цвят за плот https://rosi.bg/plot---dab-delano-relef-5468.html , но не мога да измисля с какво още да го комбинирам . Кухнята е с под череша и със северно изложение. Модела е не е окончателен, но е стандартен г - образна кухня (като на чупката се пада комин)  - на долен ред от ляво надясно 1.пералня, 2.мивка и под нея двукрило шкафче и 3. 3 чекмеджета едно под друго (или чекмедже и под него пак шкафче), на горен ред - само шкафчета 4 броя ,  на съседната страна на долен ред шкафчета и фурна, отгоре ширм и рафтчета ( тук шкафове мисля да не слагам, и следва хладилник.    Не искам да е бяло (бял лак  присъства и в хола и в спалните), с черно става прекалено контрастно. С цвят кафе (тъмно кафяво) изглежда приемливо. Тъмно зелено маслинено и синьо ми допадат като комбинация, но сякаш не е моята кухня, в която да ми е уютно. Замислих се, ако се откажа от този плот и използвам цвета  за шкафчета, то какъв плот и гръб в какъв цвят биха били подходящи ?

Чакайте нещо не разбирам - пода е череша, нали? Какъв златен дъб? А после и за вратичките? Тези два декора се бият. Изберете мек сиво-синьо или сиво-зелено цвят за шкафовете и... аз бих сложила бял плот и гръб или графит. Вижте това: https://www.pinterest.com/pin/AYibxAwm5mgMaoe3ZuGbhYlv2mrY2e7V0S … eNJbCORSblOdqrgE/

# 2 612
Здравейте, г-жо Кръндева и мили момичета,
Бих Ви била много благодарна, ако ми препоръчате цвят и размер за декоративни възглавници, които да добавя към това диванче с вече налични две възглавници. Може и нещо шарено. Просто наистина не разбирам какво би стояло добре, а ми се ще да освежа атмосферата. Благодаря!Ако имате идея, много ще се радвам!

# 2 613
# 2 614
Всичко в стил "Бохо" би свършило работа, включително в цветове горчица, теракота, подходящо зелено, в характерни етно шарки. По-точно от снимката ми се струва, че е нещо като комбинация между сканди и бохо, не знам другото какво е. Ако се смени килимът, и в друг стил ще подхождат, но сега килимът според мен задава именно този, важи и за наличните възглавнички. Зависи какъв точно цвят искаш да вкараш и има ли други цветове в стаята, то не е само диванът - стени, други мебели, дали някъде има текстил с шарки и какви са те, в какъв стил са...
Тези от "Комо" ги виждам като подходящи.

# 2 615
Бих Ви била много благодарна, ако ми препоръчате цвят и размер за декоративни възглавници, които да добавя към това диванче с вече налични две възглавници. Може и нещо шарено. Просто наистина не разбирам какво би стояло добре, а ми се ще да освежа атмосферата. Благодаря!Ако имате идея, много ще се радвам!
Скрит текст:
Аз съм за тъмно сиви и малко по-светло сиви, може с лека бяла шарка. Белите възглавници със синьото диванче ми изглеждат, като, че ли някой си ляга вече,  и ... бялото килимче. Постигнала си прекалено голям контраст.

# 2 616
  • Пловдив
Предлагам неутрални шарки - бежави ,конячни ,но не едноцветни и  да са различни текстури ,както и различни размери  .
 Като цяло ,си има някакви общоприети норми за килима ,не като цвят ,а като разположение под дивана .Не трябва да се вижда паркета между килима и дивана ,  както е сега .

# 2 617
На моя монитор диванът го виждам сив  Simple Smile
Сега, дали мониторът, дали очите...

# 2 618
Благодаря на всички!💐💐💐😌
Ще последвам съветите. Иначе диванът е тъмно син. Килимчето и възглавниците са светло бежово. Всъщност килимчето е тип пътечка и е доста малко, затова не стига до под дивана. В това жилище има наличен и голям килим тип персийски, но не от старите, с нов. Цветовете при него са тъмно синьо и червено. За през зимата стои добре горе-долу, но сега ми се искаше да постигна повече ефирност и лекота на пространството. ..хаха..обаче очевидно не знам как 😃. Много ви благодаря, мили момичета, че отделихте от времето си, за да ми отговорите! ❤️
Кубратова, благодаря! Стените са бели, вратата също. Холчето е доста малко, квадратна стая. Срещу диванчето има мини секция в цвят светло бежово. От другата страна има старо пиано- цветът му е кехлибарен талашит.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 14:48 от Cat_woman123

# 2 619
Персийският килим е по-подходящ  за по-голяма стая сигурно.

# 2 620
Да, определено!
Поне наполовина по-голяма от тази. В случая става дума за маломерен хол в стара сграда от 50-те години. Прозорецът също е малък - с две крила, северно изложение.
Персийският килим е по-подходящ  за по-голяма стая сигурно.

# 2 621
При северно изложение вкарай топли цветове, например килимче с с неутрален цвят, но тук-там някоя жълта, оражнева шарка, или жълто и т, синьо

# 2 622
  • София

Здравейте,
много ще се радвам да помогна...
размерите трябва да са поне 2 - квадратни и правоъгълни, така весело ще се застъпват една друга.
Всичко стои добре на тъмно синьото като цвят. Хич не се ограничавайте! Гледайте обаче да не са само едноцветни, а ако има шарка да е геометрична навсякъде /напр. без цветя/.
Ако ви хареса нещо с цветя, другите да са едноцветни.
Например така:

или така

Доста са скъпи според мен възглавниците по нашите магазини и ако не ви се поръчва по интернет посетете няколко пъти
Скрит текст:
Pepco

Смело и успех!

# 2 623
Здравейте,с какъв цвят трябва да се боядисат стени в тесен и дълъг коридор при сив под и врати венге?

# 2 624
Здравейте,с какъв цвят трябва да се боядисат стени в тесен и дълъг коридор при сив под и врати венге?
Аз бих ги боядисала в цвета на тавана, за да се избегне тунелният ефект при тези изходни характеристики.

Общи условия

Активация на акаунт