Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 085
  • 3 039
  •   1
Отговори
# 3 030
  • София
Скрит текст:
1. Ако някой от вас прави ремонт, среща ли некоректни търговци? Закъсняват ли поръчките ви? /за мебели и материали/
Да, закъснява всичко, като се започне от взимане на мерки за кухня тк. трябва да се чака със седмици да вляза в графика.
После се чака с месеци  да бъде готова.
Мебелите ако са от Италия и Испания се чакат  2 месеца, но реално стават  3 месеца.
2. Как избирате по-често - на място в магазин или онлайн? Пак по нашата тема, разбира се.
Много ми се иска да има шоурум да вляза да седна,  да пипна, но реалността е друга, избират се онлайн или ако отида в магазина  се показват дамаските от които аз да избера.
Не визирам българските марки мебели.
3. Смятате ли, че в последната година цените се увеличават прекомерно?
Да, ремонтните дейности са по скъпи от преди 1-2 години.
Всеки труд е редно да се заплати, както на дизайнера така и на майсторите, така че нямам нищо против стига да са ми помогнали и направили всичко, както трябва.

Да, аз работя обекти с различни бюджети и изисквания, някой път дъхът ми спира от цените, а съм уж "гърмян заек". Струва ми се, че се прекалява, дали е само в очакване на еврото, или има отново галопираща инфлация?

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:13 от Рaдост

# 3 031
  • София
Аз обзавеждах от ИКЕА и Виденов, 2024. Ами като гледам цените на същите мебели сега, са доста високи.

# 3 032
Съвсем скоро завърших ремонт на инвестиционен двустаен в софия. Е, искам да ви кажа, че е важно да се научиш максимално да си правиш нещата сам. Сега ясно, че няма как да редиш плочки сам, но всичко като шпакловка и боядисване "също съдира кожи". Дори монтаж на панели на стена е 150 лв за брой.
 Една снимка за цвят от новия апартамент.

# 3 033
  • София
Скрит текст:
Съвсем скоро завърших ремонт на инвестиционен двустаен в софия. Е, искам да ви кажа, че е важно да се научиш максимално да си правиш нещата сам. Сега ясно, че няма как да редиш плочки сам, но всичко като шпакловка и боядисване "също съдира кожи". Дори монтаж на панели на стена е 150 лв за брой.
 Една снимка за цвят от новия апартамент.

Поздравления! Но си мисля, че нали разделението на труда е това, което движи прогреса? Не може всички да разбираме от всичко. А и не всеки е сръчен.
Но давайте да си говорим за нещо хубаво - покажете ми завършени ремонти и ако може, споделете за колко време сте ги направили.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 11:20 от Рaдост

# 3 034
Не е само времето, ние време имаме, но дизайнер ще го направи така, че повече хора да го харесват, което за инвестиционен имот е важно.

# 3 035
Не е само времето, ние време имаме, но дизайнер ще го направи така, че повече хора да го харесват, което за инвестиционен имот е важно.
абсолютно съм съгласна, особено ако става въпрос за продажба.
Иначе по темата, имота, който направих за под наем ми отне 2 месеца фактическа работа - от шпакловка и замаска с обзавеждане (сама шпакловах, боядисвах, лепих панели, носих ги 7 етажа, сглобявах част от мебелите сама) и 6 месеца чакане на майстора, за да започне обекта. Така че ако планирате ремонт, предвидете и чакането на майсторите.
Впрочем, моя урок от този ремонт - важно е латекса да е миещ, защото не всеки е внимателен, а това е възможност да забършеш тавана след монтаж на лампи, свързване на аспиратор, монтаж на закачалки и т.н.

# 3 036
  • София

Като всичко друго напоследък, за инвестиционните имоти е важно да са "фотогенични", в определен стил и с доста удобства.
Не е проблем да вложим собствен труд, това добре се отразява на бюджета. Важно е да си поставим ясна цел за визията и да я следваме.

# 3 037
Впрочем, моя урок от този ремонт - важно е латекса да е миещ, защото не всеки е внимателен, а това е възможност да забършеш тавана след монтаж на лампи, свързване на аспиратор, монтаж на закачалки и т.н.
Търся препоръки за такъв латекс Simple Smile

# 3 038
Клара с микросфери, Тонирайте в цвят по избор. Гарантирано излиза всичко с гъба, парцал, мокра кърпа.. втори апартамент правя с него и дори червено вино изкарах без следи.
https://praktiker.bg/bg/Beli-interiorni-boi/AKRILNA-BOYa-ZA-STEN … -Ceramic/p/479111

# 3 039
  • София
Клара с микросфери, Тонирайте в цвят по избор. Гарантирано излиза всичко с гъба, парцал, мокра кърпа.. втори апартамент правя с него и дори червено вино изкарах без следи.
https://praktiker.bg/bg/Beli-interiorni-boi/AKRILNA-BOYa-ZA-STEN … -Ceramic/p/479111

А, много интересно, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт