За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 670
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз мога да препоръчам мляко след баня на Ювен. Много добре хидратира и съм много доволна от продукта. От както го използвам, моето момче няма проблем с кожата. Успех Simple Smile

# 571
Здравейте, бебчето ми има адски чувствителна кожа, на места суха и загрубяла. Изпробвахме Мустела за атопична кожа, Биодерма, Хип млякото за суха кожа вече се чудя с какво да го мажа. Бихте ли ми препоръчали кремче или олио, с което да мажа сухите участъци?
Аз мажа сина си всяка вечер след баня с А-дерма екзомега емолиентен крем, поради същата причина( много суха кожа) и го къпя с емолиентно олио на същата серия.

# 572
Здравейте, бебчето ми има адски чувствителна кожа, на места суха и загрубяла. Изпробвахме Мустела за атопична кожа, Биодерма, Хип млякото за суха кожа вече се чудя с какво да го мажа. Бихте ли ми препоръчали кремче или олио, с което да мажа сухите участъци?
На нас ни помогна крема на д-р Тайс - Нахтхерцен. Сухи участъци имахме на периоди, Биодерма и Мустела също не ни помогнаха

# 573
Здравейте, мамчета!
Моето бебче се роди на 37
Седмича с тегло 2,120 и с 30,5 см главичка, преди 2 дена бяхме на педиатър и теглото на бебечето 4,500 с 34,5 см главичка и ми каза че не е нормално, бебчето е на 2 месеча! Вие знаете ли с колко см пораства главичката всеки месеч?

# 574
От биодерма и мустела и ние не сме доволни....
Обясни ли защо не е нормално насочи ли ви към специалист? Давате витамин Д, нали?

# 575
Здравейте! Давам витамин Д всеки ден, но педиатара не ми даде обиснение а ни изпрати в болничата, а болницата ни казаха че ще ни наблидават. Всеки две седмичи! И се притеснявам за малката, защо колко см трябва да е главичката и?

# 576
Здравейте, мами! Бебето ми е на 7 месеца, на АМ. Искам да му дам тези бисквитки към плодово пюре, но в тях пише, че съдържат "мляко на прах". Имате ли идея какво е това мляк? АМ ли?
П. С. Не съм въвела млечни.

Благодаря!

# 577
Здравейте! Давам витамин Д всеки ден, но педиатара не ми даде обиснение а ни изпрати в болничата, а болницата ни казаха че ще ни наблидават. Всеки две седмичи! И се притеснявам за малката, защо колко см трябва да е главичката и?
Здравейте! Аз имам една таблица и по нея се ориентирам, понеже и мен размера на главата ме притеснява. Долната граница според таблицата за 2 месеца е 35.6, а средната 39.1.  Надявам се всичко с бебенцето ви да е наред  🙂

# 578
Здравейте, мами! Бебето ми е на 7 месеца, на АМ. Искам да му дам тези бисквитки към плодово пюре, но в тях пише, че съдържат "мляко на прах". Имате ли идея какво е това мляк? АМ ли?

Благодаря!
Съдържат сухо мляко, не АМ.

# 579
Здравейте, мамчета!
Моето бебче се роди на 37
Седмича с тегло 2,120 и с 30,5 см главичка, преди 2 дена бяхме на педиатър и теглото на бебечето 4,500 с 35,5 см главичка и ми каза че не е нормално, бебчето е на 2 месеча! Вие знаете ли с колко см пораства главичката всеки месеч?

# 580

Благодаря!

Т. Е ако не искам да въвеждам скоро млечни, тези бисквити не са за нас Sad

# 581

Благодаря!

Т. Е ако не искам да въвеждам скоро млечни, тези бисквити не са за нас Sad
Аз съм давала от същите доста преди захранването...понеже АМ също съдържа обезмаслено мляко на прах, та не видях някаква "заплаха", проблеми не сме имали, били са на 5 месеца когато давах за кратко. Добавях в шишето АМ понеже нещо бяха започнали да не го долюбват, но се оказа, че е просто някакъв период.

# 582
Здравейте! Аз имам една таблица и по нея се ориентирам, понеже и мен размера на главата ме притеснява. Долната граница според таблицата за 2 месеца е 35.6, а средната 39.1.  Надявам се всичко с бебенцето ви да е наред  🙂
Аз се обърках с см 35,5
Значи сте на долната граница, но все пак сте в границите. Важното е главичката да нараства всеки месец,поне със сантиметър първите месеци. Стискам палци всичко да е наред 🙂

# 583
Здравейте, искаме да сменим капките за колики на бебка, но как става смяната? Смисъл-на едното хранвне старите и на следващото новите, или има някакъв друг начин? Като старите са с лактаза, а новите със семитикон, ако има значение това за смяната. 🤔

# 584
Не се притеснявайте за това, може и едновременно да ги давате - те действат по различен начин.Или да редувате на хранене, както прецените.
Аз давах симетиконовите вечерно време,за да може да има по-добър сън без кризи нощем, денем с лактаза

Общи условия

Активация на акаунт