За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 711
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря, Happy_mommy.
https://m.emag.bg/stolche-za-kola-britax-romer-first-class-plus- … 372/pd/DVY56FBBM/
Това е столчето, има го и в baby.bg, там е по-евтино.

По принцип за малките бебета са най-удобни кошниците, с които може и да се разнася бебето и които могат да се щракват и върху шасито на количката. Лично за мен, докъм 10-12 месеца това е по-добрия вариант.

Иначе столчето е хубаво. Немските столчета са едни от най-качествените на пазара. Специално Britax и Cybex минават през много краш тестове и затова се водят едни от най-добрите. Но това столче е 0-18 кг и, според мен, не си заслужава да се дават толкова пари за тази категория. Детето ще го ползва много малко и е твърде вероятно да му отеснее доста преди да достигне 18 кг. Затова по-добрият вариант е докъм годинката да го возите в кошница и след това да вземете столче категория 9-25 кг или 9-36 кг.

# 436
Подкрепям мнението преди мен Simple Smile До 9 кг използвахме кошници, след това  взехме столчета Recaro, които са 9-36 кг и са много удобни, преминали също краш-тестове.

# 437
  • София
Ние сме със столче Britax Dualfix, нe бих избрала това, което сте посочили, защото пише, че може да се ползва по посока обратно на движението до 13кг. В момента дъщеричката ми е на 1г.1м., 10.500кг и се надявам поне до 3г.да може да се вози обратно на движението, за по-голяма сигурност.
П.С. Сега видях, че сте писали, че сте се спрели на него, защото нямате изофикс в едната кола...

# 438
Здравейте, от кога започвате да почиствате зъбките на дечицата ви?

# 439
Здравейте, от кога започвате да почиствате зъбките на дечицата ви?

Аз вече започнах, защото спрях да кърмя и мина на АМ, а вече има 5 зъба. На 7 +++ месеца е. Simple Smile

# 440
Благодаря на отговорилите!
Взехме количка 2 в 1, а кошчето за кола ни го дадоха с презумпцията,че почти няма да го ползваме и аз се съгласих. Кошчето е на Jane, но е от комплект количка 3 в 1 и ми изглежда, че й е доста неудобно, да не говорим, че няма никакви crash тестове.
Затова и се насочих към този вариант, малко е непрактичен,но в другия случай значи, че трябва да я возим още почти година в това кошче,докато стане 9 кг.
За цената, в amazon.uk и ebay.uk са по 90-100 паунда, взимаме си нещата от там, в бг цените са двойни, да не кажа тройни.
Ох,сама се убеждавам 😄 Не мога да взема решение.

# 441
  • Бургас
Dreamer_19 ние купихме кошница GB Idan - https://www.baby.bg/gb-stolche-za-kola-idan-monument-black.html
Те са на Сайбекс, също с отлични оценки на краш тестовете. Има чудесно легнало положение за бебето. В Ибей има оферти за 60 паунда дори в момента. След година може да вземеш Бритакс 9-25 или 9-36 кг.

# 442
Dreamer_19, щом имате кошница към комплекта, не виждам смисъл да купувате сега друго столче. Кошниците са направени с добра извивка и няма причина да се тревожиш, че на бебето не му е удобно. Екстра си му е. Аз съм говорила и с ортопед по въпроса.

Лично за мен кошниците са незаменими през първите месеци. И с двете деца ползвахме кошници докъм 11 месеца. Като заспят, си ги вадех от колата с кошницата без да ги будя. За кратко разстояние на ръка, за по-дълго - върху шасито. Просто малките бебета нямат все още режим на спане и почти винаги заспиват в колата, и кошницата се явява голямо удобство. Но пак зависи колко често возите бебето в колата.

След кошницата купихме на каката столче 9-25кг, което леко започна да й отеснява, а тя в момента е 14кг и нещо. Затова, като второ столче, препоръчвам 9-36кг, които мисля че са малко по-широки. Или просто трябва да се подбере по-широко столче, защото независимо от еднаквите категории, столчетата на различните марки са различна широчина.

Когато малкия стана на 11 месеца някъде, го преместихме в на каката столчето, а на нея й взехме категория 15-36 кг, което "расте" заедно с детето(т.е. позицията на главата се регулира), на Cybex и със сигурност ще може да се ползва докъм 10-12 годишна възраст. Столчетата от тази категория са много широки и са само седалка с облегалка, без твърда основа. Убедих се, че инвестиция си заслужава най-вече за столче от тази категория, защото се ползват най-дълго.

Едит: Допълвам относно краш тестовете. Това, че едно столче няма краш тест, не означава, че не е сигурно. Оказа, се че организациите, които правят тези тестове, сами избират кои столчета да тестват. Т.е. определени марки винаги ще бъдат тествани, а други - не. Не казвам, че не е добре столчето да има краш тест, просто нека не се предоверяваме. Wink

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 14:20 от Happy_mommy

# 443
А тези, които са до 36кг имат ли легнало положени, защото до колкото разбрах само тези до 18кг имат 🤔

# 444
Мисля, че не. Нашето, което е 9-25 кг, има полулегнало положение.

# 445
  • Перник
Здравейте! Малкият се омаца здраво със судокрем и си похапна, има ли защо да се тревожа? Знам, че не е първият случай..
Другият въпрос е - как се пере судокрем? 🤭

# 446
Здравейте, кога горе долу се появяват коликите? Нашата бебка е на 2 седмици и привечер реве и си дгъва крачетата. Педиатърката ни каза че може да и даваме abokoliken след седмия ден, но още се чудя дали не и е рано. И още един въпрос. Изпитвам странен страх когато оставам сама с нея, да не и се случи нещо, да не се задави, или въобще нещо да не и стане, дали се е случвало и на някоя от вас.

# 447
  • Пловдив
Коликите се появяват различно, но това, което описвате са колики. При дъщеря ми започнаха на третата седмица от раждането. На нея също и изписаха абоколикен. На упътването мисля, че пише от кога се дават, май беше 0+. Доволна съм от капките, само с тях изкара и с много гушкане и спане в/у корема на мама и тати. Аз също имах такива мисли, но скоро ще изчезнат. Е от време на време  ми се появяват пак, но това е да си майка. Даже сега като си лягам, гледам дали диша, а вече е почти на 1 г и 6 м.

# 448
  • Пловдив / София
Здравейте, кога горе долу се появяват коликите? Нашата бебка е на 2 седмици и привечер реве и си дгъва крачетата. Педиатърката ни каза че може да и даваме abokoliken след седмия ден, но още се чудя дали не и е рано. И още един въпрос. Изпитвам странен страх когато оставам сама с нея, да не и се случи нещо, да не се задави, или въобще нещо да не и стане, дали се е случвало и на някоя от вас.

Както са ти казали, различно се появяват коликите. Но са колики, да.
Азз давах също Абоколикен и Инфакол. Плътно ни държаха нас 3 месеца. Гушкай я и това е.

Иначе за страха, нормален е, но гледай да не мислиш тези лоши неща. Също, ако имаш някой наблизо (работата на съпруга ти, баба или пр.), си повтаряй, че не си сама и има кой да се отзове за 15-на мин.

# 449
Teodora25, нормално е да се страхуваш, защото все още нямаш опит. С времето ще свикнеш. На мен това, което много ми помогна с първото дете, е от прибирането у дома да си я поема изцяло аз с малко помощ от таткото. Не исках баби да ми се месят и всъщност точно оставането сама с бебето ми помагаше да свикна с грижите и да преодолея страховете. Мама и бебе се опознават най-добре, когато са сами. Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 08:36 от Happy_mommy

Общи условия

Активация на акаунт