За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 30 735
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Наддаването на 9м - със 120гр, 10м - 490гр. Сега е на 10++. Дали не са зъби? Нашето има 4 зъба, но не съм забелязала по-малко да яде /кърмя на поискване и храня по ЗВБ/. Напоследък нещо е нервна, но до там. Все още не мога да разбера дали е от зъбите или от акането на няколко дни.
П.с. Нещо се е случило с втория ми коментар - не го виждам. А това не е по вашата тема... Та нашето също е от пищящо викащите. Grinning и сега продължава, но вече от радост с различни тоналности. Хахах. Е, от време на време и "като човек" се смее. За мен е нормално. Сега е открило, че може да вика. Simple Smile
Здравейте. Бебето ми е вече на 4 месеца и от няколко дни забелязвам, че е придобила ново умение - пищи. Пищи като я оставя, пищи като е радостна и в еуфория, пищи, като и се спи, а не може, в общи линии почти за всяко нещо пищи. Може да е глупаво, но трябва ли да се притеснявам?
Нормално е - и нашето още пищи, вече от радост и с различни тоналности. По-рядко се смее "като човек"😄

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 17:33 от Miya_73

# 481
Здравейте! Колко наддадоха вашите бебчета на 10-11 месеца? И за какъв период ви се случвало да отказват храна (освен кърмене) при положение, че до този момент са яли с огромен апетит (притеснява ме, че това вече е в продължение на 3 седмици)?

Здравей. И при нас св случва същото- вече 3 седмици кара почти само на кърма...В чудо се виждам,всякаква храна отказва, хапва 2 лъжички и до там - нито пюрета, нито нашата храна, нито детска кухня, нито бебешки сладки и мъфини( домашни) не иска....

# 482
Здравейте , вече сме на 4 месеца и яко ни мъчат 2 кътника , доста си поцкат и няма как да се сбъркат.  Давам му дентокинд ,панадол , правя му компреси от оцет и вода но всичко е временно - за около 20-30 мин . От температурата има и разстройство , за 4 месеца нито веднъж не се подсече но сега за 2 дена стана ад . Моля ви помагайте , кой от какво е бил доволен .

# 483
Бепантен много ми е помагал в такива случаи.

# 484
Здравейте , вече сме на 4 месеца и яко ни мъчат 2 кътника , доста си поцкат и няма как да се сбъркат.  Давам му дентокинд ,панадол , правя му компреси от оцет и вода но всичко е временно - за около 20-30 мин . От температурата има и разстройство , за 4 месеца нито веднъж не се подсече но сега за 2 дена стана ад . Моля ви помагайте , кой от какво е бил доволен .
Колко температура вдига, че и оцет и вода слагаш? Аз ползвам Дентокинд таблетки и Дентинокс гел при нужда - много леко минава всичко, Т не са вдигали от зъби,но иначе пък дупетата бяха ужасни. Бани със смрадлика правех-много помага + крем Бебе, правен в аптека=спасението при нас.

# 485
Взех дентинокс за венеца и прахчета хидрасек  , судокрем не помага дадоха ми на бочко в аптеката . Т вдига от 37,6 до 39,1 , сваляме я за малко и после пак вдига . Никнат 2 кътника на веднъж като единият е доста набол, а другият просто драска , големи мъки ще са докато скъсат ципата на венеца

# 486
При такова подсичане не мажи никакви кремове с цинков оксид - Бочко, Судокрем и подобни. Бепантен/Македонски детски крем и Павловича мас са подходящи. Знам по принцип, че от зъби се вдига до 38,за по-висока се търси причина. От колко дни е с Т?

# 487
Pebals94, няма как да растат кътници на 4 месеца. Явно говориш за други зъби.

Температура 39 няма как да се вдигне от зъби. Обърнете се към педиатъра. Такава температура означава, че се е активирала имунната система срещу някаква инфекция.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 20:58 от Happy_mommy

# 488
Това исках да добавя и аз... кътници на 4м със сигурност не е! Температура над 38градуса, не е нормална за излизане на зъбки. Има инфекция с която организма се бори, задължително я закарайте на педиатър, трябва да се погледне детето!!

# 489
Здравейте! Колко наддадоха вашите бебчета на 10-11 месеца? И за какъв период ви се случвало да отказват храна (освен кърмене) при положение, че до този момент са яли с огромен апетит (притеснява ме, че това вече е в продължение на 3 седмици)?

Здравей. И при нас св случва същото- вече 3 седмици кара почти само на кърма...В чудо се виждам,всякаква храна отказва, хапва 2 лъжички и до там - нито пюрета, нито нашата храна, нито детска кухня, нито бебешки сладки и мъфини( домашни) не иска....

Абсолютно! Скъсах се да готвя в най-различни форми. При нас обаче лъжицата категорично се отказа. Дали кърмата е достатъчна?!

# 490
И аз де чудя дали кърмата е достатъчна и много се притеснявам. Вчера отказа всичко, освен две залчета хляб. Само на кърма, не зная дали му стига и как ще му се отрази....

# 491
  • София
Здравейте отново. Моята госпожица на 4 месеца днес се одра брутално по нослето. С какво мога да го третирам?

# 492
Синът ми (11++) беше наддал само 200 гр на последния преглед и това за два месеца, защото нали пропуснахме една консултация. Но пък на височина беше пораснал повечко. А и на 10++ проходи и може би затова. Също имаше един период около 10тия месец, в който отказваше тотално всякаква храна,различна от кърма. Сега като се замисля май съвпада със седмицата на прохождането... може би да има връзка и с това. Зъби нови не избиха.. Но съм забелязала и от други майки, че кърмените бебета по-трудно се захранват, заместват хранения и т.н... те просто си предпочитат кърмата и си отстояват Sunglasses Моя човек, например започна да имитира, че му се спи, за да му дам да суче. Кърмя го само за приспиване от две седмици насам... Изобщо не виждам как ще махна дневното кърмене. А исках след годинката да е само вечер и нощем Rolling Eyes

# 493
Мами моята бебка е на 8+ м. Като е остава седнала си играе много ,но като падне и е трудно да се изправи ,също на крака като е държа прави много стъпки по сама на крака не иска да се изправи ,да се притеснявам ли? И ако някой знае упражнения за стимулиране моля да ми каже.

# 494
heartseasee,все едно аз ги пиша постовете ти 😅😂😝. Моето зверче след 2 дни прави 4 месеца. Слагам малко от кремчето за бебешко акне,което е и за възпаления,но си минават бързо драскотините ,дори нищо да не мажеш. Ако искаш можеш да почистиш леко с физиологичен разтвор.

Общи условия

Активация на акаунт