Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

• 51 000
  • 837
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Момичета, вие сте неудържими! Човек не успява да си пожелае нещо и вие вече имате идея как да го има. (Благодаря!)n

# 631
Момичета, вие сте неудържими! Човек не успява да си пожелае нещо и вие вече имате идея как да го има. (Благодаря!)n

Пак заповядай! Simple Smile
Ако решиш да си правиш шаблон, направи си 2 - единият за употреба, а другият да ти стои като еталон, че да можеш от него бързо да си направиш нов, ако ти се прецака този, който ползваш.
Има водоустойчиво лепило за дърво на Хенкел - Момент, има малки разфасовки от 250 гр. , разрежда се с вода. Ако покриеш картона няколко пъти с него, ще стане доста твърд и устойчив. Изчакваш пластовете да изсъхнат,  тогава покриваш със следващия, мажеш с плоска четка за рисуване, най-удобно е.
 Първо си напиши размерите, че след лепилото няма да можеш.
Покривала съм абажур декупаж с него и няма мръдване няколко години вече.
Един съвет - не режи капачката, а си извади някъде в някаква чашка, чинийка. Останалото в бутилката го напръскай леко с вода отгоре, за да не изсъхва при дълго съхранение. Много работа върши това лепило, използвам го за доста неща.

Ето това -  https://www.moment.bg/bg/produkti/lepila-za-darvo/wood-waterproof.html
Давам този линк, за да видиш и другите  видове, да не го сбъркаш с тях https://www.moment.bg/bg/produkti/lepila-za-darvo.html

ПС Можеш да си направиш и кривки с различни профили по този начин. Ако картона ти не е много твърд, може да слепиш 2 пласта първо. Кутия от вафли Боровец е идеална за целта. Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 13:20 от Diorela

# 632
  • Бургас
Стихия си ! Спестяваш много лутане и опити. Благодаря!

# 633
Здравейте, от доста време търся филц, вълна (мерино) или мек полиестер. Дали сте срещали някъде и имате ли идея, защото доста пообиколих магазините за платове във Варна, но без резултат. Слагам снимка, за да покажа какво имам предвид Simple Smile И благодаря предварително за помощта Simple Smile

# 634
# 635
Мерси за предложението, но аз търся плат за шиене, който е и по-дебел 5,6,7мм. В Слънчоглед и други Арт магазини има филц за декорация, който не е подходящ.

# 636
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това върши ли работа?
https://industrial-solutions.eu/shop/produkti-ot-vulnen-filc/vyl … en-filts-listove/
https://industrial-solutions.eu/vylneno-keche/
тук има на метър, но май са само до 1,5мм дебелина
https://www.artservicebg.com/produkt-kategoriya/dekoratsia/filts-dekoratsia/

# 637
Мерси, но не. Идеята е да могат да се шият различни неща, като чанти и органайзери.

# 638
Не се предлага в България, преди две - три години търсих, но тогава нямаше. Потърси фирма, която произвежда шапки, те внасят филц от чужбина, но е скъп. Във Варна има една голяма, но не и помня името, май Делора беше. Имам такъв органайзер, немски, те правят такъв дебел филц.

# 639
  • София
Лично аз съм шила 2 кейса за телефон и органайзер за чанта от филц.
След няма и месец вече са на топчета, не мисля че е подходящ, особено за чанта пък.

# 640
  • на пъпа на Златията
Мерси, но не. Идеята е да могат да се шият различни неща, като чанти и органайзери.
Вземи едно бяло чисто вълнено одеало и го пусни в пералнята на висока температура  да се степа .
Благодаря за идеята . Имам едно такова  и се чудих за какво да го ползвам .

# 641
  • София
Момичета, не знам как сте вие, но аз съм тотален чичо Плюш, когато става дума за шивашки материали и че нещо може да ми свърши работа. Като изхвърлям стара дреха, свалям ципове и копчета, ако са запазени и ги събирам в няколко (бяха две, вече са 5) големи кутии. Като шия дреха може и да купя нови, но за разни чанти и несесерчета ми влизат идеално в работа. Вчера завърших замислена още от пролетта градска раничка и е все от такива събирани от тук от там материали. Даже използвах кожа от едни стари много любими сини обувки, които са отдавна на боклука, но кожата съм отрязала и запазила. Ето я:

Платът е май вълна (или е от кози) от раклата на баба на село. Брат ми искаше да хвърляме всичко, но аз тайничко си го запазих. В гърба и дъното има много тънък дунапрен, открит в мазето ни. Ципът беше нов, но не знам кога и за какво съм го купувала - срязан на две парчета, като машинка за второто намерих из кутиите. Подплатата е от едни стари бермуди. Бях купила друг плат на парче, но той пасваше на първоначалната идея за рисунката, а после реших да е тази и бермудите са абсолютно същия цвят като синьото на птицата. По горния ръб има подпъхнати две п-образни парчета тел (от закачалка от химическо чистене), които държат отвора в тази правоъгълна форма. Тя цялата работа тръгна от тая тел. Както съм чичо Плюш за шиене, така съм и за инструменти и всичко, което може да ми свърши работа при ремонти из вкъщи. Та тая закачалка седеше в кутията с инструменти и всеки път ми пречеше да я затварям. Най-накрая ѝ намерих мястото Simple Smile Идеята да сложа телта я откраднах от едни ранички в Дайхман в мола. Даже ходих втори път да разгледам как е поставена. Рисунката я видях в нета, само я направих в два цвята, за да пасне на наличния лилав цип. Кожата от обувките я ползвах за краищата на ципа.
Благодаря за търпението да ме изчетете, но много си харесвам произведението.

# 642
  • Бургас
Все едно си го написала за мен. Всичко ми е ценно,  всичко ще ми свърши работа...Като че ли ще живея с орлите. Поздравления за раничката!

# 643
  • Sofia
Много готина раничка! И страхотен пример за рециклиране и преизползване на нещата.
Отделно от това, цветът на радиатора също е супер! Grinning

# 644
  • FRANCE
Супер раничка. Аз се каня от доста време да си направя естетически издържана торба стил пачворк (как се пише това животно) от стари дънки . Редовно влизам за едно нещо в магазина  и излизам с 10. . А с естетически издържаната ми торба с дълги дръжки няма да се чудя къде да мятам неща или за н-тнайсти път да купувам пликове и чанти и да се чудя къде да ги подреждам

Общи условия

Активация на акаунт