Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

 • 26 536
 • 844
 •   1
Отговори
# 780
 • София
 • Мнения: 5 220
Понеже тук шиете доста, реших да питам. Възможно ли е да се стесни палто в раменете, без да се съсипе палтото? Става дума за по 2 см от всяка страна. Или да не се занимавам с глупости и да го връщам? Имам лош спомен с такава корекция и палтото след това ми опъваше в раменете. Няма да го правя аз, естествено.
Аз бих го върнала.
Тази корекция е трудна , не се знае резултата дали ще ти хареса.

# 781
 • Мнения: 2 435
Това с  възглавницаа , не може ли да стане   като във вдлъбнатото да се пришият копчетта  а на  калъфа да се направят дупки,просто закопчаваш? по добре  ще стане  ако  материята е ърико. Копчетата да са  обвити  с плат  като на калъфа,и да имат някааква плънка  за да са мекички , може би дунапренче ...
На мен това  ми прилича на чучка.Не  се ли сяда на това чудо?

# 782
 • София
 • Мнения: 80
Моля за съвет, да ме посъветвате 😃 Искам да си купя текстурирани конци за плетачите на оверлог и покривна машини. За номер и добра фирма, на конеца за общо шиене (ако може така да се каже). Имаше няколко подробни-обстойни коментари по темата, но не мога да ги открия.
Това което ме интересува, подходящ номер на текстурирания конец основно за плетачите, като искам и на иглите да слагам. За тях също като номер за какво да търся гледам.
Абсолютен лаик шивачка съм, но не съм съвсем боса. Имам един проект пачуърк (ще е от плат хасе или нещо подобно) който искам целия да го мина на оверлог и покривна.
Бъдете здрави!
П. П. И горе-долу какви са цените за конус (10000м), че нещо между 1.50лв и 27лв,... този марж ми е непонятен... Ако някой може да сподели за магазин (да не е онлай) за София, където да ида и да си го пипна конеца, че в повечето които съм питала ме гледат странно...

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 07:56 от Феодора

# 783
 • Мнения: 1 212
Здравей, Феодора! Текстурирани конци ползвам на фирмата Грамакс Коутс (gramax COATS) № 160. Такива конци ползвам понякога за грайферите на оверлога и покривната. Казват, че не стават за иглите и не съм поставял на тях. Марковите конци са:
Saba Amann, Epic Coats, Gutermann, Saba Flex, Texturan, Serafil.
Подарък са ми от доволни от ремонт на машината им дами. За цени нямам представа. Ето такива са моите:
http://prejdiikonci.eu/catalog/2225063_konci_triko_tkt_160_h_10_000m.html
Предишната ми прехвалена покривна машина прескачаше бодове и по съвет поставих текстуриран на грайфера. Пак пропускаше и след доста центровки се ядосах и продадох, защото почти всички се оплакват от този проблем. Сегашната ми не прави пропуски. Тя шие и с текстуриран и с обикновен еднакво добре, без пропуски. Текстурираният конец е неусукан, здрав и разтеглив. Интересно ми е ако на широк зиг заг се ползва такъв конец и на иглата и на калера, вероятно ще е добре на силно разтеглив трикотаж. Ако си купиш и поставиш и на иглите, пиши какъв е резултатът!

# 784
 • София
 • Мнения: 80
Електричар, благодаря за насоката 😃
 "Интересно ми е ако на широк зиг заг се ползва такъв конец и на иглата и на калера, вероятно ще е добре на силно разтеглив трикотаж."
 ще го пробвам това и ще пиша.
Само да намеря магазин (на живо) от който да си купя конците на нормална цена.

# 785
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 27 657
пише, че имат магазини и шоу рум в София.
http://www.market.bg/company147.html
Simple Smile

# 786
 • Мнения: 1 212
Това, което пропуснах да кажа е, че пластмасовата основа върху която е навит конеца е много голяма по диаметър и можеш да поставиш на оверлога и покривната само една бобина. За другата няма място. Затова едната я поставям зад машината. Основата е широка, стабилна и дори конецът да остане малко, не е проблем. Ако искаш по-евтино, можеш да търсиш останали от производството.

# 787
 • Мнения: 16
Здравейте!
 Моля.една добра душа да даде линк към руските клипове,които отговарят на лидълския оверлог 1230 ol

,всичките ми отметки са изчезнали Disappointed Едната ми игла се раздява(дясната) и не мога да намеря  проблема. И къде и как се смазваше  Blush (срам,срам)
   Благодаря!

# 788
 • Мнения: 1 212
Ето рекламният клип на английски: https://www.youtube.com/watch?v=h9t5UlT4ypA&t=388s
Точно този клип е добре да го изтеглиш и да го поставиш в папка ,,Оверлог''. Мисля, че все още няма такъв клип за смазването. За да се смаже, развиват се двата болта под дръжката и се сваля този капак. След това има отзад един болт на синята капачка над иглата и той се маха. Маха се кутията в която са отвертките и пинсетата. Маха се плочката и се почистват зъбите. Развиват се трите болтчета на левият капак. Едното не се вижда отгоре и се намира под зъбите. Сваля се този капак, но има щипка и иска малко усилие. Издърпва и се маха пластмасовият регулатор за диференциалният транспорт (прилича на стрелка). Развиват се болтовете на десният капак и се маха. Отваря се капакът на грайферите (плетачите). Точно срещу теб ще видиш болт и го развиваш. Обръща се машината да легне и се развиат няколко дълги болта, които държат долния капак за скелета. Маха се долният капак. Има два болта вляво под синия капак, който вече е свален. Те само се охлабват. От дясната страна има други такива и те се охлабват. Сега може да се махне предния и задния капак. Тези уши на последните болтове са тънки и лесно се чупят, затова се работи со кротце, со благо. Може и да пропускам някой болт, но всичките се виждат и няма нищо сложно. Различните болтове са точно за определени места и е добре след като махнеш някой капак, да поставиш болтовете в него. Възможно е като сглобяваш всичко, да ти хартиса някой болт. Ако се страхуваш от това, снимай след всяка стъпка. Преди всичко това, си поставила стара кърпа, или хавлия на масата. Имаш масло и започваш да въртиш машината в правилната посока. Смазваш иглодържачът там, където се движи в двата отвора, много е важно. И от горната страна, и от долната страна. След това капваш масло на всички въртящи, плъзгащи и триещи се части. Много са. Преди смазването си почистила всичкият мъх с четка и прахосмукачка. След като смажеш цялата машина, поставяш педала и я завърташ както е гола. Добре е да е на кухненски плот, защото ще хвърчат маслени пръски. Ако има капки масло, подсушаваш леко, без да бършеш. Сглобяваш, вдяваш и шиеш. Иглата ти не се раздява, а конецът се къса. Питам аз, шила ли си нещо дебело, чупила ли си игла, имаше ли някакво прещракване? Ако продължава да къса конец, ще махнеш плочката, ще разденеш грайферите, иглата и ще гледаш дали големия грайфер опира в иглата. Не трябва да опира в нея. Гледай и рапортувай! Винаги въртиш само в правилната посока!

# 789
 • Мнения: 912
elektrichar, 1450 ol по същия начин ли се разглабя?

# 790
 • Мнения: 16
Господи!!!
    Чини ми се по-сложно от колкото си мислех...но ще го направя!
Рапортувам отзад напред:да,правих опит за шиене на дебело,счупи игла-лявата.махнах крачето,плочката,почистих и задвижих .Чуваше се прещракващ звук. Установих,че точно лявата игла се докосва до грайфера, но не всеки път,и издава специфичния звук .Прибрах машината и сега я извадих пак.Започвам със смазването.После ще докладвам пак,а сега БЛАГОДАРЯ!! Nature Snowman

# 791
 • Мнения: 1 212
Дора, него не съм разглобявал, но общо взето, ще е нещо подобно.

Кикимора, (ама, че ник нейм си измислила) почисти и я смажи, но нещата са наистина сериозни. Ако искаш, снимай в едър план, фокусирано, при свалена плочка и раздянати конци, големият грайфер, когато е точно до иглата. Иглата да е НОВА 90. Снимай в различни ракурси! Не искам да те плаша, но ще трябва намеса на сериозен техник. Не се мъчи да въртиш машината, за да не натвориш още по-голяма беля! Сигурна ли си, че и двата грайфера са напълно здрави? Без никакво липсващо парченце и остри? Дори засега не смазвай машината, докато не се оправи центровката! Дано не си започнала. Ако си стигнала донякъде, смазвай, но със съвсем слабо въртене напред назад! Не включвай с мотора!

# 792
 • Мнения: 16
"Късно е мандало,чадото избяга" Sweat Smile
Почти я бях отворила,когато моя се прибра. Помогна доста при смазване и сглобяване (шлосер-матричар е),показах проблема с чукащата игла и оправи и него,не знам как.Машината никога не е била толкова тиха,ама не беше и смазвана по този начин,че рядко я ползвам.Сега си шие без проблем,но аз нещо не мога да наглася ,каквото искам,но тук не може да помогне никой...
  Благодаря пак на Електричар!!!,имам ли път към Габрово,знам какво да донеса Birthday

# 793
 • Мнения: 1 212
Кажи на съпругът си да събирате два куфара и в Париж до Айфеловата кула. Там ще отворите един дюкян за профилактика на оверлози и шевни машини. Мадам да ти каже, как нейният оверлог го почистваха и смазваха три месеца и за награда я рендосаха 150 евра. С винтоверт само ще разглобяваш и сглобяваш, а майсторлъкът ще е от половинката. До обяд три оверлога, а след обяд два. Няма да искате 150, а 140 евра. Така, 5х140=700 евра на ден. 22х700=15 400 евра на месец, като имате два почивни дни. 2000 евра данък и 2000 наем за дюкяна. Остават 11 400 евра за вас. Направих ли ви сметката набързо? Кажи му, че вече има присъден четвърти разряд техник на оверлози.

# 794
 • Мнения: 16
Майтапа  на страна,обаче вече нерви нямам!!
Снощи направи синджир-кетеловане дето му викат и се зарадвах..оставих я на мира. Тази сутрин в тъмни зори ме скоси.Като няма плат,прави синджир,сложа ли парцалче-не шие.Вдявах,раздявах,сменях конци,игли не съм.Стигна до положение дори без плат да не прави синджир и вече я зарязвам.Тъй,като не я познавам добре и се съмнявам,че е нещо елементарно,настройка,която не зная(в книжката ми е неразбираемо написано,а до момента не бях пипала оверлог),ще търся човек,хем да я погледне,хем да обясни. Weary Rage

Общи условия

Активация на акаунт