Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Консултации с аюрведа специалист

  • 57 695
  • 426
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
  • Мнения: 195


Трансметил, нолпаза, спиронолактон, фурантрил, урсофалк и преднизолон кортико ( който утре вече го спира). Всички останали продължава да пие

Мога да препоръчам следното:
1. Спиране на всякаква животинска храна, на 100%, поне за няколко месеца; никакво пържено и мазно, готвене с малко мазнина
2. Нито капка алкохол, дори за компрес или масаж
3. Лив-52 (Хималая): според указанията на опаковката; поне 4-5 месеца
4. Андрографис: 2 х 600-1000 мг, след храна; поне 3 месеца
5. Пунарнава: 2 х 500 мг, след храна; поне 3 месеца
6. Харитаки или Трифала: 1 капс сутрин на гладно и 1 капс преди лягане вечер
7. Цитозен: 2 х 2 капс, преди храна; 2-3 месеца

Успех!

# 406
  • Пловдив
  • Мнения: 19


Трансметил, нолпаза, спиронолактон, фурантрил, урсофалк и преднизолон кортико ( който утре вече го спира). Всички останали продължава да пие

Мога да препоръчам следното:
1. Спиране на всякаква животинска храна, на 100%, поне за няколко месеца; никакво пържено и мазно, готвене с малко мазнина
2. Нито капка алкохол, дори за компрес или масаж
3. Лив-52 (Хималая): според указанията на опаковката; поне 4-5 месеца
4. Андрографис: 2 х 600-1000 мг, след храна; поне 3 месеца
5. Пунарнава: 2 х 500 мг, след храна; поне 3 месеца
6. Харитаки или Трифала: 1 капс сутрин на гладно и 1 капс преди лягане вечер
7. Цитозен: 2 х 2 капс, преди храна; 2-3 месеца

Успех!
Много благодаря! За алкохол дори и не се сеща.

# 407
  • Мнения: 33
Здравейте, интересувам се ,как бих могла да си помогна за справяне с безсъние ,и стрес?
Вашата гледна точка?

# 408
  • Варна
  • Мнения: 195
Здравейте, интересувам се ,как бих могла да си помогна за справяне с безсъние ,и стрес?
Вашата гледна точка?

Зависи от много неща, най-вече от причините за това състояние.

# 409
  • Мнения: 13
Здравейте, интересува ме дали сукомар кашаям може да се използва за лечение на ендометриален полип?

# 410
  • Варна
  • Мнения: 195
Здравейте, интересува ме дали сукомар кашаям може да се използва за лечение на ендометриален полип?


По-скоро не. За целта по-добър избор е Варанади кашаям, Канчанар гугулу, напълно растително хранене, поне 7-8 км ходене пеш дневно.

# 411
  • Мнения: 13
Здравейте, интересува ме дали сукомар кашаям може да се използва за лечение на ендометриален полип?


По-скоро не. За целта по-добър избор е Варанади кашаям, Канчанар гугулу, напълно растително хранене, поне 7-8 км ходене пеш дневно.

Много благодаря. А ходенето пеш може ли да се замени с тичане или някакъв друг спорт, танци или йога?

# 412
  • Варна
  • Мнения: 195
Много благодаря. А ходенето пеш може ли да се замени с тичане или някакъв друг спорт, танци или йога?

Не, споменатите могат да са добавка към ходенето. Последното не се заменя с нищо, уникално елементарно и полезно упражнение за цялото тяло.

# 413
  • Мнения: 307
Здравейте, имам нужда от покрепа за организма - изложена съм на много стрес, наруши се и сънят ми. Взех си Ашваганда на Хималая. Удачно ли е? Пише обаче, че понижава нивата на естроген и повишава тестостерона, това проблем ли е?

# 414
  • Варна
  • Мнения: 195
Здравейте, имам нужда от покрепа за организма - изложена съм на много стрес, наруши се и сънят ми. Взех си Ашваганда на Хималая. Удачно ли е? Пише обаче, че понижава нивата на естроген и повишава тестостерона, това проблем ли е?

Ашваганда е подходяща, не е проблем. Вземайте по 2 капс след вечеря. Освен нея можете да добавите Ментат (2 х 2 табл предиобед и в ранния следобед) и Герифорте по 1-2 табл сутрин. Всичко се приема с гореща или поне топла вода, никога със студена.

# 415
  • Мнения: 307
Здравейте, имам нужда от покрепа за организма - изложена съм на много стрес, наруши се и сънят ми. Взех си Ашваганда на Хималая. Удачно ли е? Пише обаче, че понижава нивата на естроген и повишава тестостерона, това проблем ли е?

Ашваганда е подходяща, не е проблем. Вземайте по 2 капс след вечеря. Освен нея можете да добавите Ментат (2 х 2 табл предиобед и в ранния следобед) и Герифорте по 1-2 табл сутрин. Всичко се приема с гореща или поне топла вода, никога със студена.

Много благодаря! Хубав ден Simple Smile

# 416
  • Пловдив
  • Мнения: 57
Здравейте,
Бих искала да попитам дали можете да ми помогнете да открия причина за косопад, който продължава вече доста време и какво би могло да ми помогне да го намаля поне.
Преди година изследвах щитовидни хормони, ендокринологът каза, че проблем няма. Преди месец отново ги изследвах и проблем отново няма според него. Стойностите са сходни с тези от преди една година:
TSH 0,66 mIU/ml       реф област 0,24 - 4,2
Т4       10,58 ng/I        реф област 9,30 - 17
Т3      3,15 ng/I               реф област 2-4,40
ТАТ    10,50  реф област 0-115
МАТ        6,4       реф област 0-34

Желязо     13,60 пхри граници 6,6 - 29,5
Феритин 20,98 при граници 13-150

През март имах инсулин 12,06 при стойности под 10 и глюкоза 5,28, но с ограничаване на бързи въглехидрати, повече движение след шест месеца са следните:
Insulin     7,53 при граници под 10
Глюкоза    4,62 при граници 2,5 - 6,10

Дали щитовидните хормони са оптимални?
на 47 години съм, нямам други заболявания.

Благодаря ви.

# 417
  • Варна
  • Мнения: 195
Здравейте,
Бих искала да попитам дали можете да ми помогнете да открия причина за косопад, който продължава вече доста време и какво би могло да ми помогне да го намаля поне.
Преди година изследвах щитовидни хормони, ендокринологът каза, че проблем няма. Преди месец отново ги изследвах и проблем отново няма според него. Стойностите са сходни с тези от преди една година:
TSH 0,66 mIU/ml       реф област 0,24 - 4,2
Т4       10,58 ng/I        реф област 9,30 - 17
Т3      3,15 ng/I               реф област 2-4,40
ТАТ    10,50  реф област 0-115
МАТ        6,4       реф област 0-34

Желязо     13,60 пхри граници 6,6 - 29,5
Феритин 20,98 при граници 13-150

През март имах инсулин 12,06 при стойности под 10 и глюкоза 5,28, но с ограничаване на бързи въглехидрати, повече движение след шест месеца са следните:
Insulin     7,53 при граници под 10
Глюкоза    4,62 при граници 2,5 - 6,10

Дали щитовидните хормони са оптимални?
на 47 години съм, нямам други заболявания.

Благодаря ви.

Според мен имате начална хипофункция на щитовидната, ФТ4 е доста ниска стойност. Нивата на желязо също не са оптимални, мисля. Но изобщо не става дума за прием на синтетичен хормон, можете с качествена храна и съобразено движение да оправите нещата. За да мога да ви дам по-конкретни съвети, е нужна много лична информация, ако желаете, пишете ми на ЛС или мейл. Услугата е платена.

# 418
  • Пловдив
  • Мнения: 57
Здравейте,
Бих искала да попитам дали можете да ми помогнете да открия причина за косопад, който продължава вече доста време и какво би могло да ми помогне да го намаля поне.
Преди година изследвах щитовидни хормони, ендокринологът каза, че проблем няма. Преди месец отново ги изследвах и проблем отново няма според него. Стойностите са сходни с тези от преди една година:
TSH 0,66 mIU/ml       реф област 0,24 - 4,2
Т4       10,58 ng/I        реф област 9,30 - 17
Т3      3,15 ng/I               реф област 2-4,40
ТАТ    10,50  реф област 0-115
МАТ        6,4       реф област 0-34

Желязо     13,60 пхри граници 6,6 - 29,5
Феритин 20,98 при граници 13-150

През март имах инсулин 12,06 при стойности под 10 и глюкоза 5,28, но с ограничаване на бързи въглехидрати, повече движение след шест месеца са следните:
Insulin     7,53 при граници под 10
Глюкоза    4,62 при граници 2,5 - 6,10

Дали щитовидните хормони са оптимални?
на 47 години съм, нямам други заболявания.

Благодаря ви.

Според мен имате начална хипофункция на щитовидната, ФТ4 е доста ниска стойност. Нивата на желязо също не са оптимални, мисля. Но изобщо не става дума за прием на синтетичен хормон, можете с качествена храна и съобразено движение да оправите нещата. За да мога да ви дам по-конкретни съвети, е нужна много лична информация, ако желаете, пишете ми на ЛС или мейл. Услугата е платена.

Благодаря. Ще ви пиша.

# 419
  • Мнения: 7
Здравейте,
1. какво препоръчвате при хроничен запек? -Хапвам доста зеленолистни зеленчуци и плодове, не прекалявам с месото, пия доста чай ( най често плодов) обичам го чист без захар или мед.....но уви.
2. Какво би било добре да се консумира сутрин на гладно за да се поддържат червата и стомаха при хроничен запек?

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт