Консултации с аюрведа специалист

  • 118 775
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
  • Мнения: 345
Здравейте,
Поради стрес от работа се натрупа хронична умора. И по стечение на обстоятелствата ползвах една хранителна добавка повече от 6 месеца - Q10, която води до сърцебиене и по-голяма работа на сърцето. Сега цялостната умора лекувам с почивка, но не е достатъчно.
Дали аюрведа има някакви благинки, които биха могли да съдействат за почивка и възстановяване.
Благодаря

Здравейте, трябва ви нискоинтензивна продължителна физическа дейност, напр. ходене пеш, каране на колело и подобни. Препоръчвам ходене пеш, поне по час всеки ден, с постоянна скорост, без спиране и без електронни устройства. Ако държите на телефон, вземете си Нокия слушалка Simple Smile
Храненето също е от първостепенно значение - 2 пъти дневно, без преяждане. Махнете всички пакетирани храни, млечни и сладкиши.

# 736
  • Варна
  • Мнения: 345
Уважаеми г-н Викторов,
Много благодаря за предоставената схема за повлияване на следродилна депресия чрез Ашваганда и Бакопа за срок от 2 месеца. Искам да ви попитам след това колко време се прави почивка и необходимо ли е да се повтаря този курс? Благодаря! Поздрави!

Пишете ми ЛС като минат 2 месеца.

# 737
  • Мнения: 135
Винаги когато съм под напрежение се разболявам. Под разболявам, разбирайте за 2 дни качвам висока температура, главоболие и евентуално гърлобол. След 2-3 ми минава напълно и съм като нова. Но деня, в който имам много важна среща, например, и предходния ден- съм с 39 градуса.
Дали има някакви витамини или добавки, които да пия?

# 738
  • Варна
  • Мнения: 345
Винаги когато съм под напрежение се разболявам. Под разболявам, разбирайте за 2 дни качвам висока температура, главоболие и евентуално гърлобол. След 2-3 ми минава напълно и съм като нова. Но деня, в който имам много важна среща, например, и предходния ден- съм с 39 градуса.
Дали има някакви витамини или добавки, които да пия?

Опитайте с Мукуна и Ашваганда, според указанията за прием на опаковката.

# 739
  • София
  • Мнения: 27
Здравейте,
Дали бихте препоръчали някакви аюрведични добавки за отдавна прекаран исхемичен инсулт. Вижда се на ЯМР проблема, но конвенционалната медицина твърди, че няма как да се повлияе..
И още един въпрос:  Нещо ефикасно при остеохондроза?
Става дума за жена на 68 години. Няма възможност за много движение, подари други заболявания. Храненето и е балансирано, с пропускане на закуска, без хляб, захар.
Благодаря!

# 740
  • Мнения: 421
Здравейте , пунах си сама изследвания на щит хормони и антитела  , защото от няколко месеца страдам от страхотен косопад ,  лесно се уморявам , не добър сън  , на моменти усещам и стягане в гърлото . Не съм боледувала от Ковид скоро.
Може ли мнение до колко са оптимални тези резултати , за да търся други причини за състоянието ми . Спазвам доста стрикна диета , почти не консумирам брашно , захар ,  минимум млечни , полуфабрикати , пакетирани храни .
FT3      4.40   pmol/L   3.10 - 6.80
FT4      15.90   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      2.35   µIU/ml   0.27 - 4.20
Anti - Tg      10.50   IU/mL   До 115.00
Anti - TPO      18.90   IU/mL   До 34.00

Благодаря

# 741
  • Варна
  • Мнения: 345
Здравейте , пунах си сама изследвания на щит хормони и антитела  , защото от няколко месеца страдам от страхотен косопад ,  лесно се уморявам , не добър сън  , на моменти усещам и стягане в гърлото . Не съм боледувала от Ковид скоро.
Може ли мнение до колко са оптимални тези резултати , за да търся други причини за състоянието ми . Спазвам доста стрикна диета , почти не консумирам брашно , захар ,  минимум млечни , полуфабрикати , пакетирани храни .
FT3      4.40   pmol/L   3.10 - 6.80
FT4      15.90   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      2.35   µIU/ml   0.27 - 4.20
Anti - Tg      10.50   IU/mL   До 115.00
Anti - TPO      18.90   IU/mL   До 34.00

Благодаря

Хубави са Ви резултатите, но въпреки това споменатите оплаквания може и най-вероятно да се дължат на щитовидната жлеза. Проверете ги пак след 2-3 месеца.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 10:31 от Рaдост

# 742
  • Мнения: 9
Здравейте,

От 2020 г. насам имам проблем с щитовидната жлеза. Симптомите ми бяха свързани с непоносимост към топлина и виене на свят. Оказа се, че TSH ми е много нисък (0.01 при долна граница 0.27), но всички други показатели бяха в норма. Ендокринолог от София ме диагностицира с Тиреоидит на Хашимото и започна лечение с Тирозол. В продължение на 2 години ту започвахме, ту спирахме Тирозола и накрая взех решение да го спра и да погледна стойностите на витамините. Започнах приема им и току виж нещата влезнаха в оптимални граници.

През 2023 забременях и следях показателите всеки месец. Толкова добри показатели не бях имала... До днес.

Почти 4 месеца след раждане симптомите се върнаха с пълна сила като сега са придружени и с висок пулс (над 100).

Изследванията ми от вчера са следните:

FT3 (pmol/l 2.8 - 7.10) -> 38.14
FT4 (pmol/l 12 - 22) -> 67.52
TSH (μIU/ml 0.27 - 4.2) -> <0.005
TAT (IU/ml 0 - 115) -> 29
MAT (IU/ml 0 - 34) -> 32
TRAb (U/l 0 - 1.75) -> 9 

Детето ми е изцяло кърмено и се притеснявам, че при прием на лекарства/билки трябва да спра да кърмя а незабавно трябва да взема мерки защото симптомите ми са непоносими. Какво бихте ме посъветвали?

P.S. Многократно съм питала видни ендокринолози в България дали не става дума за Базедова болест... при ехограф на жлезата винаги са го отхвърляли като вариант, имала нарушена структура като при Хашимото.

# 743
  • Варна
  • Мнения: 345
Здравейте,

От 2020 г. насам имам проблем с щитовидната жлеза. Симптомите ми бяха свързани с непоносимост към топлина и виене на свят. Оказа се, че TSH ми е много нисък (0.01 при долна граница 0.27), но всички други показатели бяха в норма. Ендокринолог от София ме диагностицира с Тиреоидит на Хашимото и започна лечение с Тирозол. В продължение на 2 години ту започвахме, ту спирахме Тирозола и накрая взех решение да го спра и да погледна стойностите на витамините. Започнах приема им и току виж нещата влезнаха в оптимални граници.

През 2023 забременях и следях показателите всеки месец. Толкова добри показатели не бях имала... До днес.

Почти 4 месеца след раждане симптомите се върнаха с пълна сила като сега са придружени и с висок пулс (над 100).

Изследванията ми от вчера са следните:

FT3 (pmol/l 2.8 - 7.10) -> 38.14
FT4 (pmol/l 12 - 22) -> 67.52
TSH (μIU/ml 0.27 - 4.2) -> <0.005
TAT (IU/ml 0 - 115) -> 29
MAT (IU/ml 0 - 34) -> 32
TRAb (U/l 0 - 1.75) -> 9 

Детето ми е изцяло кърмено и се притеснявам, че при прием на лекарства/билки трябва да спра да кърмя а незабавно трябва да взема мерки защото симптомите ми са непоносими. Какво бихте ме посъветвали?

P.S. Многократно съм питала видни ендокринолози в България дали не става дума за Базедова болест... при ехограф на жлезата винаги са го отхвърляли като вариант, имала нарушена структура като при Хашимото.

Здравейте!
За съжаление това е спешно състояние, за което не мога да бъда от полза. Препоръчвам консултация с добър класически хомеопат, хомеопатията много добре повлиява такива неща. Но повтарям класическа, не клинична.

# 744
  • Мнения: 9
Благодаря! Възможно ли е да ми препоръчате такъв за София?

# 745
  • Мнения: 1
Здравейте,какво Ви е мнението за Кайшор и Пунарнавади Гугулу за понижаване на пикочната киселина?Благодаря, предварително!

# 746
  • Мнения: 549
Моля, в две последоватлни изследвания, през три месеца креатинина ми е по-нисък от референтните стойности, продължава да пада. Има ли нещо, което аюрведа препоръчва в такива случаи?

# 747
  • Мнения: 1 946
Здравейте. Последните няколко години никак не ми понася жегата и силното слънце. Кръвното ми пада и никак не се чувствам добре. Последните необичайно горещи дни напомниха за това. Обилното изпотяване, когато се движа ( макар и с нормално темпо) също допринася за некомфортното ми усещане като цяло.
С какво бих могла да направя живота си в топлите месеци нормален?
( Зимата пък все ми е студено със студени крайници).

# 748
  • Мнения: 99
Може ли мнение за това? Мислите ли, че е добра комбинация?https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/MIH7580?productId=105174& … m_medium=appshare

# 749
  • Варна
  • Мнения: 345
Благодаря! Възможно ли е да ми препоръчате такъв за София?

Не мога за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт