С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 368
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Синът ми е вече в гимназия, но това"На детето му е топло", "На детето му е студено", съм чувала многократно от майка ми. Вероятно има някакво притеснение в бабите. За сладко-докато не навърши 3 не давах нищо.

# 481
По какъв начин да и обясня, че не става така и аз и баща му решаваме как да си го гледаме и възпитаваме?
По никакъв. Изнасяте се, заживявате самостоятелно и на никого не давате обяснения.
Това ми е най-голямата мечта. Проблема е в това, че мен не ме бърка дали ще живея в апартамент или къща, обаче мъжът ми иска къща, които са на безбожни цени..

# 482
Зарежи тогава свекървата, хващай мъжа за ушите и започвай да му набиваш ум и разум в канчето.

# 483
Така, това изнасяйте се не е решение изобщо, макар и да би било перфектното решение. Да това би ти спестило нерви, но повярвайте ми когато една жена е нагла и обсебваща тя не се спира пред нищо! От опит ви го казвам! Навира си нося във всичко! И аз ще живея с мм в една къща, където на първия етаж са родотелите му, а ние сме на втория. Няма да влизам в допълнителни обяснения за това. Както и да е. Въпросът е друг. Понеже моята свекърва все си мисли, че тя готви най-хубаво, тя чисти най-добре, всичко тя прави най-най аз относно храната не си мълча. Никой не миже да ме накара да й ям от мазните и солени манджи, нещо като не ми харедва как го е сготвила й го казвам директно, защото тя си позволява да критикува мен за храната. Чакам дете и още от сега съм я информирала, че всичко за детето минава през мен, а относно храната съм бетон. Няма да позволя да ми го тъпче със сладко и да е с наднормено тегло о това изрично лично няколко пъти съм й го казала! Другия път пак й кажи:Не искам да даваш на детето ми сладко. Няколко пъти ти го казах и очаквам да се съобразяваш с това! Остави я да си мънка, знам колко е трудно. Другият път пак като не се съобрази с това, все пак ти си майка на детето си, не тя директно казваш на мъжа си като сте на саме, че майка му не се съобразява с теб и не те зачита като майка на детето ви. Обясни на мъжа ти защо не искаш детето да яде сладко, колко е важно движението, правилния начин на хранене и т.н., ако е разбран ще говори с майка си или тя като си позволи пак да дава сладко пред него ще я скастри.Ти си майката и ще си гледаш детето както сметнеш за добре. Не влизай в директен конфликт със свекървата, а казвай на мъжа ти. Това е моето мнение и успех!
Зсбравих да напиша, че не ти си лошата естествено и си си в правото да не искаш да  даваш сладко на детето или да му ограничиш сладкото. Аз същото възнамерявам да направя. За някои може да изглежда тъпо, но когато примерно семейството на мъжа ти всичките са с наднормено тегло и с куп болести много ясно, че един нормален човек би искал детето му да не е така

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 23:15 от impresita

# 484
  • София
Другия път й кажи да даде вафлата на нейното си дете, а ти ще даваш на твоето дете каквото прецениш за правилно.
Тъй де, всеки да си гледа детето 😂

# 485
Хахах това последното ще го пробвам. Joy
Иначе мъжът ми е с мен, подкрепя ме и знам, че ще я скастри, обаче и тя го знае и пред него си мълчи. Хитра е и е голям нервак.. Карала съм се вече с нея, не помня за какво, но пак нещо свързано с детето. Тогава ме изкара, че съм неблагодарна.. Да, помагала ми е много, но аз просто не обичам да си мълча, когато някой не е прав.. Това не означава, че съм неблагодарна, ама иди и обясни..

# 486
  • София
Питай я тя затова ли ти помага, за да те командва после и да ти го натяква или го прави, за да те облекчи и зарадва?

# 487
  • Пловдив
Обаче съм забелезала, че тия, на които много помагат с децата, после отказват да помагат с внуците. Което няма особено голяма логика. Ето на нас никой не ни помага с нищо, и знам колко е гадно, затова ще помагам на моето дете винаги, когато то иска и имам възможност.
Ами не. На нас не са ни помагали с децата, а аз не мисля особено да помагам за внуците. Аз моите деца съм ги гледала, като станат пълнолетни ми идва времето да пия вино с приятелки, не да сменям памперси отново.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 23:55 от Янтра

# 488
Хахах това последното ще го пробвам. Joy
Иначе мъжът ми е с мен, подкрепя ме и знам, че ще я скастри, обаче и тя го знае и пред него си мълчи. Хитра е и е голям нервак.. Карала съм се вече с нея, не помня за какво, но пак нещо свързано с детето. Тогава ме изкара, че съм неблагодарна.. Да, помагала ми е много, но аз просто не обичам да си мълча, когато някой не е прав.. Това не означава, че съм неблагодарна, ама иди и обясни..

А - неблагодарна. Вменяване чувство за вина - перфектния поход на всички манипулатори.
Сега е момента да се научиш, че чувството за вина само ти можеш да допуснеш да те обсебва. Успееш ли да си твърда и да не се чувстваш виновна - нищо не може да те събори. Няма нужда да си доказваш, че си благодарна. Следваащия път при такова изказване, само се посмихваш и казваш: Така ли мислиш?
  И толкова. Ти си права. Доказателства не са нужни.

# 489
512 е много права! Точно така трябва да се действа! Наистина това си е манипулаторско. Много мразя хора, които помагат без някой да ги е помолил за това, след което ти натякват, че добте че са били те, че иначе не можеш да се оправиш и че трябва да си им благодарна и да търсят изгода.

# 490
Леле.. много сте готинии! Олекна ми! Благодаря ви! Hug
Очаквайте продължение, почти всеки ден има по нещо за тази тема..

# 491
Напоследък и мен ме изкарват извън релси, не знам дали е от бременноста та затова се абонирах и аз в тази тема Grinning Да си сверя часовника и да се успокоя малко Grinning
Успех smile_9

# 492
  • Пловдив
Така, това изнасяйте се не е решение изобщо, макар и да би било перфектното решение. Да това би ти спестило нерви, но повярвайте ми когато една жена е нагла и обсебваща тя не се спира пред нищо! От опит ви го казвам! Навира си нося във всичко! И аз ще живея с мм в една къща, където на първия етаж са родотелите му, а ние сме на втория. Няма да влизам в допълнителни обяснения за това.
То не се и налага да даваш обяснения. На тяхна територия сте. Но аз се изнесох от подобна конфигурация да сме съседи със свекърите и откакто сме на 70 км ми е широко около врата. Животът си е наш, апартаментът си е наш (и на банката). Чиста работа. Ключ никой няма, нито тъщата, нито свекърите.

# 493
Янтра, къщата не е на свекърите, а на мъжа ми. Има разлика Simple Smile

# 494
  • Пловдив
Янтра, къщата не е на свекърите, а на мъжа ми. Има разлика Simple Smile
Кой я е строил или купил?

Общи условия

Активация на акаунт