С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 364
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
  • САЩ
Също може да се опитате да обясните за вредата от сладкото върху зъбите. Моя колежка трябваше да слага временни коронки на 3-4годишната си, зъбчетата бяха в ужасно състояние от пиене на купени сокчета и бонбони. Аз също цял живот страдам от много ядене на сладко като дете, нямам много останали мои зъби, а съм само на 30. За парите и болката при зъболекарите не ми се и говори Sad

# 496
Мъжът ми си я купи. Не е наследствен имот. Купил си я е и си я изплаща.

# 497
  • Пловдив
Мъжът ми си я купи. Не е наследствен имот. Купил си я е и си я изплаща.
ТОГАВА може. И пак голяма грешка да сте наблизо.

# 498
Абе това с етажите си е все едно заедно. Всеки може да отскача да надзърне... Няма значение кой купил, кой не, те са си сем-во и си го чувстват като общо. Не е ли човек да си е съвсем отделно, проблеми и дразнения винаги ще има. Щом е купил, да беше купил за вас си отделно нещо.

# 499
  • Варна
Винаги като чета такива истории се сещам за моите роднини (братът на баща ми), които живеят три поколения на три етажа в една къща и са в отлични отношения. Не че е нямало търкания, но схемата работи години наред вече. Децата се гледат от всички, яде се общо, а като отидем ние там на гости, дъщерята не мога да я открия по цял ден. Отживява си без надзор няколко дни.

Явно не на всички им се получава...

# 500
  И моята леля са така. Години наред си пият кафето със снаха си и са в отлични отношения. Помагат си взаимно. Не си търсят кусури и благодарности.  А тук такива саги чета с тези  общи къщи.

# 501
Общите къщи не са за всеки и явно трябва да се избягват, когато това е възможно. Има наистина трудни индивиди за съвместни съжителства.

Оф: Искам Джони. Имаше едно Джони в старите теми. Джониии, върни сеее!

# 502
  • при късмета
В последните казуси преподреждащата свекърва и тази с мекиците, не бях в една къща. Свекървата, ако смята, че е нейна работа да ръководи младото семейство, а сина ѝ е съгласен, никакви разстояния не могат да повлияят

# 503
  • Най-красивата страна
Защо бабите държат на всяка цена да натъпчат детето със сладки неща ,без да се съобразяват с мнението на майката?
Според мен това е начин да се налагат.

Гледала съм племенницата ми като беше малка.
Казаха ми с какво да я храня,да не и давам мед и шоколад.
Иска нещо сладко детето-купувам сладолед.
Няма драма.
Съобразявам се с родителите.Нищо,че сме близки роднини.Не е трудно.
Тя е тяхно дете ,не мое.

Сега на нашата дъщеря също даваме сладки неща.
Но след като вече се е нахранила.За десерт.
Банан,сладолед,даже и шоколад.
Не винаги успява да ги изяде.Защото вече е сита.
Живеем отделно от свеки,но това не пречи тя да изпраща цели торби с вафли и гризки..Знае,че детето вафли не обича...

# 504
Точно опити за налагане е, някаква безмислена борба за надмощие. Ако беше друго, казва се два пъти и се прекратява.

# 505
  • Най-красивата страна
Следва ,,Аз съм отгледала здрав син.Нищо не му е станало,като е ял сладко.,,
Един вид ,,Ти ли ще ме учиш как се гледат деца,,.

# 506
И аз ще живея с мм в една къща, където на първия етаж са родотелите му, а ние сме на втория. Няма да влизам в допълнителни обяснения за това. Както и да е. Въпросът е друг.
Цъ. Въпросът в точно в това. Вие всъщност ще живеете под полата на мама Му. Защо на мъжа ти му е ок под полата на мама, той си знае. Защо ти си си избрала такъв мъж, ти си знаеш.

# 507
Хахах това последното ще го пробвам. Joy
Иначе мъжът ми е с мен, подкрепя ме и знам, че ще я скастри, обаче и тя го знае и пред него си мълчи. Хитра е и е голям нервак.. Карала съм се вече с нея, не помня за какво, но пак нещо свързано с детето. Тогава ме изкара, че съм неблагодарна.. Да, помагала ми е много, но аз просто не обичам да си мълча, когато някой не е прав.. Това не означава, че съм неблагодарна, ама иди и обясни..
В какъв смисъл си неблагодарна ? Ако е за това, че ти помага с детето, нали тя го прави по своя воля, не си се натрапила ? Или го прави с желание и без да очаква благодарност, или въобще да не го прави. Друго има ли за тази благодарност, наистина ми стана интересно кога една снаха е ДЛЪЖНА да е благодарна на свекървата.
ООтносно сладкото - тази жена така ли се храни, с вафли и бонбони ?  Според мен е полезно да и обясниш вредата от безсмислените въглехидрати. То и аз съм влизала в спорове с личната си майка, която е и учителка на всичкото отгоре, която твърдеше, че захарта храни мозъка . Така казано, даже е и вярно Blush

Дано само на тази тема да са ви споровете, тя нека си мърмори топло ли му е, студено ли му е, само да не го навлича и разсъблича по свое усмотрение. Мърморенето го пускай покрай ушаците.

# 508
Няколко поколения явно трябва да се сменят, за да стана аз баба и да не давам вафли на внуците, така както и аз не ям вафли. Това са сладки неща, останали от миналото, когато само това е имало, и когато вече ги имаше в изобилие в демокрацията, някои хора си отпуснаха душата да се тъпчат като невидели. Та това са поколенчески неща, ще отминат с времето.

# 509
И на мен е интересен този феномен.Свекърва ми  е вземала бисквити по наряд,  сигурно е обикнала вафлите като единствено сладко удоволствие.Не  е имало конфликт, аз не съм забранявала нищо, но и не е била щедра да им купува на моите разни неща.Освен по повод  като рожден ден и  Нова година.Не като повод събота примерно.
Аз не ям вафли, как да купувам нещо дето не обичам, купува който ги обича и смята за ценно нещо.
И аз мисля, че тези неща ще отминат, това вградено чувство на ценности не минава бързо ,но все пак се променя.
Някой спомена Джони , и аз се сещам за нея, явно израстна свекървинските дертове, но има страхотно чувство за хумор и ме е разсмивала, та е  незабравено.

Общи условия

Активация на акаунт