Професионални серии за коса 135

• 42 513
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
Един по-различен въпрос. Знам, че има специална “блондинска” тема, но мисля, че тук ще получа по-адекватен отговор.
Поради претрупване с продукти, започнах да ползвам нелюбими маски като преуош преди всяко миене /2-3 пъти седмично/. В резултат на което в един момент се оказах с прекрасно изглеждащи, здрави, лъскави дължини, НО с тон и половина - два по-тъмни, /в момента ниво 7,5-8/ в сравнение с 10-ина см от основата /там, където не съм слагала маски, сега ниво 9/. Грозно. Боядисвам веднъж на месец и половина. Ниво 7, което е малко по-тъмно от естествения ми цвят.
Предстои ми боядисване - имам 6/17, 7/17, 8/17 и 10/17 на Lakme Chroma. Оксиданти - 5,4% и 8,4%.
Ще се радвам на съвет - кое, къде и как да нанеса, за да се опитам да изравня цвета. Фризьор-колорист не ми е опция в момента. Затова имам нужда от помощ. 😖

Как дължините станаха по-тъмни от нанасяне на пре-уош? Аз ли нещо не разбирам?!? Rolling Eyes
Масла или маски, нанесени преди миене с шампоан имат за цел да предпазят от вредното изсушаващо действие на шампоаните. Те няма как да потъмнят, изсветлят или да променят по какъвто и да е начин цвета на косата. Ако ставаше така, няма да имаме нужда от боя... Единственото което може да се случи е да поизмият прясно нанесена боя и да свалят един тон от пигмента. И колкото е по-изтощена косата, толкова по-бледа става или просто не "държи" здраво боята... За това маслените маски не се препоръчват след прясно боядисана коса...
Другото което може да се случи от подхранването на корените, по-бързо да расте косата и да се открои разликата с дължините... Но няма да е толкова видима и фрапираща разликата все пак...
Според мен ти сама с това смесване на различни номера бои и неподходящи за тях оксиданти, си правиш косата на петна и на различни нива... Аз навремето така омесвах нещата, че дълго време ходих на няколко цвята... Боядисвай с по-тъмния номер цялата коса до наслагване на боята и изравняване на цвета й... В този случай мисля се ползва по-слабия процент оксидант... Но няма да стане от едно боядисване ако дължините са много по-изтощени от корените...
[/spoiler]
Никъде не съм споменавала, че от преуоша ми е “потъмняла” косата.
Писах, че дължините, които съм мазала са по-тъмни от основата, където не съм слагала маска/преуош. Моето си обяснение е, че маските предпазват дължините, респективно - цвета от агресивното измиване на шампоаните. Без значение, че повечето ми продукти са за боядисана коса.
Също така не съм казвала, че смесвам сто цвята при боядисване.
Използвам само 7/17, с окислител 5,4%.
Само лятото понякога смесвам 7/17 с 8/17.
Lakme Chroma ползвам от години и никога не бих я сменила, точно заради равномерното, естествено изглеждащо отмиване. Друг огромен за мен плюс е, че е единствената боя, която се справя безупречно с упорития ми червен пигмент.
6/17 и 10/17 купих за справяне с шаренията, а не за да ползвам постоянно.
Много благодаря за мнението, но не смятам да си потъмнявам косата.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 19:53 от ~Di~

# 436
Di по-добре прикачи една снимка, за да придобием ясна представа, защото аз лично се обърках. Явно боята/пигмента от корена пада и лъсва изсветленото а дължините си запазват пигмента по-дълго. Може да направиш едно тониране в корените с малко по-тъмна боя от нормалното и така ще се уеднакви след 1-2 миенета. Говоря на сляпо без да съм видяла.

# 437
Di по-добре прикачи една снимка, за да придобием ясна представа, защото аз лично се обърках. Явно боята/пигмента от корена пада и лъсва изсветленото а дължините си запазват пигмента по-дълго. Може да направиш едно тониране в корените с малко по-тъмна боя от нормалното и така ще се уеднакви след 1-2 миенета. Говоря на сляпо без да съм видяла.
Опитах да снимам, но на тази светлина дори аз не си познах косата😁
Много благодаря за идеята. И според мен цветът на дължините е “пощаден” от преуоша, защото досега такъв проблем не съм имала. Ще опитам с тониране. Отивам да търся как точно се прави.
Още веднъж - благодаря 💐💐💐

# 438
Аз мисля,че трябва да ползваш една и съща боя,но в корена по-слаб оксидант,а за дължините по-силен,така ще се изравнят.Слабият оксидант ще насити изсветлелите корени с пигмент,а силният оксидант ще изсветли леко дължините...Разсъждавам си Grinning

# 439
Момичета, аз имам Меди Биокленз. Обаче сега гледам, че има Фолиген и той е за стимулиране на растежа. Каква е разликата между двата?
Ползвах Биокленз около 1 година. Доволна съм от новите растежи, мисля, че и самата коса растеше по-бързо. Фолиген имам от скоро и откъм растеж още не мога да кажа. Усещането след измиване с него, обаче, за мен е различно от Биокленз. Фолиген ми оставя косата леко лигава под душа, сякаш не съм го отмила добре. И след изсъхване (не я суша) също е малко по-гладка, с леко отнет обем, спрямо след Биокленз. С него беше леко по-пухкава, дори леко бухнала. Косата ми е тънка и рядка, към момента предпочита леките протеини и ги усещам като хидратиращи като ефект.

# 440
VanessaDE, благодаря 🌺🌺🌺

# 441
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Имам въпрос- шампоан Lakme anti frizz с каква маска/ балсам би се съчетал, дали е хидратиращ или протеинов, защото пише, че хидратира, но съдържа протеини от масло от чиа.
https://www.kosa.bg/product/5059/izglazhdasht-shampoan-lakme-fri … ampoo-300-ml.html
Или пък маската от серията с какъв друг шампоан би се сработила. Бих искала да пробвам серията, но се притеснявам двата продукта да не ми утежнят.

# 442
  • София
Пуснаха великденската промоция в Златна рибка. По-интересните намаления за феновете на лалга - шампоана и балсама са намалени, термото на олиосета и серума за цъфтящи краища на Маракеш голямата опаковка

# 443
  • София
Аз да похваля Златна рибка, че с последната ми поръчка ми пратиха пробички на серията Генезис на Керастаз, за които ги бях помолила в коментара. Получих пробички и на двата шампоана и на балсама и на маската, което ме впечатли. Blush

# 444
Аз също помолих за мостри, но нямали налични и в сряда получих поръчка без нито една мостра, дори и обещаните Макадамия и Лакме липсваха...
Генезис шампоана за плътна коса е намален ..

# 445
А като всички купувате Генезис, за косопад ли го купувате?

# 446
От Рибата забърсах олиото на Алфапарф. Много го харесвам, да си имам запас, че цената е много добра (+5% код).

# 447
# 448
Много тъпа промоция. Аз исках да си взема маската и термото Генезис....
И намаленията на Лалга са с по 2лв Thinking
Нищо не ми хвана окото.
Дано в Арлен да има по-интересни неща.

# 449
Аз пък да се оплача от ЗЛатна Рибка, че след като им пратих имейл за Керастаз диагностиката от тях ни вест ни кост цяла седмица!!?!

Общи условия

Активация на акаунт