У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 851
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
При нас се получи проблем с ДО. Докато е бил в час по английски език, наборът е получил отсъствия по информатика Flushed По програма е трябвало да има английски език, а защо и информатиката се е провеждала по същото време все още не съм получила отговор.
Звезди, по пазарите е така и в по-късните часове по магазините също. Уж пропускателен режим, а вътре претъпкано...

# 181
При нас се получи проблем с ДО. Докато е бил в час по английски език, наборът е получил отсъствия по информатика Flushed По програма е трябвало да има английски език, а защо и информатиката се е провеждала по същото време все още не съм получила отговор.
Звезди, по пазарите е така и в по-късните часове по магазините също. Уж пропускателен режим, а вътре претъпкано...
beki8, къде получихте отсъствието? Миналата седмица, и при голямата, и при малката, предупредиха, че от тази започват да пишат отсъствия и оценки. Въпреки слънчевото време днес, при нас имаше зверски вятър. Два простира на верандата бяха буквално разхвърляни, съответното и прането. (Чак си помислих за торнадо Joy ) Интернет връзката, която обикновено е много добра, на моменти се срина. При Нети беше по-кофти, защото са правили поредния тест на граматика и след позволение на господина е трябвало да го направи наново за 5 мин. Дея пропусна половин урок по математика, но не е фатално.
Тестовете по немски при Невена от 10 дни насам протичат по следния начин: Седнали са пред лаптоп/ компютър, на който решават тест ( изпраща се към преподавателя им), а едновременно към тях е насочен телефона, така че учителят ги вижда какво правят. Flushed Не съм ставала свидетел как точно се случват нещата, защото до 15:30 стаята и е заключена. Blush Не ми е ясно какво правят децата, които не разполагат едновременно с телефон и лаптоп! Според нея, няма такива.

# 182
  • София
И на мен ми е интересно как училищата, които нямат електронен дневник, пишат отсъствия?

beki8
Сигурно и в супермаркетите е така, но аз ги избягвам изобщо, откакто е започнало ИП. Е, добре де, не виждам никаква логика децата да не могат да отидат в парка, а същевременно народа да се гъчка по пазари и хипермаркети. 🙄

# 183
  • В средата на времето
Като редовно пазаруващ в хипермаркетите мога да кажа, че човекопотокът е доста разреден, а и самите магазини гледат да не се получава голямо скупчване. Специално в Кауфланд  и Лидл са направили някакъв пропусквателен режим.
Логиката, до колкото я има, е че орязват това, което могат в момента... Магазините и ГТ примерно, няма как...все още.

# 184
В БИЛЛА също има пропускателен режим, охраната пуска по 1,2.Въпреки това, няма някаква огромна опашка, стига да не е петък следобед.
В магазина е спокойно, има някакви ленти пред касите като в банките.
Вчера си направихме разходка с младежа, около 30 мин в квартала. Имаме няколко градинки, игрище, фитнес на открито по пътя ни и той тъжно ги огледа. Не че нямаше хора, седнали по пейките, де. Добре, че има много домашни и няма особено време за мотаене.

# 185
Добро утро, отсъствията получихме в електронния дневник Школо.
А за магазините след 19 ч са ми наблюденията от Лидл, Билла и Фантастико. Вече посещавам само Билла, като най-близък и с по-малко хора на опашка за влизане.
Хубав, хубав ден и бъдете здрави Heart

# 186
  • Sofia
Аз пък за утре съм замислила да се занимавам с цветарство. Искам да си направя "цветна кула" с теменужки.

Май още не са ви дошли диамантените гобленчета Grin Аз се сетих какво може да е това - дъщеря ми има - много ситни камъчета се редят върху обозначеното на картинката място с едно като писалка. Нямам зрение и време аз за такива неща, иначе нерви - БОЛ Laughing

И набора снощи в 23.00 препраща домашни по математика, които учителката беше отразила като липсващи. Намери имейлите и датите, на които е пратил, защото всеки ден пише и праща, нали ми е пред очите, не е пропускал Hands Point Up И това, след като до последно вечерта правиха групов проект по философия за краен срок (за Ефект на Струп - и аз бях изследвана... първа Laughing )

Вчера вятърът направо щеше да ми обърне колата по магистралата, а не е от леките....

# 187
Здравейте, ведра група!
Аз си представих веднага Изида като Бога от машината. Хем е с божествено име. Само не знам какво се мота още, ще ни изпосталеят депутатите и министрите.
Това с мънистата е много хубаво, ние трябва да имаме такива завряни в някой шкаф.
Вятърът е кошмарен, живея на висок етаж и прозорците вибрират с поривите. Много ми е добре, че не излизам. На покрива на съседния блок има едно знаме, което вече се килна и докато си работя, го гледам кога ще отлети.

jd, началната дата на формулата ти трябва да е 6-ти март, първият намерен заразен.
Весел и усмихнат ден на всички.

# 188
  • нейде там, където ....
Да, Гале, моя грешка, от бързане - шести март е денят 0.

За пазарите не трябваше да осигурят движение на хората само в една посока, за да може да се осигури разстояние между хората? Или това е само за фермерските, пък другите да си карат както им падне?
От големите магазини, в някои филиали има ред, в други - имитират дейност. Най-близките до нас са от отличниците. Поне когато ние сме ходили, извън час пик.

Набора трябваше да прави за домашно по ИТ проект, правен в клас преди месеци, но явно - не е бил проверен в училище. Другите неща май горе-долу се оправиха. Имаме още ядове с режима, но до края на ДО вече ще иска да ходи на училище и той.

# 189
  • София
Дойдоха гобленчетата, но толкова са дребнички и много тези камъчета, че няма да е за мен. Simple Smile

А ефект на Струп не знаех какво е, но веднага се информирах да не изоставам.

# 190
Цялата картина с боговете си я представих много ясно. Вземайте се в ръце, разигравайте развръзката и да се приключва  Two Hearts
Аник, груповият проект по философия звучи интересно, особено честа ти да си обект на изследването Stuck Out Tongue Closed Eyes
beki8, хмм да не е нанесла старо отсъствие?!
Моята девойка вчера съвсем случайно разбра, защото имаше по-малко оценки по математика, че изпратените домашни не са получени поради по-голям размер от допустимото и има съобщения, че не са доставени, но хич не е забелязала. Та писах на учителката да я извиня, няма да има проблем, каза да и ги изпрати отново.

# 191
Не са стари отсъствията и вече ги извиниха - станало е объркване в програмата за онлайн занимания Smile

# 192
  • София
Давайте да визуализираме деус екс махина, барем до 12-13 май проработи визуализацията!!!

Силно се надявам да ги върнат малко в училище. Иначе верно всички ще сме с психични отклонения.

dimitrina73, прекрасен е кучо. много да ви радва и да не прави много бели.
Шарлот, брей, че и електрическа джаджа за миене на лапи... какво ли не измислят вече!?
jenap, а ти от къщи ли работиш или не работиш?

Аз си поръчах изкуствена трева и мисля да направя по-уютна терасата на покрива - ние сме последен етаж.
по едно време мислех и домати да гледам там..., но нищо не разбирам.

Децата са мега нещастни, че няма да сме си на морето за Великден, което май от 12-13 години не сме пропускали..., но това е положението, да сме живи и здрави.
По принцип и аз не съм паника, но има дни, в които имам чувството, че имам температура и тогава се филмирам..

Нещо спрях и да сънувам, обаче тази нощ сънувах, че имам вълшебна пръчка - и едни чудни планини и равнини, зелени, пусти и аз с вълшебната пръчка първо си извиках приятелките, а после почнаха и животни да прииждат..много беше яко..!

За готвенето нищо различно от вашето, опитвам се да планирам, трудна работа. 
Другото задължително е червено вино, за децата гроздов сок.

Мерси за препоръката за театъра!

# 193
  • София

jenap, а ти от къщи ли работиш или не работиш?

Да, от вкъщи работя. Взех даже да свиквам така и даже започна и да ми харесва.

Нещо готвенето обаче започна да ми омръзва твърде много. Вече ми се изпари цялото въображение, а пък и желание да завъртя нещо по-така. А и народът е все гладен. Малкият яде на през 2-3 часа, като бебе е. В този ред на мисли да ви питам вие поръчвате ли храна? Чудя се дали е безопасно? От друга страна много би ме улеснило, а и да подпомогнем малкия и средния бизнес, тъй като в момента заведенията за хранене са също в много неизгодна ситуация. Та се сетих да ви питам..

# 194
  • София
При набора снощи се получи писмо по школо, учителката по НЕ минава на "синхронно" обучение - до момента имаха два дни по три часа седмично или 6 часа от 12 по програма. Явно има някакво стягане.
Аз вчера се "забавлявах" - ших на ръка маски за многократна употреба. Уших една и май ще си я нося само аз, че на мъжете им е малка - не могат да си напъхат ушите в нея, а щерката не я хареса. Започнах и втора, но я обърках и я разших. Ще чакам да ми дойде мерака пак.
Иначе бях много възмутена от поведението на свеки. През ден хваща такси и ходи при племенничката, която вчера стана на един месец. Днес е решила и на фризьор да ходи. Ама като е решила, че е безсмъртна. Повече ме притесни, че иска да дойде и у дома. Имам чувството, че аз живея в някаква паралелна вселена и само аз съм луда да изисквам от домашните да спазват изолация.
Днес се забавлявам с друго - една приятелка си вземат кученце и цял ден давам съвети по телефона как да се приготвят за него. След малко ще излизаме с ММ за да напазаруваме храна за нашите котки и ще вземем храна и за това кутре.

Общи условия

Активация на акаунт