Камъни в жлъчката

• 444 726
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Grizanka, еми нали сме "братя по съдба" Simple Smile  Като си спомням само как преживя операцията на приятеля ти ....
Мани, мани, голяма драма ми беше!!! ooooh! ooooh! И още си е, де. Докато не се оправи съвсем...... В този ред на мисли, може ли някой от вес да ми каже кога да се започне с мазането на раната? Приятелка фармацевт ми препоръча също така някакви силиконови лепенки, които се лепели върху разреза. Били имали страхотен ефект. Някой да е ползвал такова нещо? И колко време след операцията можем да лепим нещо върху раната? На моя човек му свалиха конците миналия петък, според мен зараства добре, ама знам ли?! Дайте някакъв съвет сега пък за това, моля. Най-добре е да се пита препатил, нали така?! Simple Smile Носите ли колани, колко време ще ги носите? Интересуват ме разни такива неща, така че - който знае, да сподели. На всички пожелавам здраве и ви  Hug Hug Hug!

# 961
Колан не съм носила, но след операцията, за да ми изчезнат белезите ( след лапароскопия направих перитонит и корема ми е доста "бродиран") се мажех с някакъв френски мехлем.

# 962
И аз не съм носила колан.  Rolling Eyes
Нито пък лепенки съм слагала.След две години вече, белезите от трите дупчици почти не личат.

# 963
Моя хирург ми каза да нося колан 6месеца. Само че на мен вече ми писна да ходя престисната като наденичка и от време на време пропускам да го слагам. Но си знам, че не е добре да своеволнича. Белега започнах да го мажа веднага щом зарастна раната от разреза. Има едно лекарство Дерматикс. Момичетата от форума ми го препоръчаха, личната лекарка също, ама ми е много скъпо и така и не си го взех. Някъде около над 90лв. е тубичката. Аз си взех Контратубекс. В интерес на истината белега хич и не се заличи, ама други хора са доволни от това лекарство. Явно си е до кожа, не знам. Все пак при вас положението не е чак толко страшно, щото е мъж и нали знаеш, че "юнак без рана не може"  А за лепенки не съм чувала.

# 964
  • Русе
И на мен за колан нищо не ми споменаха.  Rolling Eyes
За лепенките - операцията ми беше на 9 септември, а тях ги махнах на 15 септември и тогава се изкъпах. Но дори съм се престарала. Доктора ми каза "нали ти казах, като се прибереш на другия ден да ги махнеш и можеш да се къпеш". Аз явно от радост, че ще си ходя, не съм го чула Simple Smile Други не съм ползвала.
Колкото за белезите, двете дупки почти не се виждат, личи си само тази на пъпа, че е малко по-големичка - към 2 см. Но не ме притеснява толкова, че чак да търся мазила.

EMANOELITA, стискам ти палци, този път да минеш по-скромно.   bouquet И да пишеш ей, знаеш, че ще те мислим.  Heart Eyes

Grizanka,  и аз те гушкам  Hug

# 965
И при мен нямаше никакъв ефект от контратубекса.
В интерес на истината, суетата ми беше точко няколко месеца, после съвсем забравих за тях.
НО ! наскоро се сетих за белезите и питах милото и той каза, че са секси  Embarassed
  smile3534 на които си нямат някоко малки белега, нали така, момичета?

# 966
И на мен за колан нищо не ми споменаха. Ако не ги бях питала каква диета да пазя и това май нямаше да ми кажат Sad

# 967
  • София
Момичета, колан се носи само като има разрез, тоест - като не сте извадили късмет да минете по лапароскопски метод. Ако сте само с дупки, няма нужда от колан, затова не са ви казали да носите. Уточнявам това, за да не си вкарвате питанки в главите. Laughing Хубав ден на всички пожелавам!  bouquet
EMANOELITA, какво става с теб, не се обаждаш тия дни и те мисля. Кога ти е операцията??? Hug

# 968
И на мен за колан нищо не ми споменаха. Ако не ги бях питала каква диета да пазя и това май нямаше да ми кажат Sad
Аз също не попитах за диета и не спазвах такава.
До сега съм забелязала, че най-зле ми действат тестените неща и гледам да ги избягвам.

# 969
Момичета, колан се носи само като има разрез, тоест - като не сте извадили късмет да минете по лапароскопски метод. Ако сте само с дупки, няма нужда от колан, затова не са ви казали да носите. Уточнявам това, за да не си вкарвате питанки в главите. Laughing Хубав ден на всички пожелавам!  bouquet

Не съм напълно съгласна с теб. Два дни след жлъчната операция(лапароскопия) имам направен огромен разрез на корема и после 6 месеца още множество. Колан не съм носила, но и аз бях станала 40 кг от лежане по болници.

Миналия октомври имам лапароскопска операция с платика ( 5 см миома). На следващия ден след операцията можех да се къпя, а на 5 или 6 ден летях през океана. Всяка клиника и всеки лекар си има свои виждания относно възстановяването.

# 970
  • София
Titina, може и да си права мила, аз не съм лекар, просто така ми обясни хирургът, оперирал приятеля ми. Каза, че ако операцията е направена по лапароскопски метод, няма никаква нужда да се носи колан, а и не съм разбрала досега на някое от момичетата тук да е препоръчван колан, ако нямат разрез. Коланът се носи за да предотврати опасността от херния на мястото, където е срязана коремната стена, нали така? Не разбирам защо на теб не са ти препоръчали носене на колан, след като си имала такива сериозни операции.  newsm78 Не знам също така дали фактът, че си била толкова отслабнала по това време има значение в това отношение, но вероятността да се получи херния на място, където е рязано наистина е голяма. Пожелавам ти от сърце да си здрава и да не ти се случват повече такива "приключения"!  bouquet

# 971
Здравейте и от мен! От известно време чета мненията във форума и реших и аз да разкажа за моят проблем. Забременях миналата година през юни и след месец се започна едно гадене и повръщане... Повръщах от всякакви миризми даже при вида на храна дори и от рекламите по телевизията. Гинеколожката ми не обърна сериозно внимание и ми каза, че е от бременността и че ще отмине до 2-3 месеца. И аз зачаках да минат... и си чаках 9 месеца. Не можах да се порадвам на бременността си Sad
Родих  на 16.02 и след 5 дни /бях още в болницата/ получих криза. До 10.03 получих още две. След преглед с ехограф разбрах, че имам няколко камъка с големина 3-5мм. От тогава до сега опитвам с хомеопатия, но май няма голям резултат. Вярно, не получавам кризи и не спазвам диета /избягвам само яйца и намалих шоколада/, но чувствам тежест в областта на жлъчката.
Изчетох целия форум, но никъде не срещнах името на доц.Владов от ВМА София. Преди година той оперира мама от жлъчка и панкреас и буквално я върна от "оня свят". Все за него си мисля от както ме заболя жлъчката, но и мен както всички ме е страх от операция.
Прочетох за някакви смоли от Бургас и за лекарства. Моля Ви, кажете ми ако някой се е отървал от камъните с тези илачи и дали използванети им предизвиква кризи.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 18:37 от ptiche

# 972
  • На земята, която е всъщност звезда.
Птиче, истината е, че няма такива, поне що се отнася до жлъчни камъни.

# 973
Намери книжката на Мария Требен, има едно много просто лекарство - сок от ряпа. Пие се по определена схема.Разгражда един от двата вида камъни в жлъчката. Аз от гевезелък се отказах да го пия, а след операция се разбра, че е започнало да руши камъните ми, т.е. надробило ги е.
И задължително спазвай диета.

# 974
  • На земята, която е всъщност звезда.
Намери книжката на Мария Требен, има едно много просто лекарство - сок от ряпа. Пие се по определена схема.Разгражда един от двата вида камъни в жлъчката. Аз от гевезелък се отказах да го пия, а след операция се разбра, че е започнало да руши камъните ми, т.е. надробило ги е.
И задължително спазвай диета.

Точно когато камъните са надробени става най- опасно, защото тогава могат да запушат жлъчните пътища. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт