Камъни в жлъчката

• 444 721
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 975
Точно когато камъните са надробени става най- опасно, защото тогава могат да запушат жлъчните пътища. Naughty
Същото ми казаха и на мен-да не си правя експерименти с билки. Rolling Eyes

# 976
Под надробени имам предвид с размер над 1 см

# 977
  • На земята, която е всъщност звезда.
Но ако продължиш да пиеш отварата могат да станат и по малки. Thinking

# 978
Това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него, а само споделям:
 И така, смятам, че медицината е доста напреднала и ако има алтернатива на операцията при проблеми с жлъката, то нямаше да се прибягва до оперативна намеса. Ако има билки или смоли, или каквото и да било, което разгражда камъните, мисля, че отдавна щяха да са направени лекарства на тези основи и да се изписват от лекарите. Смятам, че след като лекарите казват, че това е начина за отстраняване на проблема, значи е така. Все пак това са хора учили и работили в тази област. Когато пред мен стоеше въпроса за операция, четох доста по темата и разбрах, че в повечето случаи, когато има подобрение вследствие употреба на билки, това е временно. Също така лекарите казват, че една жлъчка като започне да образува камъни, то дори и да се разградят, след време започва всичко отново. Правени са опити за лечение с лекарства, но приема трябва да е много продължителен. Другия вариант е когато с игла се вкарва лекарство директно в жлъчния мехур и това води до бързо стопяване на камъните. Но след преустановяване на лечението, жлъчката продължава да образува камъни и поради тази причина се е стигнало до решението, че отстраняването на жлъчния мехур е начина за решаване на проблема. Всичко това съм чела, след като започнаха проблемите с моята жлъчка и за няколко дни взех решението да заложа на сигурното и да не рискувам да си навлека усложнения или да удължавам мъките от кризите. И сега не съжалявам.
Но все пак всеки сам решава за себе си. Това е въпрос на избор.
Нека НОВАТА ГОДИНА донесе на всички много, много ЗДРАВЕ!!! Hug

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 10:46 от eliza03

# 979
Нека НОВАТА ГОДИНА донесе на всички много, много ЗДРАВЕ!!! Hug
Да, това наистина е най-важното! Peace

# 980
  bouquet Привет милички  Heart EyesНаистина отдавна не бях влизала да видя как сте,но при нас пак проблеми свекъра ми не е добре със съмнения за рак са лекарите и цял ден съм с него да го обгрижвам вчера най накрая го приеха в болница дано открият какво му  е и да му помогнат PraynigДнес вече по свободна с нетърпение влязох да прочета форумчето защото и аз ви мисля.Много съм развълнувана от това което прочетох мили момичета вие ме просълзихте благодаря ви от цялото си сърце Елиза и Гризанка вие сте доказателство че доброто в хората не е умряло миличките ми те непознати хора са готови да помогнат на човек в беда това вече е истинска рядкост вашите сърца са по големи от (дупетета) ви Laughingреспект  Heart Eyes,дано бъдете 100 възнаградени за добротата си  HugКазвам го с чисто сърце и ще дам пример моята племеница е приеха преди месец в София в болница Св.София белодробно отделение ли се води нз точно за деца болни от туберколоза та милото детенце е вече месец там съвсем само а леля ни е софиянка и не е отишла да я види нито веднъж сестра ми ходят всяка събота но друго е да има някой който поне 2пъти в седмицата ходи поне дрешките и да взема да изпере.Ето най близките роднини не откликват в нужда а вие милите ми сте готови да ми помогнете на мен една непозната за вас Hugтова ако не е достойно за уважение  bouquetБлагодаря ви още веднъж този жест никога няма да го забравя даже и на мъжа ми звънах по тела да му разкажа толкова бях развълнувана.В понеделник заминаваме с Румен(съпруга ми )и сестра ми  с колата ще ходим в 17 ми е часа за преглед ще минем първо да видим Доника(племеничката) и то милото ни чака с нетърпение после до ВМА-при ДОЦ-Салтиров да си каже тежката дума и после газ към Бургас.Наистина съжалявам че няма да ми остане време да се видим на по кафенце да ви се отблагодаря за помоща която ми предложихте  bouquetНадявам се живот и здраве да мога да ви върна жеста някога то лятото наближава и може да успея да ви се отблагодаря.Имаме си местенце в райското кътче на Б-г Синеморец засега си имаме само фургон но има всички условия за живот дано на пролет успеем да пооправим нещата там и до лято да мога да посрещна гости мили гости като вас  bouquetБлагодаря и на SeloS винаги загрижена за всеки от форума мила жива и здрава да си малко са добрите хора но и ти си доказателство че все още не са изчезнали Heart EyesА за смолите които разграждат камъни чувала съм от познати които са вземали и са им помагали пиели се продължително време за да има ефект мога да намеря тел за връзка ако някой иска,но от друг познат разбрах че това е бял тамян в капсули тамяна е вид смола.Аз си купих от църквата бял тамян пия го по 2пъти на ден сутрин и вечер по 1 кристалче но трябва да се пазят зъбите защото много се разваляли от тамяна.При последния преглед вече нямах камък в левия бъбрек който беше 8мм не знам дали е от тамяна или от чайчето което също пих по 2пъти на ден факт е че го няма  Peace после продължих да пия тамяна по 1на ден за профилактика до операцията после го спрях защото големия камък от десния бъбрек не е мръднал на размер както и този от жлъчката не беше се смалил.Големи хора сме всеки има глава на раменете и сам решава за себе си как да постъпи WinkПак се отплеснах и пак дълъг ми стана поста но от толкова време не бях влизала а и днес съм много развълнувана от това колко добри хора имала на този свят а аз си мислих че вече са само в червената книга като изчезнал вид.КРАСИВ И БЛАГОСЛОВЕН ДЕН   bouquetВесели празници момичета  bouquet

# 981
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ооооо, Синеморец... Grinning

Еманоелита, ти ми напомни, че много хора се подвеждат в разсъжденията си за жлъчните камъни по характерното за бъбречните камъни. Докато вторите могат да се стопят, намалят или изхвърлят, то за съжаление жлъчните не могат. Затова лекарите винаги са категорични- операция.

# 982
  • София
EMANOELITA, здравей! Hug
Радвам се, че се появи, че взех да се чудя какво става!
Ама ти от толкова мили думи и суперлативи направо ме накара да се  Embarassed Embarassed Embarassed! Благодаря ти!  bouquet
Наистина, ако имаш нужда от нещо, когато си в София, ще се радвам ако мога да бъда от полза. Предполагам, че същото важи и за eliza03.  Heart Eyes
Стискам палци за днес, да ти кажат добра новина! Peace И да пишеш, като се върнеш, да разправяш какво са ти казали. Колкото до постъпката на леля ти, дето не е отишла един път да види детенце в болницата - нямам думи направо! ooooh! Дано не и се налага да изпита на гърба си да е болна и да няма кой да я погледне......
Хайде, доскоро, надявам се!  bouquet
П.П. Пиши ако искаш да ти пратя тел. на лични. Wink

# 983
Цитат
Наистина, ако имаш нужда от нещо, когато си в София, ще се радвам ако мога да бъда от полза. Предполагам, че същото важи и за eliza03.  Love
Peace Пиши на лични, ако може да бъда полезна.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 08:31 от eliza03

# 984
Здравейте. От известно време чета форума, защото и аз се сблъсках с този проблем. Ето я и моята история. На 30 септември със секцио родих близнаци. По време на бременността съм направила 2- 3 жлъчни кризи, но реших че това е от големия корем и не им отдадох значение, но след като всяка седмица след като родих започнах да правя кризи се усъмних че нещо не е наред. Отидох на гастроентеролог и се оказах с камъни в жлъчката и понеже кризите зачестяваха нямаше време за отлагане. Преди 10 дена с лапароскопия ми махнаха жлъчката. В момента усещам леко пристягане в дясно. Та въпросът ми е нормално ли е да се усеща такава тъпа лека болка там и след колко време трябва да изчезне. Предварително благодаря за отговора.

# 985
В момента усещам леко пристягане в дясно. Та въпросът ми е нормално ли е да се усеща такава тъпа лека болка там и след колко време трябва да изчезне. Предварително благодаря за отговора.
Мда, има го това усещане.При мен беше около два месеца, а може би и повече. Особено като си поемах дълбоко въздух.
През първите дни ми беше странно.Имах чувството, че органите ми плуват из корема като рибки. Mr. Green
п.п.Честита ти двойна радост.  bouquet

# 986
Благодаря. При мен радостта е тройна защото си имаме кака на 8 години. Точно такова е усещането - сякаш всичко вътре се плацика и мърда. Ох сега се успокоих. Притесних се дали е нормално. Благодаря за успокоението. Hug

# 987
Благодаря. При мен радостта е тройна защото си имаме кака на 8 години. Точно такова е усещането - сякаш всичко вътре се плацика и мърда. Ох сега се успокоих. Притесних се дали е нормално. Благодаря за успокоението. Hug
леле 3 каки,браво на тебе Hug

# 988
Аааа... Едното е мъж. Извинявам се че не уточних - близнаците са момче и момиче. Simple Smile

# 989
Darli01 Честито и от мен, бъди сигурна, че болката скоро ще изчезне и ще се чувстваш много по-добре.

Забелязвам, че доста са случаите, в които по време на бременност или малко след нея започват проблемите с жлъчката и кризите. Аз именно поради тази причина се оперирах преди бременност. Дай Боже живот и здраве да нямам проблеми след време при бременост Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт