COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 305
Скрит текст:
На мен ми прави впечатление, че по испанските новини, в болниците, като изписват някой половината мед персонал, които аплаудират са без ръкавици. В супера жената на касата е с маска под носа. Може ли при такъв брой заразени и починали такава халатност. Отделно показаха в резиденциите за възрастни хора как персонала ги храни с лъжичка без ръкавици. Нещо не се прави правилно за да е такава статистиката.
А в Германия има минимален брой починали. На какво се дължи?

Ниска средна възраст на заразените(49г.), липса на вътреболнични инфекции, недопускане на посетители в болниците още в началото, същото и за старческите домове, макар че там пак има доста засегнати.

# 10 306
На мен също ми е интересен развоя на Швеция и следя публикациите на живущите там. Странно ми е как не "пламнаха" и се чудя дали просто хората не се пазят самосиндикално, без да им се налагат ограничения? Сами да се ограничават?
Флейм, на колежката ми синът й е там студент. Каза, че там хората сами спазват разпоредбите, без да се налага да ги "контролират". Спазва се дистанция, даже повече от 2 метра. Затова там не се налага някой да ги гони, като деца в детската градина.

# 10 307
В световен мащаб процента на сериозните и тежки случаи е паднал вече на 3.7%, а беше близо 5 доскоро. Надявам се вируса да е мутирал в някаква степен и тежките случаи да стават дори още по-малко защото те са тези, които биха влезнали накрая в негативната статистика. Дано това не се дължи предимно на по-масовото тестване защото с увеличаващия се брой на обхванати случаи при които леките случаи необхващани досега ще нарастват значително и съответно тежките ще губят проценти от общото.

# 10 308
Хасан Адемов с кратко интервю, по няколко пъти се задъхва на изречение...

# 10 309
Какво става в Швеция?
Преди 10-тина дни епидемиологът им съобщи, че пикът е достигнат и занапред цифрите ще вървят само надолу. От тогава стотици нови са умрели и много хиляди нови са регистрирани заразени.
В същото време броят настанени в интензивно с корона вирус в Норвегия намалява с всеки ден - хора се изписват оздравели и някои умират, разбира се.

И честит рожден ден на датската кралица, която навършва 80 днес Simple Smile

# 10 310
Даваха Хасан Адемов от болничната стая видеовръзка сега в новините от 17ч. Радвам се, че е добре, говори, но се чува звук при вдишването. Мисля, че все още има проблем с дишането.
Сега видях, че е писано в по-горния пост за това.

# 10 311
Хасан Адемов с кратко интервю, по няколко пъти се задъхва на изречение...

И мен ме впечатли. При това само говори, интересно ако върши нещо как успява да диша.
Щото имах чувството че и на мен не ми стига въздуха докато го слушах.

# 10 312

iliana__, не е преувеличено изобщо. Възприели са подход да не подлагат на интензивно лечение цял списък с хора, на които не предстои дълъг и щастлив живот. При критериите за тестване също са отпаднали голям списък с хора. Тестват основно старчески домове, хора с нужда от болнично лечение и с остра симптоматика, както и медицински персонал. Поне това чета в последните публикувани критерии.
Ами не ми звучи хуманно това, да не използвам  нещо по-крайно .

# 10 313
  • Пловдив
Скрит текст:
Цитат на: A m b e r link=topic=1198767.msg40574372#msg40574372 date=1587029
888
Скрит текст:
Цитат на: papi6 link=topic=1198767.
msg40574343#msg40574343 date=1587029672

Няма как лечението да е неправилно като още няма известно такова.
И щом няма лечение, смяташ че всичко приложено не може да доведе до усложнения.
Много лекари твърдят, че интубирането често има негативен ефект и трябва да се подхождя индивидуално като се лекуват конкретните усложнения според конкретното състояние на човека.

Витамини, минерали, джинджифил, куркума, шуслерови соли, диети, спорт, чесън, нечесън... Всевъзможни мерки може да се вземат.
Според мен интубирането физически наранява дроба и от там емболии. Опасно си е.
Необяснимо ми е защо толкова хора се пънат да се изказват по медицински въпроси, при положение че си нямат хал хабер от медицина...

И на мен ми е необяснимо Laughing В интерес на истината не се напънах много - извътре си ми дойде съвсем естествено. От де да знае човек  някой стажант дали не се е учил и да е заврел тръбата къде не требе без да иска. Знаеш ли колко народ умира от лекарски грешки. Ама им е правило никога да не признават - пазят си гърбовете.
Знам, че след интубация пациентът задължително се аускултира, за да се провери дали тръбата не е "къде не требе", т.е. в хранопровода. Нека не си говорим така наизуст, че единствено се създава дезинформация. Най-добронамерено го казвам, просто стремежът човек да си каже всяка мисъл, минала му през главата, води до паника за неща, които в действителност не стоят точно така. Защото представи си в тая напрегната обстановка как допълнително би се притеснил някой, че не стига че може да хване вируса, ами може и да го интубират грешно. Починалите интубирани не са починали, защото са им вкарали тръбите другаде.

# 10 314
Ами то е много лицемерно да ги тестват изобщо хората в старчески домове.
След като не ги лекуват, да ги оставят на произвола на съдбата.
Не мога да приема за нормално такова отношение.
Ясно ми е, че при тях е съвсем друг начинът на живот, но все пак не е хуманно.

# 10 315
Мутафчийски ще бъде при Цветанка Ризова.

# 10 316
Бояна, това, което твърдите за Германия, просто не е вярно. Не знам откъде Ви е информацията, но няма нищо общо с истината. Тестват се  съмнителните пневмонии от сигурно 2 месеца. И само за информация : не е необходимо да се тества ВСЯКА пневмония за корона, защото пневмонията при короната си има своите специфични особености. И се тестват съмнителните за корона пневмонии. И още едно инфо: в Хамбург са правили аутопсии на починалите от ковид и съдебните медици твърдят, че половината са починали С ковид, а не ОТ ковид(на каква база го твърдят не знам, но е факт, че го твърдят), та те искаха тези пациенти да не се пишат като починали от ковид, но от Робърт Кох ги отрязаха. Толкова за криенето на трупове. Просто не умират толкова, толкова ли е сложно да се разбере, не знам. В болницата при нас от петима интубирани, има четирима екстубирани досега, никой не е починал засега. Няма скрити трупове, няма такива истории. Та да помоля да спрете да си съчинявате, че някой ще вземе да повярва.

Козирогче, аускултацията не е от сигурните признаци на успешна интубация, гледат се други неща (капнометрията примерно) . Но си права, че винаги се прави. Flowers Hibiscus

# 10 317
800 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 17 нови случая, като 10 са в София, 2 - в Смолян, 2 - в Кюстендил, 1 - в Русе, 1 - във Видин и 1 - в Благоевград.

Броят на починалите с коронавирус расте и вече е 38. В четвъртък в "Пирогов" е починал 68-годишен мъж. Той е страдал от артериална хипертония и е бил поставен на апаратна вентилация. Впоследствие, заради септичен шок и настъпила полиорганна недостатъчност, се е наложило да бъде включен на диализа.

# 10 318
@red_balloon
... Лъжите на шведските социалисти ....

... страната на лилипутиновия ботокс "император"...

Политизирането на глобален здравен проблем е неуместна проява на лош вкус.

# 10 319
  • Пловдив
Габито, нали разбираш, ако напиша капнометрия, колко хора ще са наясно. Wink Те не са и длъжни да бъдат, просто искам да не се създава дезинформация чрез изказвания на някакви предположения по теми, за които нямаме достатъчно информация. Все едно аз да тръгна да ръся акъли за икономика, при положение, че съм на светлинни години от тая тема.

Общи условия

Активация на акаунт