COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 438
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 350
  • Bulgaria
Според американския изследователски екип, финансиран от Бил Гейтс за България:

Пик : 20-ти април
Общо жертви : 66

https://covid19.healthdata.org/bulgaria?fbclid=IwAR3vlocX2tWkidvNxILVCYWnFK-W0WrGi0j4XVad_5-pnT_Prod8IUMUZBQ

Тази прогноза е по-добра от предишната, която предвиждаше около 300 жертви.

Много оптимистични прогнози, но аз не виждам как ще спрем разпространението, че да ограничим толкова броя на жертвите.

# 10 351
Според мен нашето извънредно положение приключи неофициално, никой нищо не спазва. Свърши възможността да се ограничи нещо и сега сме с мярка "к'вото стане".
Един прост пример ми подсказва, че болестта е разпространена доста. Избягалият от болницата, който се върна с такси в селото си -, само около него има шест заразени от преди и ако той не беше избягал, нямаше да изследват в селото и ги установят. Предполага се, че около всеки един заразен е така.

И все пак, ще мине. Не знам как  но ще мине!

# 10 352
Според американския изследователски екип, финансиран от Бил Гейтс за България:

Пик : 20-ти април
Общо жертви : 66

https://covid19.healthdata.org/bulgaria?fbclid=IwAR3vlocX2tWkidvNxILVCYWnFK-W0WrGi0j4XVad_5-pnT_Prod8IUMUZBQ

Тази прогноза е по-добра от предишната, която предвиждаше около 300 жертви.
Хубава страница. Благодаря!
Но, колко е точно всичко това?

# 10 353
  • BG
Интерактивна визуализация на експоненциалното разпространение на COVID-19.
Тъй като мнозина не тълкуват правилно логаритмичните диаграми, има възможност да превключвате от логаритмична на линеарна диаграма - долу в дясно на всяка диаграма.
An interactive visualization of the exponential spread of COVID-19

Линкът не работи, Христослав ....

# 10 354
  • Под сянката на разлистените кактуси
Топли новини от мъглявият Албион:

За здравният министър на УК, на публиката (внимание- не "гражданите"-"публиката") не можело да се има доверие, за да можели да огласят програмата за изход от карантината:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8224475/Coffee-shops-re … gents-reopen.html
"ашколсун".

Оф, аман. Birdie, защо трябва да си развявате недостатъчното владеене на английски? То не е срамно, ако не размахваш пръст. За сведение: public - ordinary people in general; the community , audience - публика. Поне е ясно откъде ви идва част от проблема, явно е в превода

# 10 355
Colorindex, много е тъжно, че така са наплашили пациентите, че питат дали ще умрат. Медиите са... Нямам думи просто. Confounded
Не знам дали медиите са ги наплашили, но съм виждал човек с опасност за живота. Ми не е приятна гледка...
Обаче не прочетох от вас нищичко за тази студентка. А това си е перверзно!

# 10 356
  • София
Днес доста народ е навън, времето е хубаво. Какво ми направи пак впечатление. Процентите носещи маски/без маски.
От 70 на 30 в полза на тези, които не носят маски сега съотношението е 90 на 10% в полза на тези с маски. 10% обаче никак не е малко и то при спусната заповед, да не кажа, че може и да са повечко. Не видях обаче никъде полиция, освен само на една пряка където бяха сгащили две момчета в пубертетска възраст с колелета без маски и им се караха нещо. От тези 90% с маски обаче веднага слагам едни 50% ако не и повече на неправилно носене. Висящи маски от едното ухо (и такива мернах), масово висящи по шията, някои си ги бяха сложили на темето като слънчеви очила. Някои си ги вадеха от джобовете и ги слагат, после махат и пр. и пр. И всичко това не само по улиците, а и в магазини. Макар повечето да бяха на открито. Имаше и два фрапантни случая. На млада дама, която си изтърва маската на земята, погони я заради ветреца, след което я поизтупа малко и пак си я сложи на устата и на един господин, който си смъкна маската за да се накашля хубаво и гръмогласно (без в ръка, лакът, кърпа или нещо друго), поосвободи дробовете и отново нахлупи маската.
Та пълен фарс е всичко това, което се разиграва и се опасявам, че доста хора ще пипнат не вируса, а всякакви бактерии и бацили с това отношение. Ако се носят маски по този начин, за мен е безумие да се прави изобщо. Единствено задължително да е в магазин, аптека, градски транспорт, иначе е трагикомично положението.
Иначе дистанция по-скоро си се спазва, което мисля е най-важното от всичко, поне това от което аз видях.

# 10 357
Интерактивна визуализация на експоненциалното разпространение на COVID-19.
Тъй като мнозина не тълкуват правилно логаритмичните диаграми, има възможност да превключвате от логаритмична на линеарна диаграма - долу в дясно на всяка диаграма.
http://91-divoc.com/pages/covid-visualization/
Линкът не работи, Христослав ....

Оправен е - проблем на  форумният софтуер. Пълен е с бъгове.
Кликни на този от  цитата.

# 10 358
Скрит текст:
Colorindex, много е тъжно, че така са наплашили пациентите, че питат дали ще умрат. Медиите са... Нямам думи просто. Confounded
Не знам дали медиите са ги наплашили, но съм виждал човек с опасност за живота. Ми не е приятна гледка...
Обаче не прочетох от вас нищичко за тази студентка. А това си е перверзно!

Какво да кажа за студентката искате?  Това, което аз не разбирам е, защо е 14 дни под карантина.

Аз съм виждала много хора с опасност за живота, че и умиращи. Първите няколко пъти е зле, после свикваш, защото нямаш друг избор. Ако на нея й е за първи път, е нормално да е в такова състояние. Затова не всеки тръгва да следва медицина.

# 10 359
https://www.youtube.com/watch?v=wqyg-kVZsFc&feature=youtu.be
На 30-тата минута започва интервю с Красен Кюркчиев - Фикосота. Честно, помислих че е майтап първоначално. Предлагат да започнем да живеем на две скорости - рискова група, отделена от нерискова. С отделни коридори за пазаруване, парк, лекар и т.н. Да, ама аз например съм рискова група, а живея с нерисков и какво сега, да се развеждаме ли? Освен това ходя на работа, а ми се препоръчва пазаруване, лекар и аптека - до обяд. Ма аз пазарувам след работа, гладна ли да стоя? Предложили на такива смесени домакинства да се разделяли и някои били съгласни....Ега ти мерките и тъпотията. Освен да си намеря болен мъж над 65 и да създам с него едно домакинство да не затруднявам стратезите.....

# 10 360
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=wqyg-kVZsFc&feature=youtu.be
На 30-тата минута започва интервю с Красен Кюркчиев - Фикосота. Честно, помислих че е майтап първоначално. Предлагат да започнем да живеем на две скорости - рискова група, отделена от нерискова. С отделни коридори за пазаруване, парк, лекар и т.н. Да, ама аз например съм рискова група, а живея с нерисков и какво сега, да се развеждаме ли? Освен това ходя на работа, а ми се препоръчва пазаруване, лекар и аптека - до обяд. Ма аз пазарувам след работа, гладна ли да стоя? Предложили на такива смесени домакинства да се разделяли и някои били съгласни....Ега ти мерките и тъпотията. Освен да си намеря болен мъж над 65 и да създам с него едно домакинство да не затруднявам стратезите.....

В игнор листата ми е неговата фирма, нищо тяхно не пазарувам поради други причини, но с тия които ги плещи вече и него го причислявам към причините.
Няма ли кой да му прасне една жалба за дискриминация по здравен признак.

# 10 361
  • София
...Предлагат да започнем да живеем на две скорости - рискова група, отделена от нерискова. С отделни коридори за пазаруване, парк, лекар и т.н.
Май има такива, дето вирусът ги удря в главата и изтрещяват, дано поне не са заразни за други като тях. Що за идиотизми?

# 10 362
На Коалиционния съвет във вторник между „Патриотите” и ГЕРБ ще бъдат обсъдени възможностите за облекчаване на режима на самоизолацията. Това обяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” вицепремиерът Красимир Каракачанов. Едното предложение е график – възрастните да излизат от 07:00 до към 11:00 часа, след това да излизат майките, които си гледат децата, след 16:30 часа - хората, които работят.
https://nova.bg/news/view/2020/04/16/285284/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D … 0%B8%D0%BC%D0%B0/

# 10 363
Започва циничното и безогледно делене на хората по  най - различни признаци.
Моята работа е да снова по цял ден, кога ли ще ме "пускат".
Или в коридора на велосипедистите, със звезда на челото и с тояга между зъбите, та да спазвам дистанцията.

# 10 364
  • София
Бояна, това, което твърдите за Германия, просто не е вярно. Не знам откъде Ви е информацията, но няма нищо общо с истината. Тестват се  съмнителните пневмонии от сигурно 2 месеца. И само за информация : не е необходимо да се тества ВСЯКА пневмония за корона, защото пневмонията при короната си има своите специфични особености. И се тестват съмнителните за корона пневмонии. И още едно инфо: в Хамбург са правили аутопсии на починалите от ковид и съдебните медици твърдят, че половината са починали С ковид, а не ОТ ковид(на каква база го твърдят не знам, но е факт, че го твърдят), та те искаха тези пациенти да не се пишат като починали от ковид, но от Робърт Кох ги отрязаха. Толкова за криенето на трупове. Просто не умират толкова, толкова ли е сложно да се разбере, не знам. В болницата при нас от петима интубирани, има четирима екстубирани досега, никой не е починал засега. Няма скрити трупове, няма такива истории. Та да помоля да спрете да си съчинявате, че някой ще вземе да повярва.

Козирогче, аускултацията не е от сигурните признаци на успешна интубация, гледат се други неща (капнометрията примерно) . Но си права, че винаги се прави. Flowers Hibiscus
Изобщо нямам капацитета да си съчинявам на подобна тема. Това е резюме от мнението на експерти в интервюта за БиБиСи, които гледах вчера.  Преобладаващата информация, която споделих е изцяло позитивна, но е повече от сигурно, че в цял свят всеки си играе с данните по някакъв начин. По какъв ще се види накрая. Също е сигурно, че Германия е с изключително добро здравеопазване. В това няма никакъв спор. Написах го, пак казвам, в преобладаващата цаст от поста. Не искам още чаршафи да размятам тук като го цитирам.

В центъра днес отново е пълно с народ, една част и без маски. После някой пак ще говори за гета, за нагласяване на пикове и тн. Човек сам каквото си направи, наистина никой не може да му направи.

Общи условия

Активация на акаунт