COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 308
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 365
Софиянци се прибират по родните си места, следователно вирусът ще се разпространи равномерно из цялата страна и ще имаме едно национално огнище. Лошото е, че това се случва бързо и ще резултира в пик на смъртните случаи скоро. Вместо да се случва бавно и контролирано ще си направим новините интересни.

# 10 366
  • София
Хасан Адемов с кратко интервю, по няколко пъти се задъхва на изречение...
Той така си говори по принцип, сам каза, че не е имал задух, само температура и кашлица.

# 10 367
Започва циничното и безогледно делене на хората по  най - различни признаци.
Моята работа е да снова по цял ден, кога ли ще ме "пускат".
Или в коридора на велосипедистите, със звезда на челото и с тояга между зъбите, та да спазвам дистанцията.

Тайс, радвам се да те видя.
По-интересното е, че за хората, които работят се обмисля да бъде определен коридор след 16:30. Е любопитно ми е, кога ще ходят на работа тези хора?....след като сутрин ще е часът на друга група - пенсионерите.

# 10 368
Бояна, може ли линк за предаването? Ще ми е интересно да го видя. Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 10 369
Не за хората, които работят, а за тези които са рискови. Аз съм рискова и работя обаче, сутрин ще трябва да пазарувам, а аз започвам работа, когато всичко още е затворено. След обяд обаче не мога, защото тогава ще пазаруват нерисковите и смесване на потоците както е модерно не е добре да има. Въобще социална дистанция форевър се предвижда, с очевидни недомислици, забранени часови пояси и зони.......Напоследък изпълзяха знайни и незнайни пишман експерти с техните безумни предложения

# 10 370
Надявам се да се откажат от тази идея, в стремежа да угодят на всички, ще усилят мрънкането още повече.
Няма ли механизъм, по който да се сезира някой за червения надпис под всяка 'новина' на Петел.

# 10 371
  • София
Бояна, може ли линк за предаването? Ще ми е интересно да го видя. Благодаря предварително! Flowers Hibiscus
Виж емисиите новини от вчера и онзи ден. Постоянно имат интервюта със специалисти и обсъждат много въпроси, включително Германия, Швеция и тн. За Германия отзивите, пак казвам, са положителни. Опитват да са обективни, аз също като преразказах. Нищо не твърдя лично. Освен това за центъра на София, защото съм способна да го установя лично.

# 10 372
Не разбирам защо хората мнооого държат някой да ги пази  с палки,бухалки и т.н.На всяка врата да застане полицай ли?И да придружава всеки  навсякъде?Защото сам човек не може да контролира себе си.

# 10 373
  • BG
Скрит текст:
Интерактивна визуализация на експоненциалното разпространение на COVID-19.
Тъй като мнозина не тълкуват правилно логаритмичните диаграми, има възможност да превключвате от логаритмична на линеарна диаграма - долу в дясно на всяка диаграма.
http://91-divoc.com/pages/covid-visualization/
Линкът не работи, Христослав ....
Оправен е - проблем на  форумният софтуер. Пълен е с бъгове.
Кликни на този от  цитата.
[/quote]

Интересна статистика и човек може да направи съпоставки между различни държави. Ние уверено увеличаваме заболеваемостта.

# 10 374
  • София
Не разбирам защо хората мнооого държат някой да ги пази  с палки,бухалки и т.н.На всяка врата да застане полицай ли?И да придружава всеки  навсякъде?Защото сам човек не може да контролира себе си.
Луксозна работа, дори по време на криза. Защо да плащаме субсидии за нещо смислено като можем да си наемем по една охрана да ни казва да се приберем и да си сложим маската Wink Хората не си дават сметка, че плащат това и би било по-евтино да се държат по-зряло. Същото важи и за хоспитализациите.

# 10 375
Когато се срещне очи в очи с вируса много бързо ще се дисциплинира човек. Въпрос на време е това да се случи.

# 10 376
  • София
По принцип на Блиц не вярвам, но в този случай подозирам, че не лъжат и че снимките не са фотошоп, а тъжна истина..
София пламти от коронавирус, а хиляди се юрнаха на път!
Няколкокилометрова колона от автомобили се е образувала на изхода на столицата
...Друг читател на БЛИЦ, работещ в столицата, алармира пред агенцията ни, че на пътя за АМ "Тракия" 5 км. се минават за 3 часа 20 минути. По думите му е имало много пътуващи цигани, които са се изнасяли от столицата. Колите и бусовете им са били натъпкани с хора.
Читателят ни добавя още, че полицай от КПП-то е споделил, че хората масово лъжели, че напускат града, за да занесат лекарства на възрастни и болни хора в провинцията, а в багажниците им е имало разсад.

# 10 377
По принцип на Блиц не вярвам, но в този случай подозирам, че не лъжат и че снимките не са фотошоп, а тъжна истина..
София пламти от коронавирус, а хиляди се юрнаха на път!
Няколкокилометрова колона от автомобили се е образувала на изхода на столицата
...Друг читател на БЛИЦ, работещ в столицата, алармира пред агенцията ни, че на пътя за АМ "Тракия" 5 км. се минават за 3 часа 20 минути. По думите му е имало много пътуващи цигани, които са се изнасяли от столицата. Колите и бусовете им са били натъпкани с хора.
Читателят ни добавя още, че полицай от КПП-то е споделил, че хората масово лъжели, че напускат града, за да занесат лекарства на възрастни и болни хора в провинцията, а в багажниците им е имало разсад.

Е, поне финалът на статията звучи оптимистично. Продавачите от пазарите, които се ядосваха, че няма на кого да си продадат расада, явно са намерили пазар.

# 10 378
  • тук-там
По думите му е имало много пътуващи цигани, които са се изнасяли от столицата. Колите и бусовете им са били натъпкани с хора.
Читателят ни добавя още, че полицай от КПП-то е споделил, че хората масово лъжели, че напускат града, за да занесат лекарства на възрастни и болни хора в провинцията, а в багажниците им е имало разсад. [/i]

За това трябваше да въведат ограничение на пътници в колите.
Един е достатъчен да занесе където, каквото трябва...
Не, че можеш да спреш потока..... Но когато си обявил цел - направи, поне минималното, за да я защитиш.

# 10 379
  • София
Табелата показва София-18 км, и е в посоката на малкия трафик. Може и да е истинска, ама може и така да си пишат само. Нали има КПП-та, какво пътуване!

Общи условия

Активация на акаунт