Отговори
# 165
  • София
В заключение, не харесвам ДО за ученици в тази възраст. И по принцип не го харесвам. А може би това е бъдещето.

Абсурд, според мен, това да е бъдещето. Сега работят нещата, ама на зор и мускули и като кръпка върху нормалната учебна година. Не мисля, че има жив човек, който да предпочете такава форма за постоянно.

При нас (в ОТ) дойде такова съобщение:
Предвид ситуацията и тенденциите, които се очертават, летният период може да се окаже силно ангажиран  и работен за всички вас. Предвид това ще организираме лятно училище за всички ученици от училището, което ще бъде безплатно в периода юни – 20. август. Единственото заплащане ще бъде за храна, което ще изчислим допълнително. Всички занимания с децата и отглеждането ще се извършва от нашите преподаватели по физическо възпитание и спорт, изобразително изкуство, музика, както и от преподавателите по другите предмети  и начални учители, които ще участват по график в заниманията.

Предполагам, че това е решение за учителите, които сега не водят часове (при нас поне, физическо, рисуване, информационни няма, само музиката от тези предмети върви веднъж седмично).

# 166
На нас тези часове са ни спестени в реално време. Има проекти за благодарствени картички към медиците и подобни, без да са в реално време.
Аз  виждам доста позитиви за деца във възрастта на моето. Учат се на самоорганизация, отговорност, по-малко лигавщини заради ограниченото време, по-малко занимаване на цялата група с разни маловажни собствени причини като защо не предадох домашното навреме. Виждам, че започнаха лека-полека да изчистват тези неща.
За по-малки деца е по-скоро неподходящо.
Естествено не може да продължават така за постоянно и не може да се замени обучението в клас, но засега според моето възприятие и това на детето нещата са организирани спокойно и с мярка от училище. Часовете са главно в три дена, а в останалите два имат само по 1 час плюс самоподготовката. Така не висят много по компютрите. За големите го намирам за удачно.

Фенси, нямам думи.

# 167
И нашите учители в тези часове/ИИ, ФВС и музика/ не се престарават по време на ДО. Гледам, че и нищо не е на 100% задължително да се предаде или направи. Та пропускаме което не ни допада.

# 168
Обаче...какво и как ще бъде през следващите години?
Това е въпросът всъщност.

В заключение, не харесвам ДО за ученици в тази възраст. И по принцип не го харесвам. А може би това е бъдещето. Добре, че ние поживяхме в едни по-хубави времена./според мен/
Да бъдещето е, но за кого, Фран? Иначе е ясно, че ДО или ще е ерзац-образование или ще излезе доста по-скъпо от нормалното такова. Ние добре си поживяхме, благодарение на направеното от нашите дядовци и баби, но какво оставяме ние на нашите внуци?

# 169
Аз съм оптимист, че ще измислят лекарства, а и вирусът ще се напасне към човешката популация. Просто трябва търпение. Това най-много липсва на днешното общество. Искаме всичко тук и сега.

# 170
Вирусът не ме тревожи. Но глупостта, невежеството, егоизмът и паниката тепърва ще вземат жертви...

# 171
  • София
И БоЖо хич не го тревожеше.

# 172
И БоЖо хич не го тревожеше.

И колко от контактите му са в болница? Ще пратят ли целия му кабинет в карантина? Барабар с охраната?

# 173
Ежко, ти като един същи Лукашенко бе...
Недей така, никой не е безсмъртен. Страшно си е.

# 174
Без да навлизам в политиката, но в Белорусия всички учебници са свободно достъпни онлайн.
https://uchebniki.by/rus/o-resurse
От по-интересните предмети:
- китайски език
- информационна безопасност (като част от началното военно обучение)
- медицинска подготовка (вкл. медицина на екстремалните​ ситуации факултативно)
За което им свалям шапка.

# 175
  • софия
Я! имаме си нов бутон!

# 176
  • София
Ей, изпревари ме! И аз тъкмо това щях да кажа!

# 177
  • София
Но продължаваме да си чакаме бутон Joy

# 178
  • София
Мен ме е страх да го натисна Joy

# 179
Споко, Фран, ще ни се размине матрицата😀 не го възприемайте тоя вирус като края на света. Както е дошъл, така ще си отиде. Скоро.

Общи условия

Активация на акаунт