Отговори
# 225
"Колектив" ми напомня много неприятно за соца и за комсомолските събрания. И как индивидуалността се подтискаше по всякакъв начин.

Мисля всички знаете и помните израза: "Който се цепи от колектива, и колективът ще го цепи!"

Един от най-омразните ми изрази от онова време.

Ненавиждах също и бригадите, и военното обучение, и всички форми на колективизъм.

# 226
  • Пловдив/София
Нямам никакво време за писане, ама минавам да кажа две неща набързо: почувствах се млада като ви чета Simple Smile),  не знам за какво говорите, за бригади и политически доклади само съм дочувала...
И второто- Ежко и Нот ми паднаха в очите, все имах друга представа за повечето от списващите тук. Крайна съм на тема “лекия бой”, не че с викането се гордея, ама колко пъти ми се е искало повече и съм се сдържала...

# 227
  • София
Стадо може и да не го кефи Нот, ама колектив пък хич не сме 😂
така е - много сме разделени. Аз пак да питам - ще има ли пълна карантина или ще останат разходките “около блока”?

# 228
Пипи, крайна си по отношение на Ежко и Нот. Едва ли има родител, който да не е шляпвал детето по дупето. А да му викаш може да бъде дори още по-зле, действа му на нервите, а нервните клетки, както помня от биологията, са единствените, които не се възстановяват.

Освен това и Ежко, и Нот се шегуват, което е напълно ясно от контекста на постовете им.

# 229
  • София
И крясъците и боят са еднакво неприемливи според мен.

# 230
Има сигурно. Сега не ги бият.
Каква пълна карантина те гони, Аш, от какъв зор.

# 231
  • София
Ами няма какво да се лъжем "стаден" е доста по-кратко и удобно. Иначе аз ползвам "колективен". Винаги ме е дразнело опростяването и съкращаването на думите (освен в неформален разговор), но то не е само при нас...

Аш, то народът се саморазпусна вече, ти карантина Simple Smile Аз се притеснявам само да не решат да пуснат децата на училище.

# 232
  • София
Има сигурно. Сега не ги бият.
Каква пълна карантина те гони, Аш, от какъв зор.

ами този от телевизора всяка сутрин повтаря колко сме безотговорни, как излизането трябва да е само до аптеката, до работата или до плод-зеленчука. Та се чудя - ще го въведат ли, няма ли Thinking

# 233
  • в страната на чудесата
Формулирайте правилно: ще върнат ли стадото по кошарите или ще е на свободна паша Wink Simple Smile Wink

# 234
"Колектив" ми напомня много неприятно за соца и за комсомолските събрания. И как индивидуалността се подтискаше по всякакъв начин.

Мисля всички знаете и помните израза: "Който се цепи от колектива, и колективът ще го цепи!"

Един от най-омразните ми изрази от онова време.

Ненавиждах също и бригадите, и военното обучение, и всички форми на колективизъм.
Ха-ха, Мецане, и аз така. Изразът го знам  по-различен, с лек сексуален привкус : "Който се цепи от колектива, колективът ще му го нацепи".
Имаше също и виц кое е най-трудното, за да свалиш рускиня - да я отделиш от групата Laughing
Да ни трият!

# 235
  • София
Хаха, Лейка... Къде ни е бутона Joy

# 236
  • София
Мутафчийски преди малко в Панорама каза, че ще иска по-строги мерки. Така че май ще завръщат стадото в кошарата, защото за лисицата отвън не знаем друго, освен че е лисица.

# 237
  • София
Хаха, Лейка... Къде ни е бутона Joy
Аз викам да преместят бутона “сподели” най-вдясно. Много неестествено ми седи отляво и бутонът за лайк по средата ми е неестествен. Лайк трябва да е най-вляво Joy 

Като гледах сутринта по ТВ репортаж как на Мутафчийски му се налага да се моли на поповете, мисля че скоро ще го избие на агресия. Нищо чудно да настоява за по-крайни мерки.

# 238
Мен пък ми е интересно, кога стадото ще го избие на агресия, за да оправдаят въвеждането на военно положение.

# 239
Не мисля, че новият ни генерал решава сам нещо. Съжалявам даже, че ни се налага да го споменаваме в любимата тема.

Стадото на нищо няма да го избие, нали затова е стадо. Ще го издоят със сигурност, ако ще астероиди да падат от небето, рефлекс им е.

Не виждам и никакви проблеми в момента, налагащи промени в режима, който може и има какво, си работи, който иска - си учи.  Повече не може много да се направи, ще пуснат парковете негласно може би, макар че днес в Южния имаше полицаи и уж гонеха.

Иначе или ще вали, или няма да вали - 50/50😀 зависи от лисицата.

Големият стрес и страх за хората ще дойде с отварянето на училищата, но това е неизбежно и може би необходимо. И това зависи от лисицата.

Общи условия

Активация на акаунт