Отговори
# 240
Мутафчийски преди малко в Панорама каза, че ще иска по-строги мерки. Така че май ще завръщат стадото в кошарата, защото за лисицата отвън не знаем друго, освен че е лисица.

Ми ще иска човекът. Защото наистина да има тумби по улиците е безобразие.
Аз не мога, категорично не мога да разбера хората, които неглижират най-важното - животът и здравето.
И много ми е отвратителен този всеобщ рев за пари - икономиката потънала, нямало пари, какво ще правим, дайте пари, дайте да дадем!

Отвратително! България отдавна не е в положението да умират хората от глад. Всички имат пари! Кой повече, кой по-малко, но всички имат. Стига с този ужасен рев!
Забравиха ли как по Жан Виденово време наистина нямаше пари, заплатите бяха 5 долара, а пенсиите - 3.
Смешен плач, да цитирам Ботев!
Ай стига с тез пари. Отвратително е да се мисли само за пари, и за това напоследък все повече не ги харесвам американците, че при тях винаги парите са били издигнати в култ, а по заразени само Ню Йорк минава всички европейски държави. Животът е много по-важен от парите!

Трябва да си стоим в къщи и да слушаме Генерала, за да си запазим живота! Който е най-висшата ценност. Толкова е просто!

Иначе ставаме като Жуков - "солдат не жалеть! - бабьi еще нарожают!" - образец за комунистически цинизъм.

Който много се доближава до цинизма на САЩ, където пък всичко за пари.

Отдавна съм забелязал, че между риториката и начина на изразяване на АК и на бай Тошо няма всъщност никаква съществена разлика

Ужасни са и едното, и другото.

# 241
  • София
Между Тръмп и АК София има вселена разлика. Особено в начина на изразяване.

# 242
Между другото, утре радиационният фон щял да бъде повишен и било добре да не се излиза. Нали имаше пожари до Чернобил и облакът е дошъл насам вече. Инфото е от познат от БАН.

# 243
Супер, ще изтреби вируса.

# 244
  • софия
кой питаше за парти по карантински ?
https://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2020/04/10/4052 … WYxMzg5-0Pl9fNUR4

# 245
Трябва да си стоим в къщи и да слушаме Генерала, за да си запазим живота! Който е най-висшата ценност. Толкова е просто!

То хубаво да слушаме Генерала, ама като го слушаме да казва подобни неща, цитирам:

"36-годишен мъж почина вчера в болница 'Света Анна'. Той е бил с коронавирус и придружаваща тежка черепно-мозъчна травма."

и започваш да се чудиш дали не са ни взели за мезе и не ни гледат сеира.Не съм медицинско лице, ама как така тежката тежка черепно-мозъчна травма е придружаващо заболяване? А основната причина е вируса! Блъсна го влак и умря от вирус?
Не знам дали го карат да чете подобни небивалици, или сам си вярва, но лично на мен реалността започва да ме кара да се замислям.
Така по спомен бяха и първите обявени жертви на COVID-19. Със сърдечни проблеми, и с тежък инсулт.
Та човек колкото и да иска да вярва, подобни неща оставят нотка на съмнение в цялата ситуация.. И тоя пусти пик който чакаме ...

# 246
Понеже "журналистите" , първи захапващи микрофона на брифингите, всеки ден задават едни и същи глупави въпроси от типа "Баба Пена от онуй село имала ли е придружаващи заболявания? " или "Какво стана с човека, който докарахте от едикъдеси? ", Генералът се опитва да изпреварва тези дразнещи питания. Затова четейки статистиката, казва и придружаващите заболявания. В конкретния случай човекът е бил с травми от катастрофа, случила се преди години.
Вчера за пръв път го попитаха кога ще съобщят за e_to 😉 и генералът каза, че след като изтече 28-дневната карантина, ще бъдат проверени, данните за оздравелите ще бъдат обобщени и съобщени. Та очаквам в понеделник да кажат, че има поне още 100 излекувани. А дано!

# 247
  • София
Учителите били казали, че им трябват поне 2 седмици присъствени да си завършат нормално училище. Силно се надявам да не са последните седмици на май. Ще кажеш, че за две седмици кой знае какво ще свършат. И от ЧУ се надявам да реагират по-адекватно, ако нещо централно се реши (все пак децата си учат сериозно, взема се нов материал, имат текущи проверки, по принцип вървят изпреварващо). Само за седмокласниците и дванадесетокласниците нещо да се измисли. Останалите- колкото учили -толкова, но месец май поне да не са на училище.

# 248
Защо да не учат през май?

# 249
Не става въпрос да не учат, а да продължат ДО целия месец май. Да не тръгват на училище след 15 май.

# 250
Тогава ще тръгнат от юни, каква е разликата?

# 251
Тогава ще тръгнат от юни, каква е разликата?
Ще ни копат месец по-късно. Mask
Rage

# 252
Ох, Ежко, вече наистина много изпростяваш. Абсолютно директно казано. Ако не е традиционно състояние, разбира се.

# 253
Генералът се опитва да изпреварва тези дразнещи питания. Затова четейки статистиката, казва и придружаващите заболявания.

Поднесена така информацията, по подобен комичен начин, на официален брифинг за нещо поради което цялата страна в моемнта е в карантина и не само нашата страна, кара хората да приемат нещата с насмешка и недоверие.
Как можеш да кажеш за тежка черепно-мозъчна травма, че е придружаващо заболяване.
Като го гледах имах чувството, че го е срам да го прочете. Направо се затрудняваше.
И нещо последно по темата COVID-19, понеже тук не му е мястото. но се говори все пак. От първо лице знам за случай в Италия в който човек е записан, че е починал от COVID-19 като той не е имал изобщо никакви симптоми. Просто си е отишъл човека. И май не е единствен случай..
И сега въпросът е защо?

# 254
Фенси, лошото е че не само той е изтрещял, и други виждам го подкрепят. Те може да имат тайно инфо от САЩ😁
OuterSpace, има много конспиративни теории - едни твърдят, че зорлем се приписва ковид на умрели, други - че не всички умрели се тестват за ковид. Следя брифингите от самото начало и затова казах защо генералът чете и съпътстващите заболявания - за да не го питат, че се губи повече време.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 10:00 от Warwick

Общи условия

Активация на акаунт