Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 апр. 2020, 13:57 ч.

Номинации за най-голям беляджия!

 • 2 121
 • 40
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 054
Хора, побъркахме се вкъщи! Вие знаете ли за какво става въпрос. Едно привидно умно, любопитно, скромно, благодушно дете се превърна в едно хитро, умело, крадливо, яростно, бясно беляджийче! От както си стоим затворени вкъщи... От както не е ходил на градина...Моето дете стана друго дете. Но, хайде да го погледна със смях, за това реших да отворя една тема за беляджии. Само моето ли е така?
Вчера мил цялата баня с душа. Напълнил ми кутията с гримове и червила до горе с вода. Късал тоалетна хартия и разпилявал по пода. Катери се по прозорците, плаши нарочно домашните ни любимци котки, разпилява гранулите им по 5 пъти на ден, катери се по кихненските шкафове, рови скришно в тях. Намерил ключовете за всички врати на стаите вкъщи. Заключва, крие се. Взима ми телефона без разрешение, скришно, през нощта, докато аз спя, да гледа детски. Изкатерил се на печката, печката гръмнала (единия реотан отиде). Играе си с копчета на ел. уреди и ключовете за тока. Спира ми интернета от копчето на рутера докато работя. Почва да реве и да вика от яд нарочно, докато говоря с колеги по телефона (срам голям!)

Не ми издържат нервите вече!

# 1
 • Мнения: 29 467
Ти къде си когато включва печката?
Мойто е кротко, но почти без надзор не стои. Само докато се къпя или евентуално за пет минути ида да магазина за да напазарувам.

# 2
 • Мнения: 7 930
На колко е беладжията?
Доста странно чувство за хумор имаш.

# 3
 • Мнения: 116
Темата много ми харесва, защото имам дъщеря на 3 г, която винаги е била беладжийка, дива, непослушна, супер хиперактивна, но сега е нещо, което немога да опиша даже Joy едвам се трае днеска например дръпнала стол към бюро, покатерила се взела от рафт ютията, пъхнала в контакта щепсела Unamused и пръстите опарила. Нищо сериозно няма, но това всичко се случва в рамките на няколко минути докато съм в тоалетната. В мивката влиза и се къпе в чешмата редовно докато съм в другата стая, абе нямам думи за секунди немога да я оставя, подивя детето тотално. Пък не е като да не излизаме вънка имаме двор, но усещам че търси контакт с други деца просто и това че няма ѝ влияе.

Допълвам се, който няма хиперактивно дете даже неможе да си представи какво е това. Това не се случва защото са без надзор, а просто така си се забавляват, приемаш че имаш такова дете и повече внимаваш. Моето дете няма контакт с екран, би трябвало да е спокойно но....

# 4
 • Terra incognita
 • Мнения: 6 359
Не го оставяй без надзор. И моят е склонен към безразсъдни действия, но винаги го държа под око, защото лошите бели стават за секунда. Нормално е децата да изтрещяват. Възлагай му някакви задачи- да сгтва прането, да бърше прах. Няма да го направи както трябва, но ще е ангажиран. Ние за щастие имаме двор и прекарваме повечето време навън.
И аз съм пред изперкване. Чак се чудя на майки и деца, които по цял ден учат и пишат буквички, а ние имаме нулев интврес към подобни занимания.

# 5
 • Мнения: 824
И моето е на 3 г.,много активен и палав.И до тоалетна го водя с мен или в краен случай давам телефона за 5 мин.Готви с мен ,чисти с мен ,не го оставям сам и за минута ,те белите бързо стават.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 906
Момичета, трябва да сложите ясни граници за позволено и непозволено. Категорично. Има безобидни, но има и опасни бели.

Авторката, нарочното дране и пищане докато говориш по телефона не е окей. Срамът няма да ти помогне.

# 7
 • Мнения: 29 467
Точно! Може да е смешно отстрани, ама белите стават за секунди.

# 8
 • Мнения: 7 930
Мхм.
От опит.
Всички лекарства бяха нависоко уж прибрани в един шкаф в кухнята. Докато си мия зъбите, точно нея сутрин решил да се покатери, дотогава не го е правил, и изпил почти цял сироп Проспан. Само с повръщане се размина- на 4 беше.
Ножове не беше пипал никога, седят си в поставката в ъгъла. Докато се къпя, излизам и нашия почти дообелва една ябълка- на 5 беше. Остави порязването, ами да се спъне, падне върху ножа...
И още имаше. Очите на 10 и мислиш три идеи преди тях.

# 9
 • Мнения: 824
Мда,аз затова казах ,щом детето е толкова активно и палаво ,залепено за теб и това е .Аз докато се къпя той седи зад паравана и ми чете Grinning
Amy_nka ,според мен това с крещенето е опит да ти привлича вниманието.На децата им е скучно в момента и търсят повече внимание от родителите .Ние от сутринта сме готвили,рисували ,пяхме ,после играхме на двора .Каквото имам да върша е вечер ,когато мъжът ми се прибере и той поема малкия .

# 10
 • Terra incognita
 • Мнения: 6 359
Много е трудно със затворени активни деца.
Мен винаги ме е било много страх от инциденти и от малкък съм му по петите 😀
Изобщо му нямам доверие, единствено като гледа детски съм спокойна.
Не, че не е правил бели, правил е много, но от по- безобидните - да надраска дивана и стените, като малък имаше някакъв навик да си мята шишето и бибата през терасата, за секунди, докато го държа, примерно.
 Но такива покатервания по шкафове и прозорци, затваряне в банята, въртене на копчета изобщо не толерирам и съм крайна. Това са изключително опасни неща, което едно 3-4 - годишно няма как да осъзнае.
Горджи, много те обичам, ама май нямаш деца. Отглеждането и възпитанието са много по- трудни, отколкото изглеждат.

# 11
 • Мнения: 5 054
Беляджията е на 5. В момента чисти прозорци пред очите ми, въпреки, че навън вали. Като ги изчистел, щял да чисти и шкафовете, после микровълната, после сушилнята...
Това за прането, сушенето, прахосмукирането отдавна го минахме, омръзнаха му вече. Сега търси по-сложни задачи.
Питам го защо си поливал бяната с душа?   Гасях пожар - ми отговаря.
Големите бели ги прави обърна ли си гърба или докато работя. Малките ги прави направо пред очите ми, без да му пука, че ще му се карам. Тръгвам да го наказвам с прибиране на играчки в мазето, вдига скандал до небето. Рев, тръшкане, тръгва и мен да ме бута, да ми посяга.
Аз нямам мъж, който вечерта да се прибере и да го поеме. А, работя цял ден без прекъсване.

Аз не му давам да гледа детски. Това му е наказание. Ако го оставя да гледа детски на телефона, бели няма, ама аз не съм за детските по цял ден.

# 12
 • Terra incognita
 • Мнения: 6 359
Наистина е много трудно, аз те разбирам. Особено, когато те чакат куп домакински задължения, приготвяне на закуска, обяд, вечвря и работа от вкъщи. Детето очевидно има нужда от внимание и някакъв режим, знам ли. Знам, че се отегчават бързо от всичко, пробвай да поговориш с него сериозно и със спокоен тон.
Едно време децата сякаш бяхме по- самостоятелни.

# 13
 • София
 • Мнения: 6 906
На 5 хич не е малък. Ако сега не предприемеш нещо, после ще береш ядове.
Децата, на които са поставени рамки не са ограничени, спокойни са. Установените правила и режим им носят сигурност.

# 14
 • Мнения: 5 054
Какво да предприема? Какво? В момента какво мога да предприема?

Да го оставя да гледа детски по цял ден, за да ми е мирна главата ли?

Утре ще го пратя при баба му и баща му в друг град, да видим там как ще се държи...

Общи условия

Активация на акаунт