Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ЧЕТВЪРТА ТЕМА

  • 6 984
  • 138
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 362
Някой, ако е замразявал квас, как точно го е съхранявал и колко време издържа във фризера? Иска ми се да замразя една партида за черни дни, ако този в хладилника вземе, че тотално умре, ако не съм вкъщи да го храня. За сега рекордът му е 3 седмици глад, ама знае ли се.

# 136
  • София
  • Мнения: 8 346
Някой, ако е замразявал квас, как точно го е съхранявал и колко време издържа във фризера? Иска ми се да замразя една партида за черни дни, ако този в хладилника вземе, че тотално умре, ако не съм вкъщи да го храня. За сега рекордът му е 3 седмици глад, ама знае ли се.

На моя, рекорда без хранене е 2 месеца, съживява се без проблем. По-добре го изсуши, мажеш много тънък слой на хартия за печене и оставяш да изсъхне, една нощ му е достатъчна. После трошиш на люспи и съхраняваш в добре затворен буркан на сухо. Никаква идея колко издържа, поне година може би.

# 137
  • София
  • Мнения: 184
Здравейте! Извинете, че нахлувам така, но ще се радвам ако някой ме посъветва.  Купих нахутена мая. Три пъти, правя хляб- не става, и не става. Правя го по указанието. Първият път реших, че му е малко втасването- около 2,5 часа . После втасава за 4, последно почти цял ден. Последният път се беше надигнал съвсем малко.  Изпечен  е като подметка, и разбира се отива в кофата.Къде бъркам?

# 138
  • София
  • Мнения: 5 782
Ами, трябва 2 ч. първо да стои в хладка вода да се разтвори и да се задейства, а след това се замесва с останалите продукти. Освен това има значение количестото мая, в зависимост от количеството и вида на брашното. Важна е температурата на продуктите и солта да се добавя накрая при замесването.

Общи условия

Активация на акаунт