Здравейте. Ще карам направо. Мисля, че имам ОКР. Доста съм чела по въпроса и откривам себе си в описаното. Не съм се консултирала със специалист. На 17 съм и не ми е комфортно да споделя на родителите си. Притеснявам се да говоря и с приятели по темата. До колкото съм запозната тези неща може да са наследствени, а скоро разбрах, че майка ми е имала паник-атаки преди година. И все пак не мога да споделя.
 Имам натрапчиви мисли от година и осем месеца. Притеснявам се от каквато и да е близост с момчета. Непрекъснато си втълпявам, че съм бременна. И както е характеро за ОКР съм наясно, че тези мисли са глупави и неоправдани. Много се тормозя. Четох различни методи за справяне с проблема. Някой казват, че нищо не премахва изцяло натрапчивите мисли. Други обясняват, че е напълно лечимо.
 Притеснявам се и много се обезкуражавам. Страх ме е, че дори като порастна ще се тормозя с тези мисли. При подобни разстройства хората мислят, че щом сега са зле, значи винаги ще е така. Не знам какво да правя... ако някой е запознат или има мнение по въпроса моля да го сподели. Благодаря ви! Simple Smile