Подготовка за малкия човек - тема 11

• 47 230
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Коланът на колата връзва столчето, а самото столче си има собствени колани. За по-големите има и вариант коланът да мине през столчето зад гръбчето на детето, а другата му част да обгърне детето, като има един държач, така че да му дойде добре на височина. Има всякакви варианти, изофикс не е единствен...

# 181
Изофикса прави столчето "цяло " с колата.Начин на хващане е просто,по-старите коли нямат изофикс .

# 182
  • Plovdiv, Bulgaria
Имах предвид такъв тип седалка. Те нямат колани, затова ми беше интересно как се прикрепват да не мърдат, освен ако нямат изофикс. Или просто са си такива "паянтови".

# 183
На столчето cybex на големия ми от едни кг натам се махаше гърба и ставаше на седалка. Много приличаше на това. Пак се ползваха двете части на колана, точно не се сещам какво беше схемата на връзване, но беше прикрепено столчето...

# 184
Нашият стол на Cybex след 15кг се трансформира така:

Там, където има червено по стола, от там минават коланите на колата.

# 185
Знаете ли колко време може да стои бебето в кошчето за кола при пътуване и разходки?
Може ли да взема само столче за кола на Cybeх без други кошове и да го разхождам в него? Става въпрос за коша, който се трансформира в легнало положение.

# 186
Ползвам стол за кола на Chicco 0-36 кг. от изписването до сега (3 месеца) и честно казано не го намирам за неудобно. Що се отнася до кошниците, които се поставят на шасито на количката, мен ме спря ограничението във времето, което бебето може да прекара в това положение на тялото. Иначе казано времето за пътуването с кола + разходката + прибирането с кола трябва да е в определени граници или поне аз така знам.

# 187
Главата на бебето е една трета от тялото му и може да предизвиква задушаване при дълъг престой в кошница/стол.Освен това има наклон,което не е много ок за новородено,производителите препоръчват максимум 2 часа в кошница,при дълъг път се прави пауза,вади се детето за 20-30 мин и пак обратно.

# 188
  • Beyond the stars
В началото ползвахме кошът на количката - Jane Matrix, който се трансформираше в кошница за кола, но обикновено го ползвахме в пълно легнало.
Сега сме с Britax 0-18, след това 15-36 ще да е.

# 189
Бихте ли ми препоръчали столче за кола ?

Столчето ,което показах ми го препоръчаха затова попитах нямам си и на представа още се уча и предимно получавам препоръки от приятели и познати.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 10:05 от AnMary

# 190
  • София
Благодаря за препоръките за спалните чувалчета. Вероятно ще поръчам онлайн и каквото сабя покаже Joy
Синът ми беше в кошницата/столче за кола, което е в комплект с количката, до към петия-шестия месец. След това купихме стол 0-25кг на Лорели, но не помня точния модел. Аз съм доволна, детето си се вози и спи и сега, има и легнало положение.

# 191
А някоя мама да е ползвала столче Kinderkraft?
Четох имат crash test, среден клас са,като цена около 450 лв, за столче 0-18 кг. Сега има намаление в емаг. Иначе Britax също гледаме,но тези до 600 лв нямат isofix,а ми се иска да е със системата.

# 192
Някой ползва ли столче на по бюджетна марка от 9 кг нататък? Кикабу, Чико, Лорели и тн? Ще съм благодарна ако сподели впечатления, защото ще сменяме кошница със столче скоро.

# 193
На Лорели столчето Юпитер е хубаво и много купувано.

# 194
На Лорели столчето Юпитер е хубаво и много купувано.
Подходящо ли е за новородени, съжалявам ако въпроса е глупав, просто за първи път се сблъсквам с такива неща 🙂

Общи условия

Активация на акаунт