Онлайн консултации с д-р Мариана Мандажиева – специалист по клинична алергология

• 95 855
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте д-р Мандажиева,
Искам да се консултираме с вас относно нашия син. На три години и половина.
Преди месец получи обриви по бузата. Засилваха се и затихваха през деня, като сутрин бяха най-силни. Само по бузите.  Водихме го на няколко доктори. Изписаха му рупафин и понеже нямаше други неразположения казаха, че може би е изкарал безсистемен корона вирус. Седмица преди да избият обривите имаше диария за три дни.
Месец след това отново сме в същото положение. Леко неразположение на стомаха и обрив. Този път само на едната буза.
Може ли да не насочите какво да изследваме, за да се установи от какво се получава и как да го предпазим от нови такива.

# 466
  • София
Цяла зима ми тече носа,не е запушен,просто тече,винаги съм с носни кърпи по джобовете.Реших,че е алергичен ринит.Пробвах Ринитал,два блистера Лоратадин и опаковка Евофекс 180мг.Нищо не се случи.Какъв ми е проблема?

# 467
Цяла зима ми тече носа,не е запушен,просто тече,винаги съм с носни кърпи по джобовете.Реших,че е алергичен ринит.Пробвах Ринитал,два блистера Лоратадин и опаковка Евофекс 180мг.Нищо не се случи.Какъв ми е проблема?
Заповядайте на преглед. Такава хрема  може да има при неалергичен ринит или синузит.

# 468
Здравейте д-р Мандаджиева,
За да се разбере дали човек страда от плесенна болест, на алерголог ли трябва да отиде?
Здравейте,
Ако имате такива съмнения, да,  на алерголог.
Поздрави!

# 469
Здравейте, имам бебе на 4 месеца,от ден едно е на кърма. Към 2рия месец  дадох еднократно адаптирано  мляко- последва
многократно повръщане което продължи няколко часа. Реших, че просто му се е натоварило стомахчето. След известно  време заради вирус дадох Биозин кидс(съдържа коластра) отново се случи същото. Днес дадох отново адаптирано  мляко от 6 часа повръща горкото....  навежда ме на мисълта че има непоносимост към нещо(лактоза може би... но аз консумирам мляко и млечни продукти  и проблем няма). Ще се ходи на алерголог то е ясно, но какво да искам като изследвания. Какво да търся като причина....
Здравейте,
Оставете алергологът да прецени.

# 470

Здравейте!
От седмица насам почти всеки ден ми се появяват такива мехурчета по стъпалата. Сърби ужасно много, почервенява и пари. Имам установена алергия към антибиотици, но на този етап не приемам никакви медикаменти. От какво може да се получава?

Уважаеми потребители на платформата BG-Mamma,

Позволете ми да напомня, че моето участие тук е с цел насочване към точния специалист по съответен здравословен проблем, в който Вие предполагате участие на алергия.  Платформата не е място за лични консултации, поставяне на диагноза и назначаване на лечение.

Мисля, че по този начин аз мога да бъда във Ваша услуга с цел пестене на време и финанси при самоволен избор на изследвания от Ваша страна, избягване на ненужни консултации и по-бърз достъп до правилното лечение.

С уважение към всички участници,
д-р Мариана Мандажиева

# 471

Здравейте!
От седмица насам почти всеки ден ми се появяват такива мехурчета по стъпалата. Сърби ужасно много, почервенява и пари. Имам установена алергия към антибиотици, но на този етап не приемам никакви медикаменти. От какво може да се получава?

Уважаеми потребители на платформата BG-Mamma,

Позволете ми да напомня, че моето участие тук е с цел насочване към точния специалист по съответен здравословен проблем, в който Вие предполагате участие на алергия.  Платформата не е място за лични консултации, поставяне на диагноза и назначаване на лечение.

Мисля, че по този начин аз мога да бъда във Ваша услуга с цел пестене на време и финанси при самоволен избор на изследвания от Ваша страна, избягване на ненужни консултации и по-бърз достъп до правилното лечение.

С уважение към всички участници,
д-р Мариана Мандажиева

Във Вашия случай е добре да посетите дерматолог или алерголог.

# 472
Здравейте д-р Мандажиева, имам следното питане.
За втори път вече ми се случва. Проявяват се симптоми, като дразнене (парене,сърбене) в очите, дразнене в носа, като при всяко вдишване е още по-неприятно, запушен нос, но в същия момент е течащ с чист секрет, кихане и на моменти главоболие. Когато съм в затворено пространство и най - вече в офиса ми е трудно да дишам, раздразнението в носа става по-голямо. А,когато се будя през нощта носа ми е още повече запушен. Възможно ли е да имам някаква алергия? Първия път, в който се проявиха симптомите беше миналия месец, като продължи повече от седмица. Втория път е сега в момента, като симптомите са от 2-3 дни.

# 473
Здравейте, синът ми е на 1г4м, от малък стои с отворена уста. Когато е с биберон, диша през носа без проблем. Водихме го при двама УНГ - единият предположи алергичен ринит и изписа Ринитал и хомеопатични капки, а другият предположи задна хрема и изписа Цилоксан.
Направихме кръвен тест за алергии пакет в Рамус, всичко е отрицателно.
Освен дишането през устата, често си търка очите и носа, понякога през нощта прихърква, но няма никакъв секрет от носа.
Въпросът ми е как можем да разберем дали има някаква алергия, дали е задна хрема? Засега лечението е на посоки и няма абсолютно никаква промяна. Има ли някакви изследвания, които да се направят сега?
Също така възможно ли е някаква анатомична особеност да предизвиква дишане през устата, необходима ли е консултация с друг вид специалист и ако да- какъв?
Докога може така да се чака, притеснявам се от евентуални бъдещи проблеми, ако това продължи прекалено дълго, как да открием какъв е реално проблемът, за да се намери и решение?
Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 15:19 от Pistachio

# 474
Здравейте, предстои ми раждане със секцио. Имам алергия към три вещества и ми препоръчаха да пия три дни преди секциото ериус по 1 таблетка. Може ли ериус да навреди на плода по някакъв начин, макар и приеман само три дни преди раждането? Благодаря!

# 475
Здравейте,дъщеря ми е на 1г. и и пуснахме изследвания за алергии.Има повишени Еозинофили и обрив по тялото.Мога ли да Ви кача изследванията и да си кажете мнението.Тъй като сме от малък град и нямаме Алерголог,а в момента не можем да пътуваме?

# 476
Добър ден. При алергична уртикария мога ли да продължа да кърмя? (Не приемам никакви медикаменти, чакам да излязат лабораторни резултати)

# 477
Добър ден. При алергична уртикария мога ли да продължа да кърмя? (Не приемам никакви медикаменти, чакам да излязат лабораторни резултати)
Здравейте,

Можете да продължите да кърмите.
Поздрави

# 478
Здравейте, синът ми е на 1г4м, от малък стои с отворена уста. Когато е с биберон, диша през носа без проблем. Водихме го при двама УНГ - единият предположи алергичен ринит и изписа Ринитал и хомеопатични капки, а другият предположи задна хрема и изписа Цилоксан.
Направихме кръвен тест за алергии пакет в Рамус, всичко е отрицателно.
Освен дишането през устата, често си търка очите и носа, понякога през нощта прихърква, но няма никакъв секрет от носа.
Въпросът ми е как можем да разберем дали има някаква алергия, дали е задна хрема? Засега лечението е на посоки и няма абсолютно никаква промяна. Има ли някакви изследвания, които да се направят сега?
Също така възможно ли е някаква анатомична особеност да предизвиква дишане през устата, необходима ли е консултация с друг вид специалист и ако да- какъв?
Докога може така да се чака, притеснявам се от евентуални бъдещи проблеми, ако това продължи прекалено дълго, как да открием какъв е реално проблемът, за да се намери и решение?
Благодаря предварително.
Здравейте,
Необходимо е да посетите специалист с двете специалности - алергология и УНГ за консултация.
Поздрави

# 479
Здравейте д-р Мандажиева, имам следното питане.
За втори път вече ми се случва. Проявяват се симптоми, като дразнене (парене,сърбене) в очите, дразнене в носа, като при всяко вдишване е още по-неприятно, запушен нос, но в същия момент е течащ с чист секрет, кихане и на моменти главоболие. Когато съм в затворено пространство и най - вече в офиса ми е трудно да дишам, раздразнението в носа става по-голямо. А,когато се будя през нощта носа ми е още повече запушен. Възможно ли е да имам някаква алергия? Първия път, в който се проявиха симптомите беше миналия месец, като продължи повече от седмица. Втория път е сега в момента, като симптомите са от 2-3 дни.
Здравейте,

Не е изключено да имате алергия. Неонходимо е да посетите УНГ специалист и алерголог.
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт