Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Астрология - 17 тема

 • 21 120
 • 701
 •   2
Отговори
# 690
 • Мнения: 4 546
Sotis, Сатурн в екзалтация ли е?  Не е ли в първата пада на Читра?

# 691
 • Мнения: 1 946
Sotis, Сатурн в екзалтация ли е?  Не е ли в първата пада на Читра?

В случая тълкуването е по представената картинка.
Във форуми и групи тълкуване по Джьотиш не правя – това не е работа за 5-10 минути.
Освен това и с неточни часове, а горната карта е с диапазон 30 минути, Навамша е абсолютно неизползваема, а тя е водеща по въпроса за брака и партньорството. Може да се използва само след ректификация.

# 692
 • Мнения: 514
Доколко е мила не мога да кажа, това е доста субективно възприятие.

Важно е да се подчертае, че разни хора предпочитат и затова избират различни неща. За всеки влак си има пътници. Затова и няма норма, правило под общ знаменател, което Трябва да бъде изпълнено, за да бъде човек избран. На тази карта обаче й Трябва ректификация. Човек, който толкова му е важен брака, с Луна в Овен, управител на четвърти дом, едва ли ще го търси ... в осми дом. Управителят на асцендента  е там. Така че по този параграф,  погледнато грубо по споделена частична информация,  часът на раждане, може да по-скоро около девет или няколко минути след девет. Тогава Марс се премества в седми дом. Един изгряващ Овен, колко да е мил. Ако Луната в Овен е в първи, още по-малко, по-скоро може да изглежда в очите на другите като напориста, борбена и неотстъпчива,  със спортен хъс, рязка,  импулсивна, несъобразителна.

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 10:48 от starinthenightsky

# 693
 • Мнения: 1 172
Погледнах картата от любопитство и считам,че първо трябва да се направи ректификация - възможно е АС да е в Риби.

# 694
 • Мнения: 1 946
Асцендентът не е граничен, но всичко е възможно, да.

# 695
 • Мнения: 4 546
Благодаря, Sotis.
Нямах предвид тълкуване с Навамша, явно е, че е спорно каква ще е тя без ректификация. Но понеже Сатурн е бавна планета, нейното положение в съзвездията няма да се промени. Юпитер също, а той в Навамша е в падение. Луната в Навамша попада също в Нича, но там е спорно, все пак, тя е бърза планета.
Титания, Луната и Асц. ( Лагната) са в риби по ведическата карта, да.
7 дом е напрегнат, там се намират малефик, а също и Бадхакеша-  меркурий, който е в екзалтация. Според мен, реални шансове за брак има, може би да е с човек роден/ живеещ в чужди , далечни земи.

# 696
 • Мнения: 1 946
Прочитът на брачната тема в Навамша се променя изцяло при смяна на домификацията.

# 697
 • При децата ми
 • Мнения: 3 481
Имам следния въпрос: В тази карта има ли указания за късен брак, или по-скоро за съвместно съжителство?

# 698
 • SF
 • Мнения: 9 868
Категорични индикации за късен брак на пръв поглед няма. Но и тук има една Луна, която не желае да се обвързва трайно и стегнато. Часът трябва да е абсолютно точен и ректифициран, защото Луната аха-аха е влязла в Скорпион, а тя се държи много различно в този знак, отколкото във Везни, особено що касае връзки, семейства и партньорства.
Луна в първи дом в абсолютно точен мек аспект с Уран в своя 11 дом, не е склонна да се обвързва завинаги. Обаче Луна в Скорпион.....
По принцип да знаете, че тълкуване на такива карти, без да се знае нищо за човека (поне пола му, ако не друго), без да имаме никаква обратна връзка, без да се знае дори часът откъде е измислен, са повод само за упражнения и размяна на мнения от типа "виж какво прочетох", така както се е получило и по-нагоре с предишната карта. Няма как да речем и да отсечем какво ще му се случи на този натив.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 16:16 от Esmee

# 699
 • Мнения: 6 389
Как мога да разглеждам Луна в 6 Дом по отношение на брак и брачен партньор/и?

Моят 6 дом е в Стрелец, но Козирог също започва там, а Луната ми вече е в него (втория знак, който попада в дома).  Това ме обърква. Не ми е правена ректификация. Майка ми обаче дълги години настояваше, че е абсолютно сигурна за часа ми на раждане. Сега, колко е вярно....

Не знам дали ме разбрахте, прилагам карта. Ако някой има време и желание ще съм благодарна на коментар.
Чела съм по въпроса Луна в Козирог, но не и при връзки/партньорства. Горният пост ме наведе на мисълта, че може да има влияние. Особено последните няколко години, при "навалицата" в Козирог. (Знам, че бях/съм в Саде Саати.)
Скрит текст:

# 700
 • Мнения: 771
Какви аспекти в една синастрия могат да направят така че една връзка изобщо да не започне, макар че двама души се харесват и като цяло положителните аспекти са двойно повече от отрицателните? И кое е по-добре да гледам в случая, синастрия или композит?

# 701
 • Мнения: 462
Здравейте, наскоро изчислих асцендента си и ми се падна Везни. Аз съм зодия Скорпион, но в сайта, където изчислих това, видях че пише, че луната ми се намира в Близнаци. Какво означава това ?

Общи условия

Активация на акаунт