Паническо разстройство - 43

• 29 325
  • 785
  •   2
Отговори
# 495
Ципрофлоксацин е антибиотик,  а не АД. Да нямате пр вид Ципралекс.
Да, имат взаимодейстие. Питайте лекарката.
Зависи колко пиете, може да се получи серотонинов синдром.

# 496
neji, помня те, и на теб ти махнаха яйчника, така ли беше? Странно съвпадение. А иначе аз колкото пъти съм изследвала TSH, винаги е в норма. Сега беше 2,53 мисля. Някой друг усеща ли пареща горещина в гърдите? Пак криза. Какво става с мен? Малко неприятно за споделяне, но след криза ме хваща разстройство. Някой друг да е така? И гласът ми спада и става дрезгав.
Ти си типичния клиничен случай на ПР. С ГТР ама типичния случай! Това са напълно нормални симптоми. Усилването парадоксално на тревожността е , защото се стимулира организма, принципа е, че е потиснат от адреналинките атаки. И действието на АД почва след поне 14 дена.

П.С. Аз съм зодия близнаци.

# 497
  • София
Danjelita, на теб какво ти е? Аз пак получих криза, за втори път днес. Този път усетих как сърцето ми пропусна два три такта и след това започна сърцебиенето. Горещината не спира и ми е много зле. И се чудя, да продължавам ли с хапчетата? Звъннах на психото, той вика, може да е от Тритикото, да съм пиела 1/3 тази вечер. Ама на мен ми стана толкова зле следобед. Първата криза към 15ч.,втората преди малко. Георги, всички мои симптоми ли отговарят на това?

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 18:59 от Елдорадо

# 498
Danjelita, на теб какво ти е? Аз пак получих криза, за втори път днес. Този път усетих как сърцето ми пропусна два три такта и след това започна сърцебиенето. Горещината не спира и ми е много зле.
Прегабалин предизвиква екстрасистоли, няма да се плашиш. Никой не е умрял от това.

# 499
Ципрофлоксацин е антибиотик,  а не АД. Да нямате пр вид Ципралекс.
Да, имат взаимодейстие. Питайте лекарката.
Зависи колко пиете, може да се получи серотонинов синдром.

Да, редактирах се Grinning Ципралекс е. Мда, и аз така си помислих. Благодаря, Danjelita1!

# 500
Danjelita1 стискам палци за теб. Аз да питам за пр ли те приеха в Александровска? Винаги съм мислела, че не се лекува в болница и въпреки че лежах три месеца не съм си и помисляла за болничен. Би ли споделила как те лекуват и за какво. Циститът не го оставяй така все има нещо което да пиеш с ад? Ако трябва питай личен лекар.

# 501
  • София
Георги, ти си много хладнокръвен и стабилен. Може ли да те взема вкъщи за малко? 🙂 А сега без майтап, толкова зле ми става, че направо ми идва да обиколя спешните центрове. Само това, че съм неплатен отпуск и парите, които имам ще изхвърчат бързо ме спира.

# 502
Георги, ти си много хладнокръвен и стабилен. Може ли да те взема вкъщи за малко? 🙂 А сега без майтап, толкова зле ми става, че направо ми идва да обиколя спешните центрове. Само това, че съм неплатен отпуск и парите, които имам ще изхвърчат бързо ме спира.
Хахаха лъжеш се, просто съм логичен. Но за съжаление и аз страдах много през 2019, бях буквално на черешата постоянно. Жената беше се побъркала. И сега имам криви дни с кофти усещания, ама щом цяла 2019 не умрях с доста по интензивни, значи нищо ми няма. И кво ще ме правиш у вас не ми е ясно, ще ти говоря че всичко е в главата ти ли Grinning

# 503
Здравейте, имам приятни и малко натоварващи ангажименти и само прелиствам!
Нормалното гледам си е при нас!
Нямам време да мисля за ПР, ПА, болести. Нещо Джак за муза го опъвам и едни махмурлуци ме мъчат малко и сърцебиене, увеличих бизогама.

Момитета и момчета, движение, някаква работа, трябва да се унесеш в нещо, да не са ни в главата глупости!

Лека вечер!

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 20:09 от Jerry F

# 504
  • София
Така де, трябва ми някой да ми казва, че не умирам и не ми спира сърцето, че ще отмине. Аз първата криза получих на 13 април, след това вече имам сигурно над 15, като ме започнаха от 6 май, та до днес. Между другото от 13 април, до 6 май нямах нищо. Първата беше най-страшна. С линейката. С пулса 150 и кръвно 200/130.

# 505
Danjelita, на теб какво ти е? Аз пак получих криза, за втори път днес. Този път усетих как сърцето ми пропусна два три такта и след това започна сърцебиенето. Горещината не спира и ми е много зле.
Ох и аз не знам вече какво ми е. Какво ли не ми е. От 16 години се влача с ПР,  в последствие ГТР. Мине като си пия хапчетата, като почна да ги намалям само(не дори да ги спра) и започва такъв ад, който го няма на земята. Впрочем всички го знаете. Това ми е 4 епизод, най-дългия и най-тжкия до сега и стигнах до две болници. 4км, от където ме изписаха в още по-тежко състояние, от когато постъпих и сл това в Александровска. Там получих адекватно отношение и лечение. Петра Маринова ме лекуваше, благославям я тая жена.
Опелче и аз си мислех, че до болница едва ли ще стигна,  но положението беше повече от зле и се наложи на(дн стационар. Предлагаха ми да лежа и през нощта, но отказах категорично. Хипохондрик съм, като главно ме е страх от психични болести. Страха от полудяване ми е водещ. Там само ми следяха състоянието и как върви терапията с лекарствата. Ходех и на психолог безплатно 2 пъти в седмицата, от който не виждах за съжаление резултат. Терапиятя беше психоанализа. И мн разговори с докторката по час и повече дори. Всичко ми обясняваше и отговаряше търпеливо и на най тъпите и безумни въпроси. Уникален специалист и човек. Обожавам я.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 20:43 от Danjelita1

# 506
Добър психиатър, който да го е грижа за човека, можете ли да ми препоръчате ? А за фобии към какъв специалист се обръщаме ?
Принципно фобиите са в групата на психозите. Лекуват се трудно. ОКР се лекува с психолог. ПТСР се лекува с АД и Антипсихотик и т.н. Доколкото помня във ВМА има много добри психиатри с частни практики, които знаят какво правят. Елдорадо, аз няма да ти препоръчам лекарства и конкретен лекар, обаче само ксанакс е отбиване на номера от некадърен лекар. Ако се стигне до изписване на медикаменти от АД групата попитай за Коаксил или Ципралекс като подходящи. Както и за клонарекс като придружаващ до започването ефекта на АД. Но е добре възможно най бързо да направиш изследванията и след това ако е наред всичко, да се видиш с психиатър. И да помислиш за промени, които да се случват в живота ти.

Фобиите не са в групата на 'психозите'. Нямат общо. Според МКБ 10 фобиите спадат към категорията на невротичните заболявания, свързани със стрес и соматоформни разстройства.
ОКР се лекува както с медикаменти, така и с терапия.
Психозата сама по себе си не е диагноза, при различни психични заболявания може да се развие психоза.

# 507
Добър психиатър, който да го е грижа за човека, можете ли да ми препоръчате ? А за фобии към какъв специалист се обръщаме ?
Принципно фобиите са в групата на психозите. Лекуват се трудно. ОКР се лекува с психолог. ПТСР се лекува с АД и Антипсихотик и т.н. Доколкото помня във ВМА има много добри психиатри с частни практики, които знаят какво правят. Елдорадо, аз няма да ти препоръчам лекарства и конкретен лекар, обаче само ксанакс е отбиване на номера от некадърен лекар. Ако се стигне до изписване на медикаменти от АД групата попитай за Коаксил или Ципралекс като подходящи. Както и за клонарекс като придружаващ до започването ефекта на АД. Но е добре възможно най бързо да направиш изследванията и след това ако е наред всичко, да се видиш с психиатър. И да помислиш за промени, които да се случват в живота ти.

Фобиите не са в групата на 'психозите'. Нямат общо. Според МКБ 10 фобиите спадат към категорията на невротичните заболявания, свързани със стрес и соматоформни разстройства.
ОКР се лекува както с медикаменти, така и с терапия.
Психозата сама по себе си не е диагноза, при различни психични заболявания може да се развие психоза.
Я кажи как се лекуват тогава Simple Smile При танатофобия примерно се изписва флуанксол или тритико по гайдлайн. При ПР с ОКР какво се изписва? И, пак флуанксол или деанксид. И т.н. И какво стана, уж са различни, а еднакви са им медикаментите. Впрочем ЗК наистина ги третират различно, но ОКР , ПТСР, фобиите и още някой разстройства се лекуват с еднакъв спектър от медикаменти. ОКР дори с терапия само, без лекарства успешно. ГТР и ПР по гайдлайн се лекуват с АД, и бета блокер метопролол или пропранолол. Но всичко общо взето влиза в спектъра на депресиите.

# 508
Здравейте, аз когато съм с тревожност винаги имам разстройство, а когато съм добре запек.  Има ли и други така?
Мъжът ми има малко завишено кръвно и пулс. Изписаха му бизогама, може ли с нея да пие алкохол?

# 509
Здравейте, аз когато съм с тревожност винаги имам разстройство, а когато съм добре запек.  Има ли и други така?
Мъжът ми има малко завишено кръвно и пулс. Изписаха му бизогама, може ли с нея да пие алкохол?
Да, често СРЧ се свързва с паниките и тази реакция с диария и запек. С бизогама може алкохол, но ще има по тежко понасяне на последствията от алкохола.

Общи условия

Активация на акаунт