Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво повече НЯМА да купя - 17

  • 70 172
  • 756
  •   4
Отговори
# 720
  • Мнения: 842
Аз като ученичка съм ходила на бригада в такъв завод - за млечни. И там от едни миксери, както са тестомесачките в хлебозаводите, ни накъсаха топъл кашкавал - като дъвка. Много беше вкусно. Сигурно това е гьобек. Но същото става, когато свариш кашкавала.

# 721
  • Мнения: 8 413
Гюбекът, освен че е недоузрял, е и с по-малка масленост.
Имах близки мандраджии - опитвала съм доволно количество и от двата продукта, та
мога спокойно да кажа, че ги различавам.
И да, казваха му "пъпа". Обяснявали са ми технологията, при която се получава.
Откъсва се най-горната част, когато маслото вече е слязло надолу. Затова е и малко като дъвка или
гума, но вкусно.
Много го харесвах, но сегашните майстори май не могат да постигнат качеството на
стария продукт и по тази причина се отказах да го купувам.

# 722
  • Мнения: 19 056
Гюбекът не трябва ли да е бял? Поне пресният кашкавал е бял, пожълтява по-късно, по време на зреенето.

# 723
  • Мнения: 8 413
По-светъл е от кашкавала, но сега, гледам, всичко е с еднакъв цвят.

# 724
  • Мнения: 184
А според вас по-добре ли е млечните продукти да са високо маслени, или по нисък процент мазнини?
(кисело мляко, кашкавал, сирене)

# 725
  • Мнения: 4 068
Високо, категорично.

# 726
  • Мнения: 1 560
Нашите ми обясняваха, че само млечните с високо съдържание на мазнини са полезни за организма от гледна точка на технологичната преработка. Т.е. тя при тях е по-малка. От друга страна относно млеката пък смятам, че е свързано и с особеностите на организма, който ще се храни - паталогично слабите е добре да хапват по-мазничко, а другата крайност - с нула процента мазнини.  Аз докато спортувах и имах висок метаболизъм без срам си хапвах кисело мляко с 3.00 % масленост. Сега обаче, защото спрях тренировките - търся по-ниска масленост. Но това си е лично предпочитание и особеностите на организма.

# 727
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 4 764
Пълномаслените млечни продукти са най-добри за организма. В нискомаслените и обезмаслените има пълнеж за постигане на консистенция, говоря тези под 1.5-2 %. Най-грубо казано - предпочитам да ям масло, не нишесте. Въглехидратите са по-вредни от мазнините при спазване на режим.

# 728
  • Мнения: 184
А вярно ли е че високомаслените продукти предизвикват  появата на акне?

# 729
  • София
  • Мнения: 960
щолен Kuchenmeister, или нещо такова, от Кауфланд.
 Дадох 8 лв за стафиди слепени с малко тесто. Иначе  на опаковката пише с масло и бадеми, само дето почти ги няма и са смляни.

# 730
  • Мнения: 587
щолен Kuchenmeister, или нещо такова, от Кауфланд.
 Дадох 8 лв за стафиди слепени с малко тесто. Иначе  на опаковката пише с масло и бадеми, само дето почти ги няма и са смляни.

Този съм го яла и ми беше харесал. Има ли друга марка, която харесвате повече?

# 731
  • Мнения: 7 897
Щолените на Kuchenmeister са много тачени у дома. Вкусни са много и качествени. Може би не ви е допаднал заради типа десерт – той неслучайно е толкова твърд и сух. Прави се около месец преди Коледа, за да престои и да е актуален за Коледа. Самият щолен е тежък, силен десерт. Не толкова тесто, колкото краве масло, пудра захар и плодове.

Да не съм офтопик. Няма да купя повече чорбаджийски кисели чушлета на Piperka. Изключително безвкусни и меки, никакви едни:
Скрит текст:

# 732
  • Мнения: 19 830
И аз харесвам щолените.
Не харесвам италианските сладкиши, които продават в големи лъскави кутии по Коледа и по Великден - за мен е гадно дунапренесто нещо, което не си струва парите. Понякога се изкушавам да купя, защото има и в хубави метални кутии, но ако стане, ще знам, че съм дала 20-тина лева за кутията...

# 733
  • The Big Apple
  • Мнения: 21 980
Панетона е като нашия козунак, не може да го наречем коледен сладкиш, аз също не ги харесвам, от България не съм купувала, но съм опитала доста в Италия.
Коментирания щолен се хареса у дома.
Няма да купя повече вафли Мура, от много време не бях яла, но съм крайно разочарована, струва ми се, че и класическата синя Боровец  са развалили.

# 734
  • Варна/София
  • Мнения: 23 559
Холандски круши от "Лидл" (сорт конференс, ако не се лъжа). Никакъв вкус, все едно ядеш плексиглас.

Общи условия

Активация на акаунт