Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 224 337
  • 4 320
  •   2
Отговори
# 4 305
Здравейте преди месец детето ми започна  да кашля   Започна да се дави докато спи все едно остава без въздух  ходихме на лекар казаха че е болен и му предписаха инхалации с антоиботик но кашлицата спря но това давене не

# 4 306
Здравейте, д-р Янкова!
Детето е на 5год и половина, днес след обяд се оплака от болка в корема - около пъпа и по -скоро в дясно. Отидохме на преглед, казаха, че има усилена перисталтика и изписаха еспумизан. След 1 час повърна и сякаш за 10на минутки беше по-добре и пак го заболя - предимно в дясно. Не иска храна, вода, няма температура, но много боли, казва, че е рана. Заспа много рано, изключително отпаднал, въпреки следобедния сън. Може ли това да е апандисит, въпреки че няма температура?
Едит: Днес закуси, по-жизнен е. Оплаква се от болка в дясно. След прегледа - мек корем, усилена перисталтика, болка от дясноз Пуснахме кръвна картина и урина днес- левкоцитие са 11.21, граница 10*9/ L

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 12:50 от *Joy

# 4 307
Здравейте, д-р Янкова.
Детето ми е на 7 г. Правихме проба " манту", която излезе отрицателна. Винаги съм била "за" ваксините, но след ковид стреса започнах да се страхувам от тях.
Може ли да се отложи ваксината или откаже и какви биха били последствията.
Какво е мнението ви за конкретно тази ваксина - БЦЖ? Какви рискове може да има при реимунизация?
Благодаря!

# 4 308
Здравейте Д-р Янкова!
Детето ми на 1 и 10 месеца и все още го кърмя, въпреки че се храни вече напълно и бих казала обилно. Проблемът е че след като се е нахранил иска и да суче, но още докато си отвори устата и започва да му се повдига. Това се случва най вече при нощното сукане, става от сън с рев и иска да суче, но му се повдига. Нослето му от време на време се запушва по време на сън. Наскоро боледува от сливици и пи антибиотик. Миналата година по това време изкара и пневмония. Не знам на какво се дължи това повдигане дали на това че е сит или е свързано с друг проблем? Тук в Германия лекарите не обръщат никакво внимание на децата и за тях всичко е нормално и затова бих искала и вашето мнение ще съм Ви много благодарна!

# 4 309

Здравейте,може ли да ми еазчетете резултатите. Малката имаше разстройство 4 дни и почти не ядеше,само вода пиеше . Лекарската й беше изписана гентамицин през устата и ре-комфорт и ентерол.давах й и пробиотици, има и температура,която лесно пада след температуропонижаващо. Стойностите притеснителни ли са ?

# 4 310
Здравейте др Янкова.
Може ли да разчетете резултатите на малкия.
Много благодаря.

# 4 311
Здравейте!
Дете на 2,6г. с хрема,като първите два дни сополите се стичаха от нослето непрекъснато.Започнах Мупироназал веднага и Изопринозин(за няколко дни).На втория ден вече спряха да се стичат,но вече цяла седмица не минават.Накашля на моменти от секретите и това е всичко,нослето не е запушено.Сега отново започват да текат,не с този интензитет като в началото,но се случва.
Какво да предприема?
Благодаря!

# 4 312
Здравейте днес сложихме на голямото ми дете 4 г ваксина за варицела първа доза.
Какъв е минималния срок между двете дози,целта ми е до 15 септ да има и двете се предпази тя и бебето вкъщи.
Защото дори и да я сложим началото на септ нали трябва време за да подейства.

# 4 313
Здравейте, детето ми се задави с панадол. Цяла вечер грачи и не може да се изкашля. Има ли повод за притеснение и какво трябва да се направи в тази ситуация?

# 4 314
Здравейте, д-р Янкова,
По грешка сложих при инхалация 1 мл пулмикорт, държан в хладилник, но отворен преди 20 часа (повече от 12те по листовка). Какво може да й стане, как дя подходя?

Също, от каква възраст може да се използва?

# 4 315
Здравейте д-р Янкова,
От Bacteroides ureolyticus и Peptoniphilus asaccharolyticus от влагалищен секрет, възможно ли е да се получи обрив по цялото тяло? Какви са тези бактерии и с какво да мажа? С гентамицин маз или нещо друго?
Предварително благодаря.

# 4 316
Здравейте! Синът ми на 6 изкара скарлатина през май. От тогава антистрептолизиновия титър излиза между 400 и 600 в различни лаборатории. Вземат му кръв от пръста, може ли да се разчита, че е верен резултата в такъв случай. При каква стойност се налага лечение? Кога се очаква да започне да спада този тигър? Не е имал повторни оплаквания от тогава.

# 4 317
  • София
Здравейте, заведох дъщеря ми на 14 г. на профилактична кръвна картина. Педиатърът й отсъства, тези завишени стойности притеснителни ли са:

# 4 318
Здравейте! Моля за съвет, ако е удачно. Не мога да се свържа с педиатърката ни. Бебе на 9 месеца, от 2 седмици с хъркащо носле без секрет. От раждането носа му хъркаше и на 3м след изследвания на носен секрет се установи, че има Стафилокок ауреус. Тогава беше на лечение първо с Гентозон  капки имаше подобрение за 1 месец, след което Бактробан маз и от тогава до сега не е имал проблеми. Но от 2 седмици, когато започнаха да му избиват и 3 зъбчета наведнъж отново започна да хърка като бяхме на преглед тогава и нищо не ни предписаха.  Проблема е, че започна още повече и отделно от 4 дни отказва всякакви храни, пюрета, каши, храна за ядене с пръсти не желае дори да опита, само и единствено кърма (кърмя все още). Няма течащ секрет, само му се измени гласа някак, все едно мрънка "носно" и е пресипнал, не съм сигурна как да обясня. Сутрин и вечер почиствам носа с бебешки спрей с морка вода. Мога ли да направя един курс с Бактробан отново или как да процедирам?

# 4 319

Здравейте какво е мнението ви за тези резултати . Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт