За тези, които четат любовни романи № 36

• 65 870
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Моля за помощ! Търся да препрочета една книга, но нито името се сещам, нито автора. Сюжетът е  - млада жена, работеща като учителка в пансион за млади девици, трябва да придружи 4 от тях до ...някъде си. Те ѝ скрояват номер и се налага да отседнат при някакъв благородник.  От 4-те момичета две са сестри/близначки? и  на едната  ѝ викат Дукесата.
Главната героиня май се казваше Миранда, историята ѝ е, че на времето този благородник я е целунал, разрушил е репутацията ѝ и под чуждо име са я изгонили от Лондон. Благородникът пък, правейки се на развейпрах, всъщност работи шпионин за Великобритания. Имението е до морето.
За тези момичета има други книги от поредицата. Мисля, че тия сестри са имали на времето някаква  бавачка рускиня, която ги е научила на много номера. Дукесата постоянно твърди, че ще се омъжи за херцог, оттам идва и прякора ѝ. В една от книгите тя си пише с млад херцог, но всъщност,  си пише с дядо му. И накрая наистина става херцогиня.

# 481
Моля за помощ! Търся да препрочета една книга, но нито името се сещам, нито автора. Сюжетът е  - млада жена, работеща като учителка в пансион за млади девици, трябва да придружи 4 от тях до ...някъде си. Те ѝ скрояват номер и се налага да отседнат при някакъв благородник.  От 4-те момичета две са сестри/близначки? и  на едната  ѝ викат Дукесата.
Главната героиня май се казваше Миранда, историята ѝ е, че на времето този благородник я е целунал, разрушил е репутацията ѝ и под чуждо име са я изгонили от Лондон. Благородникът пък, правейки се на развейпрах, всъщност работи шпионин за Великобритания. Имението е до морето.
За тези момичета има други книги от поредицата. Мисля, че тия сестри са имали на времето някаква  бавачка рускиня, която ги е научила на много номера. Дукесата постоянно твърди, че ще се омъжи за херцог, оттам идва и прякора ѝ. В една от книгите тя си пише с млад херцог, но всъщност,  си пише с дядо му. И накрая наистина става херцогиня.

Мисля, че е "Излъжи ме нежно" на Аманда Куик.

https://chitanka.info/book/5755-izlyzhi-me-nezhno

Или "Съдбовна целувка" на Елизабет Бойл

https://chitanka.info/text/35596-sydbovna-tseluvka

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 16:06 от mi666i

# 482
На Елизабет Бойл е. Благодаря!

# 483
  • Бургас
На Елизабет Бойл е. Благодаря!
Гледай ти, чела съм втората, а не съм чела първата от поредицата. Ще  се поправя.

В началото на четвърта книга на МакКайла Лейн 4: "Търсенето на скритата истина" има някакъв секс, но поредицата все още не е романтична, романс .... Вярвам, убедена съм, че тези, които сте я харесали сте я чели на английски ...... няма такъв скапан превод, ЧЕСтНО! и неграмотен, през ред "влезва", "излезна" - отварт. Ще я изкарам до края, но никога повече доброволно няма да започна книга преведена от  Ирина Ценкова.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 10:00 от . Яна .

# 484
На 4-ти юли излиза новата книга на Маас. Чаках я с нетърпение да излезе на български, като видях цената обаче, май все пак на английски ще я чета.

СВЪРЗАНИ ЧРЕЗ КРЪВТА.
ИЗКУШЕНИ ОТ ЖЕЛАНИЕТО.
ОСВОБОДЕНИ ОТ СЪДБАТА.

Брайс Куинлан озаряваше Лунния град, обикаляйки всяка нощ клубовете, в които ангели, шифтъри, човеци и феи се сливаха в едно необуздано море от перфектни тела.

Но тогава демон уби най-близките й приятели.

Две години по-късно, когато предполагаемият убиец е поставен зад решетките, престъпленията започват отново. Ето защо лидерите на града изпращат Брайс да разследва, а поробеният паднал ангел, Хънт Аталар, трябва да я наглежда. Но докато Брайс се бори да разкрие истината – и се опитва да устои на привличането към ангела, който следи всяка нейна стъпка – тя осъзнава, че върви по следи, които я отвеждат все по-дълбоко в нейното тъмно минало.

# 485
  • Варна
Ами твърди корици и 880 страници каква да е цената. Освен това издават с оригиналната корица, а съм чувала че самата рисунка може да струва двойно колкото правата на книгата.

# 486
За мен 40 лв. са си сериозна цена за книга. "Двор от крила и разруха" също е над 800 стр. и оригинална твърда корица, но е с 10 лв. по-евтина. И Касандра Клеър я издават с оригинални корици, но не сме видели такива цени от Ибис. Все пак и ДДС-то им смъкнаха, нормално е да очакваме нормални цени.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 22:23 от mi666i

# 487
  • Варна
Последната трилогия на Касандра Клеър не е с оригинална корица и освен това корицата е мека. Аз ще чакам да я намалят в някой сайт.

# 488
Прочетох Дъщерята на Дявола на Клейпас, допадна ми. Много ми хареса макар и мимолетното споменаване на героите от поредицата Сезони на любовта. А книгата за Касандра и Северин, дали излезе на английски? В предишните книги имаше по малък откъс от всяка следваща история, а тук нищо.

# 489
  • Бургас
Ще си позволя да пусна ново мнение, а не да редактирам горното. Получих си поръчка от Сиела с "Красиво безразсъдство " и разни детски книжки и Книжка именувана
"Четенето не е задължение, а е забавление"
Списък с пожелателна литература
от 1 до 12 клас
за деца и родители
От лявата страна на страницата деца пишат любими или от препоръчителните книги за лятото, а от дясно са предложения от някой възръстен, тийн звезда или друга популярна личност.
Ще ви публикувам снимки на списъка на една 5-то класничка и на момиче в 6-ти клас.
Скрит текст:

# 490
Анна Тод -След за дете в 5 клас ?!?
Това, че геройте са колежани не означава, че е подходяща за 12 годишни
Скрит текст:
до колкото си спомням главния й даваше инструкции как да го държи, а тя се чудеше как ще го побере в устата си
не това не е препоръчително за деца. Да не би да е списък за майките Laughing

# 491
  • Бургас
Моя грешка, децата са въсщност 6-ти и 7-ми клас /не 5-ти и 6-ти/, книгите са техни любими, които те препоръчват за четене през лятото.
Шестокласничката е посочила два любовни романа /от списък с пет избрани любими книги/ Коледна тайна и Най-прекрасното магазинче за шоколад /не са еротични, но са любовни/
А в седми клас вече нещата стават хард със След на Ана Тод

По-големите се увличат от хорър, фентъзи и прикрюченски само една книга на дванадесетокласничка беше в жанра - Момиче от календара.

# 492
Нямаше да спамя вчера,като се оцъклих в тв...но след като отваряте темата...
Два пъти проверих,а и сцената беше от спорът им в лекцията по литература...- 'След",по бг тв в 21.30ч.  ако не бъркам...

Дори не знаех,че е сниман филм. Но съм в потрес как се появява по тв!- не само заради сексуалният елемент,а и заради порочните обвързаности на персонажите,нездравата психологическа идея,която не е за пример за подрастващи

# 493
Филма е направен за тинейджъри и няма почти нищо общо с книгите . Аз се излъгах да отида на примиерата на филма миналата година и още ме е яд Grinning

# 494
  • Варна
А книгата за Касандра и Северин, дали излезе на английски?
да, излезе април месец
Дойде ми Красиво безразсъдство и май ще зарежа зе малко Маккайла и Баронс. Дано и тук не са съсипали книгата със смотан превод.

40 лв за книга си е много и аз също не бих дала /поне така мисля/. До сега психологическата ми граница е до 30 лв. От там нагоре удрям спирачки. Лошо е, че я издават Егмонд, а те не правят намаления, а другите сайтове не пускат повече от 10-15% за техни книги.
Аз книги на това издателство си вземам с намаление 35%  в книжарница оринч. Там правят хубави намаления някой път.  Даже книгите бяха излезли наскоро. Например тази поредица на  Девни Пери я взех с такова намаление https://egmontbulgaria.com/search/?q=%D0%9B%D0%B0%D1%80%D0%BA+%D … D0%BE%D1%83%D0%B2
и тази също https://egmontbulgaria.com/spetsialni-predlozhenija-8/komplekt-o … ystvo-royal-p3421
и други имаше.
И после младите момичета свикват, че мъжете трябва да се държат с тях като главния герой от След и се чудим откъде идва домашното насилие. Да не говорим пък за Джесито от Този мъж. Чуден пример за младо момиче. Тези книги затова имат обозначена възраст.

Общи условия

Активация на акаунт