Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Доктор Иван Сигридов # 3

 • 9 331
 • 144
 •   2
Отговори
# 135
 • Мнения: 9 429
От феъсбук:

Днес Ви представяме Калоян и Виктория и тяхната смела майка ❤️

Благодаря, д-р Сигридов!
На кратко - 4 бременности, 3 раждания, 2 деца...
Първата "безпроблемна" бременност мина неусетно до 35 седмица, когато чух "Сърчицето му е спряло. Няма какво да направим. Случват се такива неща." Последва естествено раждане, куп изследвания, заведоха ме при д-р Ковачева, а тя при д-р Сигридов. Още изследвания, няколко пъти смяна на терапиите и 20 дни преди термин се появи нашият Калоян (красив Иван). Няма да забравя думите на д-р Сигридов докато бях бременна с Калоян - "това ще го родиш живо и здраво, мисли за следващото".
Решихме се на второ. Уж знаех какво трябва да правя, но се оказа не съвсем така... След като д-р Ковачева видя пулс, веднага ме изпрати при д-р Сигридов. Той ме прегледа и каза "Плодът е увреден и те съветвам да го махнеш. Има шанс организмът ти сам да го изхвърли". Така и стана - организмът ми сам го изхвърли и не се наложи лекарска намеса.
Четвърта бременност - терапията, която прилагахме с Калоян, не работеше. Сменихме доста неща и 10 дни преди термин се появи Виктория (нашата победа).
Благодаря Ви, докторе, че не се отказвате от "трудните" пациенти!
Чакаме Ви с нетърпение да се върнете на работа! Има толкова хора, на които само Вие може да помогнете!

#https://www.facebook.com/groups/608013362638281/

# 136
 • Мнения: 9 429
От фейсбук

„Историеписецът“

Нищо в живота не е задължително или на всяка цена. И с него е така! Може да му се
доверите, за да напишете заедно вашата история, а може и да не му се доверите. Винаги ще
има „ЗА“ и „ПРОТИВ“. Вие решавате! Ако обичате щастливия приказен край обаче, аз вярвам,
че Той има дарбата да ви го „причини“ 
За нашата история мога да пиша дълго и подробно, но е излишно…
Няма да ви разкажа за момента, когато се роди въпросът: „Не можа ли да си запишеш в
още по-късна седмица час за мен?“ или пък, след големите кръвоизливи, изказването (някъде
към 21-22 часа): „Помислих си, че няма да дойдете до София“. Няма да ви разкажа и за:
„Престани да ме питаш за този серклаж постоянно!“, при все че никога не бях питала такива
неща, тъй като влизайки в кабинета почти винаги бях в тих ужас, не знаейки дали все още съм
бременна и до кога. Явно нечии мисли и притеснения, на моменти, са били по-тревожни и от
моите… За кръвното налягане и „Календара на надеждата“ също няма да кажа…. Размъквах го
ту при Сигри, ту при кардиолога д-р Маринов (друг наш любимец) – по дати и точни часове
(поне три пъти дневно) записани замерванията 
ОБЛОГЪТ: „Ако я износиш, ще си я кръстиш!“ И… Много ясно… Някъде в Арбанаси,
година по-късно, се случи най-щуравото кръщене.
Щастливо – фаталната 2013 година – можем да я обобщим, като: „Историята за едно
голямо Чудо“, или „Как се родиха нашите 2815 грама необятна любов“, или просто „ЕМИЛИ“
Тя е „СЪРЦЕ“ – нашето огромно сърце, което заживя своята собствена история. Първо
туптеше цели девет прекрасни и маааалко тегави месеца под сърцето на мама и под зоркото око
на д-р Иван. Същият, който от някои е нехаресван, но от мнозина обожаван, защото дописва
недописаните истории и докарва ония неслучвани бебета до сега в прегръдките на своите
любящи родители. Всъщност той ни направи такива – родители!
Освен два чифта очи в него съществуват доста гънки и то точно там, където трябва. Бог
избира малцина с такава мисия и Той е един от тях!
Дописвай смело още много семейни истории, ИСТОРИЕПИСЕЦО! Светът се нуждае от
теб!


И още една:

Днес не е сряда, и положението е извънредното, но Ви срещаме с една дама, която е успяла да сбъдне своята мечта Дилем, което означава " ЛЕК ЗА ДУШАТА" 💝

Веднъж срещнеш ли ВЪЛШЕБНИК почваш да вярваш в чудеса!
Здравейте, мами и бъдещи такива!
Искам и аз да разкажа моята история, история, в която може би много от Вас ще се припознаят. Знам, че и Вие сте като мен,..или аз като Вас. При нас бремеността не продължава 9 месеца, а години наред, децата ни се раждат първо в сънищата ни, ние не се плашим от родилните болки, защото сме ги изпитвали много пъти в сърцата си...
Борбата е жестока! Всяка загуба е срив, отчаяние, депресия....НО ВЕДНЪЖ СРЕЩНЕШ ЛИ ВЪЛШЕБНИК ПОЧВАШ ДА ВЯРВАШ В ЧУДЕСА. Аз го срещнах и сега ще Ви разкажа за него...
След загуби ( в начални седмици) съвсем случайно бях добавена в групата на на Д-р Сигридов. ( Благодаря ти @Галина Ангелова) Нямах никаква надежда, защото вече бях обиколила доста лекари, имунолози, бях пуснала генетични, имунологични, и още много други изследвания. Дори и биопсия на матката имах. Всичко беше наред, според лекарите, които посещавах " на всяка втора се случва"," природата си знае работата" , " пий си огестана и действайте"., " следващия път ще се случи" .и т.н.
Съвсем случайно от групата си намерих час при Доктора. Взех си папката с изследванията и се озовах пред кабинета му. Исках да съм сама, пътувах 500 км сама ( не съм от София). Нямах никакви очаквания, не знаех защо съм там, бях убедена, че ще получа същите отговори т.е че ми няма нищо. Да ама Не! Не знам колко време бях при него. Обстойно разгледа всички изследвания и епикризи. Разказах цялата си история треперейки, беше много сериозен и умуваше през цялото време и накрая ми посочи три имена - Доц. Русев, Д-р Калчев и д-р Начев. Установи, че съм с двурога матка, с недостиг на витамини и с НК клетки. Никога не съм била на такъв обстоен преглед.
След година бях бременна, посетих го в 6г.с с много страх. Всичко беше наред. След седмица бях с ужасни бъбречни болки, настанена в болница (В Русе), където започна и кървене. Лекарите ме уверяваха, че бебето е добре, гледаха го на ехограф всеки ден, но аз страдах и вътрешно усещах,че нещо не е наред. Знаех, че няма да успея и този път. Ревях и се молех, чувствах се безсилна! И в 18 г.с  ми съобщиха, че нямам околоплодни води и бременността трябва да се прекъсне. Знаех, че всичко е загубено, но исках Д-р Сигридов да ме види, да каже поне причината. Исках най - после един да каже ЗАЩО??! Казах на лекарите да ме изпишат, и те естествено се съгласиха, знаейки, че съм с контракции. ( аз не знаех, че са контракции, описвах им какво чувствам, но никой не ми обърна внимание) По - пътя зачестиха и аз  усетих какво се случва, но не казах на моя мъж, за да не се паникьосва. Слава на Бога, без да родя по пътя пристигнахме при Доктора. Като ме видя беше шокиран, че са ме изписали в това положение с епикриза " запазена бременност". Прегледа ме и ми каза,че е разбрал причината, и че следващия път всичко ще бъде наред. Но аз не му вярвах, бях тотално отчаяна, болеше ме всичко, но най вече душата. Никога няма да забравя празнотата в мен след като приключи всичко. След болницата и след всяко изследване посещавах доктора. След година бях отново бременна. Отново треперейки от притеснение го посетих  в 6 г.с, бях решила само при него да се прегледам. Бях сърдита на всички лекари. Той ме помнеше, помнеше и приблемите ми, беше убеден, че този път ще "излъже"имунната ми система.

Той е необикновен,  уверен в себе си. В кабинета му има друга енергия. Там страховете изчезват , усещаш че си в друго измерение. Времето при него тече по различен начин.

След 12 г.с се преместих в София, вярвах само и единствено на него.  Наблюдаваше ме "изкъсо". Всяка седмица или през две седмици бях на прегледи. Въпреки серклаж, антибиотици и страховете, които носех в себе си изкарах една невероятна бременност. Дори не съм мечтала за такава. Изкарах едно страхотно лято в София, с много ходения. С нетърпение чаках прегледите ( разбира се страховете си ги имах кодирани в себе си, както твърдеше Доктора ) но при него се чувствах на сигурно място. Той  ми беше и психолог. Винаги излизах от кабинета му с широка усмивка. Само мисълта за него ме успокояваше. Всеки път ме уверяваше, че ще има бебе- здраво и умно. Родих в 39+ седмица.

Благодарна съм на господ, че ме срещна с него. Каквото и да кажа ще е малко за този вълшебник. Цял живот ще го помня с усмивка
и обич!

# 137
 • София
 • Мнения: 40

Моля за съвет! Не съм бременна, за съжаление, след кюртажа съм (беше на 4 юни т.г.), иска ми се след няколко месеца пак да започнем опити, с ин-витро сме. За останалите чакам все още резултат, Б6 май чак след седмица-две ще се получи, защото чак в Германия го правели...Благодаря предварително за идеите!

# 138
 • Мнения: 838
Фолата е завишен трябва да се спре за малко , В12 още трябва , Д то е много кофти , засилете на 10000 мг и пийте с мазно

# 139
 • Мнения: 9 429
От фейсбук:

Нашата борба за дете.. Нашата борба за Борис ❤️

Ето че дойде време и аз да напиша своята история.. Всъщност е нашата - на една уплашена жена и един смел доктор. Ще ви разкажа за една битка, която спечелих благодарение на Иван Сигридов... Днес се роди още един негов син 🌞❤️
3 бременности, 1 живо дете, това е статистиката на успеха Simple Smile

Благодаря, че го срещнах и при всяка усмивка на своето дете ще се сещам за него.. за човека, който ме дари с рожба!
Не съм от лесните му казуси.. Двурога матка, тромбофилия, проблемна шийка, нулева имунна система, колекция от инфекции, пролабирал мехур в 21 седмица, серклаж на горещо, много сълзи от моя и изобилие от упорство от негова страна, за да стигна до тук.. Да гушна в ръцете си едно силно, здраво и донесено Момченце, да гушна невъзможното за износване според други доктори бебе, което родих в заветната 39 седмица!!! Борис беше многократно спасяван от доктора, обгрижван с внимание и се роди с олимпийските размери 3800 гр. , 53 см.

Пожелавам на всички жени, които минават по този труден път да имат вяра в себе си и в доктора, защото той е железен!
Иване, не ми стигат думите, за да ти благодаря, че извървя с мен тези трудни 9 месеца и за миг не се усъмни, че ще имам здраво дете. Борис е на този свят благодарение на теб!!!

#https://www.facebook.com/groups/608013362638281/

# 140
 • Мнения: 175
коя омега 3 ви се срува по-добра:
Oceans MOM на Garden of life, 350 мг чисто DHA
MorDHA PRENATALна Minami- DHA = 480 мг, EPA = 104 мг
втората излиза по изгодно

# 141
 • Мнения: 9 429
Аз взимам втората.

# 142
 • Мнения: 301
Момичета, тези витамини за бременни и Омегата на Гардън оф лайф дали са естествени или пак като всички останали са си чиста химия?

# 143
 • Мнения: 204
Здравейте,има ли някаква нова информация дали доктора ще започва да преглежда вече? 🙂

# 144
 • София
 • Мнения: 4 668
Аз всеки месец чувам и чета, че ще е скоро, но вече не знам дали да се надявам. Явно моите представи за "скоро" са изкривени.

Общи условия

Активация на акаунт