Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 799
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета. И аз се включвам за трети път в темата. Утре ми предстои ЗЕТ на две тридневни бебета. С мъжки фактор сме и предишните два трансфера и имплантация нямаше. Този път съм на кортикостероиди, за да постигнем имунната система. При миналия ми трансфер ме втрисаше по принцип от Прогестерона, но имаше моменти, когато усетих, че тялото ми се бори с нещо. Вдигах към 37.5 температура и се чувствах на моменти сякаш ще се разболявам, а не излизах никъде. Това беше в имплантационните дни. Навих си на пръста, че имунната система ги отхвърля, за щастие и докторката ми мислеше, че е време за кортикостероиди.

Кураж, момичета. Ние сме много повече от отрицателни тестове и имаме много сила. Единственият сигурен начин да не успеем, е да се откажем.

Здравей Тери, успех днес! Все пак е Деня на християнското семейство, дано св. Мина ти донесе късмет и дългоочакваното бебче Simple Smile Изследвала ли си НК клетки, правила ли си имунологична биопсия? И аз съм като теб-имах 2 трансфера на хубави бластоцисти, които обаче в последствие се оказа, че имунната ми система ги е атакувала и не се получаваше. Сега пия Преднизолон и имах терапия с Имуноглобулин-надявам се да съм преборила НК клетките и всичко да е наред! Аз имам чувството, че от кортикостероидите ме втриса вечер, след като го пия. Прогестерон съм взимала много пъти и не е имало такъв ефект.

# 211
Здравейте момичета, днес съм 6ти ден след ЗЕТ на две петдневни, като още от първия ден си имам болки като пред цикъл, все едно ще ми дойде. При първия ми опит на пресен трансфер нямах никакви оплаквания, та се чудя дали може да е някакъв симптом това...

# 212
Венета, хем може да е, хем може да не е. Като, че ли е по-добре да усещаме все нещо, за да се надяваме.
Благодаря за плаците, момичета
Мина ми трансфера. Така хубаво го бях напълнила мехура, че след това 1 час лежане ми се видяха като 3 часа. Питаха ме няколко пъти за подлога, но не бях на краен предел. Само последните 10 минути ми се стегна корема, но сестрата не беше при мен, за да я поискам пустата подлогА. Та изчаках си 10тр минути и отдих на тоалетна.
Дано не е контрахирала матката и да измести ембрионите, но каквото такова, ще си покаже след две седмици.
Много ми е зор с тази подлога. Питала съм кога да я ползвам и ми казаха, когато вече не можеш да стискаш.  Три пъти правя вече трансфер и все не мога да се пречупя да я поискам след като все още мога да стискам

# 213
Не знам защо някои лекари подлагат жените на това мъчение с пълния мехур... Имайте предвид, че то е само за улеснение на лекарите и за по-добра видимост. Но на моя трансфер много добре се виждаше матката на абсолютно празен мехур. Знам, че нямате избор, но не се притеснявайте ако не издържите и минете през тоалетната. Може да ви се скарат, но това не обрича опита на неуспех.
И опитайте да не се вглеждате в симптоми, защото е различно при всеки,а обикновено усещанията ни заблуждават. Както съм писала, аз бях отчаяна, защото по принцип в края на цикъла гърдите ми се подуват и болят, а сега не се промениха изобщо. Болки и пробождания са съвсем нормални при асистирани дейности.
Трансферт ми беше успешен. Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 214
При моя надявам се последен опит (надявам се да е до финал успешен) след трансфера те карат да пишкаш на подлога ако не успееш ти слагат катетър ,защото казват че не е хубаво да се стиска ,нормални са болките според мен я в кръст ,я в матка ,я в яйчниците ,все пак да не забравяме с колко хормони се тъпчем ,колкото и да си казваме да не се вглеждаме в тях ,все пак надеждата и желанието на всяка една от нас е толкова неуписуема ,че го правим непрекъснато .аз лично в деня в който трябваше да ми дойде болките в яйчниците ми бяха толкова силни че сякаш ми върви 2ри ден цикъл ,преди това усещах боцкания и приятно чувство на летящи пеперуди в корема
За сега съм с положителни резултати,но при мен усещането беше такова Simple Smile

# 215
За болки в корема пиехте ли но шпа ?

# 216
С болки, без болки имах 3х2 но-шпа след трансфера и по време на бременност. Трябва да се предотврати контахиране на матката.

# 217
На мен не ми е предписано, но мисля да започвам да пия, защото имам усещане в матката. Спомням си, че след първият трансфер попитах и казаха при нужда да пия.
Това с пикочния мехур наистина е доста неприятно. Реално и самото лежане 1 час ми се струва ненужно, то няма да изпада ембриона, така че поне след трансфер би трябвало да ни пускат да пикаем. Повечето жени не се пречупват да ползват подлогата. Днес и сестрата ми го каза.

# 218
[video][/video] До сега съм лежала само 20.мин . след трансфер.

# 219
  • София
Да се включа и аз. На 10 ми беше трансфера на две 5 дневни ембриончета. Това ми е 4ти опит, от които 2 завършиха с резултат кръгла нула, а 1 с биохимична.
Усещания всякакви имам /както и предишните пъти/ -  подръпвания, бодежи, болки, ПМС симптоми, напрегнати гърди. Честно казано изобщо не се вглеждам в тези неща, особено като имам предвид менделеевата таблица, с която съм наблъскана в последната година и половина.
Живот и здраве на 20ти съм на тест и ще се надявам да е с голяма положителна стойност. До тогава съм го ударила на спане, излежаване, разходки, липса на всякакво напрежение и стрес, хапвам си каквото ми се яде и си нося новите дрехи /нали скоро няма да ми стават, надявам се/.
Аз съм в Щерев при проф.Тимева. Преди трансфер ми напомнят да се изпишкам непосредствено преди да се кача на стола.

# 220
t_doncheva късмет дано това в твоя опит ❤❤❤❤❤🍀🍀🍀🍀🍀.

# 221
Здравейте включвам се и аз във вашата темичка. Скоро,скоро до месец,два ми предстои ЗЕТ. Първи опит ми е. За инфо имам си едно детенце по естествен начин от друг партньор.Със запушена лява тръба,НЯР-АМХ 0.9 и мъжки фактор. Имам имунологични и генетични изследвания,както и кариотип. Забременявам два пъти вече естествено,но винаги е куха бременност. Незнам дали е от НЯР(на 31г) или от плувците- които са макс 2% морфология и малко подвижни. Бях по къс протокол и имах малко Ф,8 на брой от които 5 се оплодиха- 2 замразихме на трети ден и 1 на 5 ден. С първо качество уж са и трите ембриона. Може ли някоя от вас да ми обясни каква е подготовката за трансфер?? Какъв е риска ембрионите при размразяване да не оцелеят? Това е най- големият ми страх. В клиника Адела ми е опита. Знам че всичко е индивидуално,но искам да знам какво ме чака. Благодаря

# 222
Моите лекари казват, че щом са ги замразили, значи са качествени и ще оцелеят размразяване. На мен вече 4 ми размразяват. Не се притеснявай за това. Мисля, че е много рядък случай проблем с размразяването.

# 223
Моите лекари казват, че щом са ги замразили, значи са качествени и ще оцелеят размразяване. На мен вече 4 ми размразяват. Не се притеснявай за това. Мисля, че е много рядък случай проблем с размразяването.

Понеже нямам голяма бройка ембрионни само три и за това се притеснявам. По време на стимулацията ми имаше момичета всички по точно бяха с 12,13,15 или 20Ф,само аз бях с 8-но доктора ми беше доволен от това,като се има предвид АМХ. Ембриолога е доволен от качеството на ембриончетата ни, но какво ще стане е Божа работа.Доста съм невежа във всичко това. Чета за да се запозная какво ме чака. Винаги съм си мислела че праеиш секс и хоп забременяваш,поне със сина ми така се случи. За трансфер на кок ден от цикъла се почва колко продължава всичко? Не съм от София и всичко е свързано с време и пари.

# 224
На втори ден започва подготовката за ЗЕТ. Пускат ти хормони и ако всичко е наред стартирате. Желая ти успех!🙂🍀

Общи условия

Активация на акаунт