Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 816
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Момичета ако трансфера ми е неуспешен, как се действа след това, пак до фонда ли се издават документи или? Имам 3 замразени ембриона, и ако реша сама да си платя процедурата за зет колко струва или как се прави и действа в такива случай? Благодаря ви ❤️❤️❤️❤️
Ако ти е неуспешен фреш трансфер след това имаш право на безплатен ЗЕТ по фонда. Цената на ЗЕТ при мен на ЕЦ(без никакви стимулации и подготовки) излезе около 700лв.
Зет съм, платих и 200лв за съхранение, само не разбрах защо платих и за май и за юни, смисъла сега сме май сега ми беше трансфера заповедта била изтекла на 28 април, да но нали ги подновиха, по тази логика трябваше да плащам и трансфера тогава? Нищо не разбрах защо ме накараха да платя и за май
Здравейте!
А кога беше замразяването? Фонда покрива само 200 лв. за замразяване и съхранение, което означава, че ако във вашата клиника е по скъпо може да си доплащате. Относно фонда, доколкото аз разбрах не може да кандидатстваш, ако не си използвал ембрионите. А като цяло и е неморално и неетично да си оставиш готовите ембриони и да стартираш нов опит, да се тъпчеш излишно с химия. Аз след свежия трансфер и след ЗЕТ-та по фонда останах с 7 ембриона и трябваше да се самофинансирам, но не бих си оставила късмета в никакъв случай,  може моето бебе да е едно от тези ембриончета.
НО КАТО ЦЯЛО В ПОЖЕЛАВАМ С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ ДА НЕ ВИ СЕ НАЛАГА ДА МИСЛИТЕ ЗА ТЕЗИ НЕЩА И ТЕСТА ВИ ДА Е ПОЛОЖИТЕЛЕН И ДА СТИГНЕТЕ ДО ФИНАЛ С ЗДРАВО И ПРЕКРАСНО БЕБЕ!
  А за сестриче или братче ще го измислите  после с тези тричките Дай Боже!
Кой казва, че ще оставя ембрионите? Помислих че след като са останали, и ако опита е провал, и заповедта вече е изтекла как се процедира, помислих че отпускат средства за Зет. Въобще не съм наясно и за това питам

# 406
  • София
Средства за зет не знам дали отпускат. Зная със сигурност обаче, че не е задължително да нямаш замразен е, за да кандидатваш за нов опит. От други пациентки в болницата.  Аз се самофинансиране от ден 1 примерно, и вече няма за кога да кандидатствам.

Но ако беше иначе, и по твоя опит трансфер е бил безуспешен, и ти нямаш пари за самофинансирани трансфери, какво ще правиш?

# 407
Момичета по какъв член от Кодекса на труда се ползва допълнителният отпуск след пункцията Simple Smile и какво като документи представихте, аз имам служебна бележка от клиниката, че ми е направена фоликулна пункция на дата... Това достатъчно ли е? Утре ще си пускам отпуската, а незнам по кой член от КТ точно Simple Smile

ъгласно РАЗЯСНЕНИЕ НА МТСП ОТ 5.05.2011 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ. 157,
АЛ. 2 ОТ КОДЕКСА НА ТРУДА на МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА:Относно това, служителка, която е в напреднал етап на ин-витро, колко пъти през годината може да ползва отпуск по чл. 157, ал. 2 КТ и в какъв размер? Отговора на МТСП е:
„Съгласно чл. 157, ал. 2 от КТ от Кодекса на труда работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка, както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 от КТ.
Разпоредбата не предвижда ограничения нито в рамките на календарната година, нито в друг период. Единственото, което е необходимо, е всеки път да се представя документ, издаден от компетентните органи - чл. 313 от КТ”
Съгласно чл.313а от КТ Бременната работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро ползва права по чл. 140, ал. 4, т. 2/забрана на нощния труд/, чл. 147, ал. 1, т. 2/забрана на извънредния труд/, чл. 157, ал. 2/платен отпуск за мед.прегледи/, чл. 307/забрана за възлагане на опасни работи/, 309/трудоустрояване/, 310/забрана за командироване без съгласие на работника/ и чл. 333, ал. 5/закрила при уволнение/, след удостоверяване на състоянието си пред работодателя с надлежен документ, издаден от компетентните здравни органи.
Документът, който следва да се представи е такъв, който удостоверява състоянието на лице, че подлежи на ин-витро лечение и е в напреднал етап на лечение на същото. Относно ползване правата по чл.157,ал.2 от КТ съгласно разяснението на МТСП за всеки преглед следва да се издава, съответно представя и документ от здравните органи, че лицето подлежи на медицински преглед през работното време на съответния ден/дни.
В случай, че се отказва освобождаване от работа на основание чл.157, ал.2 от
КТ при наличие на основанията по същия текст, същото представлява нарушение на трудовото законодателство и подлежи на административно наказване от органите на ИА”Главна Инспекция по труда”.
Съгласно параграф 1, т. 13 от Допълнителните разпоредби на КТ работнички (служителки) в напреднал етап на лечение ин витро са работнички (служителки), които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.

# 408
Момичета ако трансфера ми е неуспешен, как се действа след това, пак до фонда ли се издават документи или? Имам 3 замразени ембриона, и ако реша сама да си платя процедурата за зет колко струва или как се прави и действа в такива случай? Благодаря ви ❤❤❤❤
Ако ти е неуспешен фреш трансфер след това имаш право на безплатен ЗЕТ по фонда. Цената на ЗЕТ при мен на ЕЦ(без никакви стимулации и подготовки) излезе около 700лв.
Зет съм, платих и 200лв за съхранение, само не разбрах защо платих и за май и за юни, смисъла сега сме май сега ми беше трансфера заповедта била изтекла на 28 април, да но нали ги подновиха, по тази логика трябваше да плащам и трансфера тогава? Нищо не разбрах защо ме накараха да платя и за май
Моята молба изтича сега на 30 май. Стимулацията я почнах края на април към 28, а пункцията беше 11 май. Извинявам се че се повтарям,но имах висок прогестерон и за това замразихме. Аз съм с НЯР и от 5 оплодени- замразихме 3. В Адела съм и платих 300 лв за съхранение за 1ембрион,понеже 2 ми покрива фонда и те са в една сламка,300 лв са за другата сламка където ми е 5 дневното ембрионче,защото няма как да ги замразят трите на едно място. В една сламка слагат два ембриона,така ми обясни ембриолога. Моята молба както казах изтича май месец,но нали са удължени с 6 месеца заповедите и Калчев ми каза да не се притеснявам,че ЗЕТ ще е по фонда. Просто доплащам само за съхранението над 2 ембриона. Преди старта на стимулацията звънях във фонда да питам трябва ли да попълвам нещо заявление,понеже молбата ми изтича. Момичето ми каза на този етап НЕ автоматично става удължението на всички изтичащи заповеди- от министерството на здравеопазването не са им казали че ще се изисква някаква допълнителна документация,но въпреки това да следя на сайта на ЦАР. Това е което знам. Другата седмица ще звъня в клиниката да попитам все пак съхранението на 2 ембриона по фонда дали ще е за 6 месеца,макар че в документите които подписахме- договора за съхранение пише 6 месеца,понеже искам трансфера да е септември.

# 409
Чл.157, Ал. 2, във връзка с параграф 1, т. 13 от Допълнителните разпоредби на КТ работнички (служителки) в напреднал етап на лечение ин витро са работнички (служителки), които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.
Аз съм ползвала такъв отпуск 2 пъти. Прилагам само бележка от клиниката, че съм напреднал етап на лечение ин витро и от коя дата!

# 410
И аз имам същия въпрос, ако нямам пари за самофинансиран зет какво правим, отделно зет в клиниката която съм аз е 1500лв Simple Smile много яко 😎

# 411
Незнам не разбрах, при положение че заповедите са удължени, защо заплатих и май месец съхранение 100лв, при положение че заповедта ми е още в сила и сега ми направиха зет?? Ок за юни им го платих още 100лв, но защо и за май, той месеца не е изтекъл както и заповедта, при положение че заповедта е в сила още и сега ми беше опита защо платих това съхранение за момента..

# 412
Момичета, как сте днес? Нови симптоми имате ли и как се чувствате?🥀🌷🌺🌸🌻🌼

# 413
Аз съм с голямо главоболие от вчера, и сутрин с апетит, това са ми и симптомите абсолютно винаги преди цикъл, така че имам чувството че по скоро да чакам цикъла а не друго..

# 414
Незнам не разбрах, при положение че заповедите са удължени, защо заплатих и май месец съхранение 100лв, при положение че заповедта ми е още в сила и сега ми направиха зет?? Ок за юни им го платих още 100лв, но защо и за май, той месеца не е изтекъл както и заповедта, при положение че заповедта е в сила още и сега ми беше опита защо платих това съхранение за момента..
Ако пункция ти е правна февруари, те покриват за март и април 2 месеца и 3т8я си го плащаш и нататък вече, кога ти е правна пункцията?

# 415
Ако пункция ти е правна февруари, те покриват за март и април 2 месеца и 3т8я си го плащаш и нататък вече, кога ти е правна пункцията?
ПУНКЦИЯТА ми беше януари, нямам свеж трансфер, сега преди 4 дни беше Зет трансфер

# 416
Аз съм с голямо главоболие от вчера, и сутрин с апетит, това са ми и симптомите абсолютно винаги преди цикъл, така че имам чувството че по скоро да чакам цикъла а не друго..

Кой ден ти е от трансфера? Недей да мислиш пораженчески!!! Ние жените не знам какво означава "Предавам се!"..помни го и си го повтаряй постоянно, когато започнеш да се отчайваш. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

# 417
Момичета, смело се записвам да чакам с Вас, 2 бр 3-дневни ембриончета 😘😘😘 Дано ни се закрепят здраво ембриончетата и след 9 месеца да сме щастливи мами на бебоци 😍Стискам палци на всички 😊😊😊

# 418
Момичета, смело се записвам да чакам с Вас, 2 бр 3-дневни ембриончета 😘😘😘 Дано ни се закрепят здраво
ембриончетата и след 9 месеца да сме щастливи мами на бебоци 😍Стискам палци на всички 😊😊😊
Стискам палци!!! 🍀🍀🍀Така ще бъде, да знаеш!!! Стискай ми палци и на мен 💓

# 419
PureLove90, този отпуск е за подготовката преди трансфера, а не след него. И не е непрекъснат, а когато се налага да ходиш за изследвания или прегледи. Аз го ползвам вече няколко пъти, но винаги е по един ден. След трансфер си взимаш или болничен, или редовен годишен отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт