КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 019
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Да спират каквото щат , пак ще се намери начин, неизтребими сме това българите.
Аз отметнах важни задачи днес с помощ от "детето"е за това му шетам.Не ставам за никъде сама.
Утре нови задачи, на града , по болници че имам направления доставени  у нас кат не ходя на лекар.Ама се подчинявам де, не става на кестерме ,че допираме до тях а  и те план имат.итях гонят  да ни церят насила.
Малко поработих по вечеря, ръкопляскаха ми, кой кат мен.
Иначе жега та ме стопи, кат сладолед на клечка.

# 631
Не обичам лято,жеги и т.н.
Друго си е хладинката,а и работа в градините няма😊
Нали тъй Борянчице 😍
Тази вечер по уж хладина извадих последния ред картофи.
Хладина,но комарите са активнии.
Пръскам с разни спрейчета,че иначе един да има на мен е кацнал.
Важното е,че лека полека празните места в градината се увеличават😁

Борянчице, пишеш сладолед.
И него не обичам.И студени напитки не пия.
Абе да идва зимата😊😁

Фло, ще задминеш  Римарче😍 по лаконичност 😊.
Сигурно си изморена.Почивай си!😍😍

Така.Лакирах си ноктите.
Нали сэм от старото поколение и тази дейност извършвом у дома.
Щерките постоянно ме навиват да отивам на маникюр,но аз запъвам краци и казвам,че трудно ще стоя мирна час и половина и то да се зонимават с ноктите ми😁😁

Здравче, правилно си спомняш,че моите щерки са по здравословните храни.Редовно ми намилат какво,защо и т.н ядем.
Добре,че не ги слагам в ушите си😊☺

Лека и спокойна нощ!

Едно гостенче от снощи в градината 😍😍

Сложих му краставичка да хапне,не че той не може да си хапне каквото му хареса.
Обичам ги тия животинки♥♥

# 632
Честито гостенче, ще изгони змиите.
Ми Гъбке, картофите смогнах да извадя ,доста наядени има , и  то на едро хапнато , какво ли е , та и телен червей почнал, и доста бе твърдо и засегнах някои, развалят се веднага.каквото остане,от 5-6 касетки все ще има и за мен Сега вдигнах краставици втора реколта ,първите нещо рядко плода, дано тези връзват повече, цъфтят  и нахвърляли, ще видим какво ще берем.Домати също втора реколта расте  и налива  и там каквото стане. Трета съм заредила разсад, мисля оранжерията да покрием, но може да си остана с мисленето, то два лева де не са дадени, рискувах ги, първите котката изрови, останали са 15 корена та след тях , май четвърта реколта  е.Да и се не знае, е за тва не ги обичам котките, на чешмата отгоре се качила че малко и е двора да си рови. Сега се чудя, ако оранжерия  има трябва салата да сложа за рано ,да хапне  и детето малко - голямо, та дърто и то вече.Че не знам де ще го отнесе вятъра, планове едно ,после практиката доказва друго.
Дребен лук отделих за посев , бе занимание  си има, макар по малко да бутам все си намирам какво  да не скучая,а тревата расте зад гърба ми, тлъстица изхвърлих доста, след едно поливане става ливада,  а някой си я прибрал за животинки май, няма я на улицата. За Айша си мисля какво направи нейната.Вопще много мисля, даже си пея като копая.Луда за връзване.Но не се отказвам,  лежа ,ставам и  пак сначале.

# 633
Намират се и змии из двора.
Повечето са водни,но онзи ден смок видях.
Да си живеят и те на воля.
Аз не ги закачам, те мен надявам се също😁
Краставици бол.И  на кокошките им омръзнаха.
Доматите живи да ги оплачеш.
Но колкото-толкова.

Борянчице,немой така с лошото за котките.
Мили животинки са.И тях обичам.
Имаме в изобилие е дома от тях😍😁
Нали знаеш,че при лоши хора котки те живеят.Така,че спогаждайте се с котето ☺😊

Хайде казвайте нещо с патладжан,че една голяма кофа съм набрала и си дреме там и ме чака да се наканя .

Сега вече наистина лека и спокойна,а аз ще си почета малко та дано ми се доспи.

# 634
Имах много сполучлива рецепта с маринован патладжан, но  кой ще ми я намери? Знам, че го бланширах и после марината, ама как и  колко? Опитвах пак, не стана същото като карах по памет и дори наизуст.Всичко си иска мярка.
Пържено в буркан не харесвам, олиото ме дразни на застояло.

# 635
  • София
https://www.zajenata.bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1% … 8d4mNVPZe7J3wu0rk
И аз обичам патладжани и все ровя за рецепти. Тази е от последните намерени.
Спокойна и хладна нощ, приятелки.

# 636
  • София
Добро утро, красавици!
ГЪБКЕ, като написах само две думи и си помислих същото - ще конкурирам РИМАРЧЕТО. Simple Smile
Днес всички си поспахме до по-късно. Закуската отметнахме. Сега се готвим да водим чаветата на Витоша, да им покажем морените и да видят София от високо. Опъват се нещо. Каним се от няколко дни, та да видим днес ще стане ли.
После ще рапортувам. Гушкам ви, милички. Hug

# 637
  • София
Да вляза,не че нещо интересно има. Вече от понеделник съм с децата.Днес съм само с малката,големите са на Богров да си поспят. Ходихме на люлките нямаше деца,после купихме пъпеш,чушки и царевица.Сега се вари. Жега е. Янче дано се видите с Анжелика.Фло приятна разходка. Айша дойде ли  Мрънчи. Боряна,Гъбка и Луси са неуморни. Приятен ден.Спирам,че ще си лакираме ноктите с Миша.

# 638
Привет,момичета! Излюпих се и аз по никое време!
                              Фло,приятна разходка с принцесите!
                              Шпунц,разкрасявате се с Миша Yum Покрай тях и ние ставаме хубави баби.Аз сега ще ходя да купувам памучни тампони за сваляне на грим,че и моите дадох. Smirk
                              Янче,представям си как чакаш Анджи! Тръгнали ли са вече и ако са тръгнали звъннаха ли да кажат до къде са стигнали,че да наредиш трапезите за посрещане!
                              Айша,гушкаш ли вече Мрънчи??? За това,че си готова за посрещането не се и съмнявам.
                              Спокоен ден на всички и гуш от мен!

# 639
Привет, момичета!
Да се обадя и аз. Сутринта рано ходихме да извадим лука. ММ с една голяма мотика стърже и каквото излезна го събирах, няма за плетене, че стъблата му са прегорели.
При мен е бол домати и малко краставици.
Откакто ни почина кученцето, все ми се искаше да си взема друго, ама ....не се решавах. Преди две седмици една позната ми се обади да ми даде малко котенце и аз го взех. Та сега си имаме коте.Голямата внучка е в нас и само го гуши, малката внучка е при другата баба, а  от Сф е на градина. Другия месец ще са пак при мен.
Спонтанно наскоро реших, че ми е време за пенсия, имам си годините и стажа. Заради и Короната, да не съм все в стрес, то не се знае, но все пак да се пазя. Да си помогна и на децата. Дедо е доволен и децата се радват.
Започвам да пържа на детето пилешки филенца.
Приятен следобед.

# 640
  • София
Креми - много хубаво си решила. Почивай си, няма смисъл от много бъхтене.  Вчера бях при ЛЛ, до бившата ми работа е. Забавих се и в 17.30 видях доста колеги.  От споделеното за пореден път осъзнах, че с напускането съм взела най-доброто за себе си решение.
Борянка, нищо не направих с тученицата. Несериозна съм, каних се доста време и накрая семената се потурчиха някъде. Дори при разместването за ремонта и пререждането не се появиха. Догодина ще се организирам от рано.
Патладжани правя на копоолу и нещо подобно  - патладжан с майонеза и лим. сок. Пробвах няколко пъти и във фурната, нарязан на кръгчета и от горе с доматен сос и сирена, кашкавали. Нещо като пица от патладжан, тип почисти хладилника. 

# 641
Кремче,  приветствам те за идеята да се пенсионираш   Трябва да има време и за нас, а и да сме в помощ на децата.Психиката ти е освободена от служебни задължения и стреса го няма.Аз вече 15 години сън в пенсия и съм  много доволна.На едно място 33 години,имах право на втора категория ,та на 52 се пенсионирах.Ами доволна съм Разполагам със себе си,а и внуците ми пораснаха вече. Само се моля по-дълго време да сме живи и здрави, да си ядем пенсиите.
Патладжана и аз го обичам на кьопоолу и правя бюречета от патладжан Предварително  запържвам филийките от двете страни Между две филийки патладжан , слагам плънка от сирене, яйца, магданоз,черен пипер и сух чесън  Отгоре слагам кръгче домат и магданоз .Нареждам в тавичката от печката и пека.
Фло, приятна да ви е разходката с принцесите!
Янче, Анжи сигурно вече е пристигнала.Пиши два реда, да не те мислим.
Гъбче и ти си голяма пъргавелка. Тези зеленчуци искат не само копаене, поливане,но и събиране  и приготвяне за консумация.
Боряна и тя е същата.
Шпунци, имаш си компания Мишето, а и на красиви се правите! Simple Smile
Ние утре сутринта отиваме до село да полеем градинките, че е голяма жега.
Приятна вечер мили дружки!

# 642
Дзак!
Прочетох ви, мислено разговарях с вас и ви прегръщах - имаме нужда от физическа близост, д-р Фло го каза, като че ли.
Адашчице, теб два пъти те прегръщам и Благодаря! - за всичко, което си ми помогнала с двете ти докторски специалности.

Хубав ден, мили моички!
Светълчо😍💋

# 643
Май излиза че се хваля а аз се оплаквам все ,че не мога като преди.много почивки и малко работа.
Днес бях на изследвания , че като не ходя при личната ми прати по хора направленията и няма накъде.Със сина , и стигнахме и двамата до извода, че сама за никъде не съм. Едно време като работех в Градски съвет беше и стана Кметство, с колежките си говорехме и предвидихме сегашното и се питах как ще пработа такава, те викат ,ще ти пишем и  пак.Но напуснах , работих на още две места и накрая на никакво като не става , усетих се  и спрях да съм жива поне.
Та тегаво ми е, но нали да не разваляме настроенията. Иначе си е вярно , трепя се но резултатът  е далеч от преди време ,все тревливо ,все със закъснение , а в тази работа ден година храни, изпуснеш ли го  е съсипана цялата работа.Най ми тежи да пръскам и копая,  вече .

Та извинявам се не съм за хвалба, Гъбката е млада и пъргава ...
За патладжана се сетих - печен и зиме както е натурално стерилизиран, и сол май не слагам  а може малко, с майонеза , много го ядем в салати, лук , домати, печени чушки, краставици , патладжан печен , олио, чесън скилидка смазана  и наситнена, през преса може,  да не забравя нещо че ми е навик , но това сурова лютица се вика тук или квото се вика но се мете яко  и сега.Което ми напомна да направя ,пека го  и на котлон , обръщам на средна температура ,после в плик от хляб и  като се задуши беля е  наситнявам. МММ да си оближеш пръстите  и сирене като сложиш.Нащо като чопска с патладжан., ама по хубаво.Та зиме има всичко прясно но и от буркан или фризер става.
Чакам да се захлади да пипна нещо да не е празен деня.

# 644
  • София
Прибрахме се от разходката до Витоша. Бяхме на пикник, както казват чаветата. Стигнахме до Момина скала. Искахме и по-нагоре да отидем,  към Ветровала, че от там София се вижда много добре. За съжаление пътят е много разбит и се отказахме. Прекарахме около 3 часа по поляните. Имаше млади, стари и деца, около 30 човека. Много сме доволни. Надишахме се с хубав въздух, попекохме се, а децата тичаха, премятаха се, смяха се...Искат пак да ходим. Сега са на аквапарк Възраждане - онзи ден го откриха и Пепи ги заведе там. Ние с деди почиваме. Аз докато почивам опекох една готова баница със сирене. Това си поискаха за вечеря. Сега още малко ще почивам и после отивам до кабинета - като не мога да отказвам... На една дружка й паднала коронка на преден зъб. Не може да чака до петък, та ще го играя спешна помощ. Simple Smile Така и така ще слизам до центъра, та мисля да се разходя и по жълтите павета. Simple Smile
Хайде, чао красТавици...Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт