КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 018
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
МОМИЧЕТА
АКО ВИДИТЕ -
ухапа ме оса отгоре на дланта.
Прочетох бабини илачи разни - намазах го със счукана скилидка чесън и сол и чакам да видя ефекта.
Боли ме, не знам дали е подуто - това стана преди 15 - тина мин.

Вие да кажвте нещо по- ефективно ?
За пръв път ми се случва, не помня някога да ме е хапал такъв звяр Simple Smile

# 646
  • София
Моментално пий кларитин или нещо за алергия. После го мисли.

# 647
Зелен домат веднага, също амоняк да намажеш,10% да не е пък киселина

# 648
Клечице,намазваш ухапаното от пчела или оса с кал.
Вземаш малко пръст ,мокриш с вода и слагаш на ухапаното място.
Сменяш калта 2,3 пъти през десетина минути.
Това ме спасява от подуването.
Изпробвано многократно.
Важното е да не си алергична към тези животинки.

# 649
Мерси, дами.
Щъ ми мине като на кученце Wink.
Подуто е малко, боли ме повечко, ама не могЪ да му се занимавам повече.
Ще запомня, пък дано не ми се случва Simple Smile
П.п. не съм алергична .

Хубава вечер ... и наздраве!

# 650
  • София
Здравейте.С Миша ходихме до пазара в квартала. Рано се прибрахме преди да е напекло. Ухапано от оса,пчела,комар мокря и наръсвам със сода. Изпитано ,Елина я нажилиха преди 8 оси и бяхме на плажа,поисках сода от заведението и след малко забрави,че в боли.Бе на 2 години.

# 651
  • София
Направо ме е срам да ви чета! Толкова много работите по градините,а аз мързелувам! Само скубя трева,кося и мета.Като казах мета,та се сетих за кучето.Намерих му цаката на помияра-копач.Наредила съм около корените на цветята в градината летви и остатъци от дъски от покрива.Някой,ако надникне през оградата,ще си помисли ,че нещо ми хлопа.Обаче,намаляха дупките и нахвърляната пръст за метене.За сега не успява да избута препятствията.
 Като разваляха стария покрив,майсторите намериха осарници под керемидите.Поискаха ми чесън и им дадох наличните ми 5-6 глави.Не знам как са го използвали,но не спряха работа изобщо.

# 652
  • София
Привет, компания!
Ей ме на и мен. Гледам, имаме си "хапана" от оса, имаме си лакирана баба, работни баби и не чак толкова работни Wink.
Аз при ухапване от пчела или оса за всеки случай изпивам един Кларитин или Клемастин, каквото имам в аптечката, както съветва ХУЛИ и после бабини илачи - скилидка чесън или сода за хляб.
Обади се КЛЕЧИЦЕ, да кажеш как си.
ХУЛИ, как завърши твоята сага с кокошия трън? Надявам се да е завършила. Simple Smile
За работните баби, какво да кажа - ами работни са. Hug Да са живи и здрави!
За не толкова работните - и те да са живи и здрави. Simple Smile
ЯЖКЕ, то не може всички да се юрнем и да се трудим. Нали някои трябва да поддържат огънчето в къщата ни. Това малко труд ли е? Само като си помисля колко време ми е отишло седейки пред компа...Може втора пенсия да съм изкарала.
У нас е веселба. Доста време прекарвам в КПП-то. За обяд им правих пица с айрян. Сега искат да им правя хот дог. Отивам да замесвам тестото.
Днес никъде не сме излизали, като се изключи ходенето до учителката по немски. Много е горещо, седим си на хлад у дома.
Хайде сега чао. Повече репортажи за днес не обещавам. Simple Smile

# 653
  • София
Фло, сагата ми ще приключи в понеделник. Ще ме оперират.
Станало е много голямо и се е възпалило.
Доктора ми забрани да го третирам с каквото и да е.
И това трябваше да ми мине през главата, ама нейсе, свикнала съм.

# 654
Хули, съжалявам, че не ти е минал кокошия трън.
Яжка, няма що да те е срам?
Борянка, като те четох ми се прирева.Защо се блъскаш, с  колкото толкова, тревата край няма.
Фло и аз правих пица за обяд.
Сега се пече баница с газирана вода. ММ дава почивка и с внучката на пикник или на басейн мислим да ходим, та да има и баница.
ОБАЧЕ....утре сутринта ( преди пет часа) ще сме на пчелина и да изхвърляме суха трева.Досега само коси и събира на купчета, ама станали купи.
Започна ми филма по Комеди.
Лека вечер!

# 655
Добра вечер девойки!
Щом в София ви е горещо,що да кажем ние у равното Тракийско поле?
Ами в крайна сметка - лято е.
И всяко лято си има своите горещи дни.
Важното е да се настроим за тях .
Мисля,че по-леко си понасят тогава.
Щом аз успявам .😁😁
Ей за това си искам аз зимата.

Яжке, ти да не си мислиш,че на мен много ми се работи?
И това,което пиша че извършвам не е за да се хваля ,а да се оплача.
То кой му се работи?
Уж за по-чисти храни.
Най-редовно заплашвам домашните,че ще хлопна желязната врата към градината и няма да я погледна 😁😁Градината де.

Днес екшън с пожар у съседите роми,които са из странство по работа.
Едни други запалили някакви треви и в тая жега като лумват тревите у комшиите.Ужас.
Изгоря една селскостопанска сграда пълна със слама.
Трева и храсти.Пожарни,хора.
Угасихме.
После с ММ влязохме в съседите и с една моторна коса заедно с малкия зет окосиха 4,5 метра разстояние от нашата градина.Аз с търмъка примъквах навън треви.
Офф.Селски неволи.
ММ дръпна маркучите от нашия кладенец до сламата,която си пуши и ни изтрови в тая жега.
Ромите съвестно поливат и казаха,че ще дежурят да не се запали нещо отново.
Та таквиз истории в горещия ден.
Днес напрових 12 буркана краставички от нашите, зетко ми донесе тази вечер 15 кг корнишони.
Утре с тях ще се занимавам.
Днес минахме с домати,краставици,диня,яйца.
Намаще време за готвене.

Хайде,приятна и спокойна нощ 😍😍

# 656
Оф! Да  се ожаля на вас, че пред ММ и децата не смея. ММ ще ми се подиграва, а децата ще четат, че не съм повикала някое от тях на помощ.
Имах днес час при лекуващата ми за инжекции. Пътувах до София с влак, че маршрутките са ни под всякаква критика - хем тесни и малки, хем половината - без климатици. От ЖП гарата до болницата може да се пътува и с автобус и с тролей. При едното се ходи повечко в началото, при другото - след като стигна на спирката. Та, реших да походя веднага и тръгнах да хващам тролей петица. На таблото имаше изписано за един автобус, че е с изменено разписание, но за тролея не, само дето много се забави. И като го видях, се метнах, без да погледна, че пише, че е до Сточна гара и не продължава към Младост. Това заради блокадата на Орлов мост. Както и да е, пристигнах на Сточна гара и до тука добре. Но...си сбърках автобуса. И на всичкото отгоре тичах да го хвана! Laughing Като усетих, че съм в друга посока, слязох и си хванах такси. Да, ама като не знам точния адрес на болницата! Шофьорът май и той нещо не се ориентираше или по-точно така му изнасяше. Оказа се, че имал повикване в тази посока и понеже закъснявал, ме остави, но не пред 2-я блок, където трябваше да отида, а пред главната сграда. Поне има доблестта да не ми взима пари. Та все пак походих и по втория маршрут. Не е много далече - десетина минути са, но беше мноооого горещо. На входа на болницата мерят температурата и си мислех, че ще имам 45 градуса, но се оказа, че е 35,7. И те така. Сбоцка ме докторката ми и поживо-поздраво си се прибрах.
Рапорт даден  wink:

И у нас имаше едно бебе таралежче, но само за две вечери. Надявам се, че се е било изгубило, а после е намерило майка си. Дадох му котешки гранули, но не ги щя, а се налока с прясно мляко. Беше голямо калкото капачка за буркан.

Лека нощ!!

# 657
Тану, не жали децата, за това са да помогнат, а мъжът пък е длъжен, все сами се мъчим докато стане да не можем...
Да ви разсмея, като ходихме по лекари, двама, че сама вече не мога, звъни телефона на сина, не вдига ,поглрежда само, викам кара та не трябва и си седя.Ама и слязохме и чакахме, пак не вдига , та се реших да се обадя, викам, настоятелно звънят ,  нещо важно може да е .Ами вика, предлага ми една мацка да ми прати по куриер нещо си (план някакъв за телефона, доколкото схванах, много изгоден)Предложил в офис да отиде, ама не ставало така.
Чуди се как да се отърве, та не вдига.
Веднага намерих решение, повлияна от темите тук-викам, кажи мама не дава.
Заля се да се смее.
Та всеки с проблемите си, кат нищо развалих сделка на века.
Прочетох ви, чудя се какво да пиша , освен на Хули ,що руча жабетата и се мъчи, а не отиде на лекар навреме.Щото и аз не ходя де,само насила.

Трябва да питам в подходяща група за имотни проблеми-с брат ми  се видяхме и май си мисли, че му завиждам или искам да го прекарам направо казано ,че все искам да раздели нивите с наследник на леля.Да са наши, по документи посочено с адрес, пък оня да се оправя с неговите си. Имала съм право на 5 декара само ,че нали продадох заради сина отдавна.
Решил че искам повече.
Не е давал рента, две години по около 375 лн за една нива ,дето той разполага но друг работи ,заменили са нещо , услуги или друго.Също къщата  е обща по документи както и нивите ,независимо колко ми се полага още ,ма нали не е женен ,нали за децата ми ще е всичко. Както и рента за тези 5 декара не съм виждала.Малкото ми братче е свикнало да взема, само за него да дават.
 та не разбира защо искам да уреди документи.Аз съм я забравила  тази аз 5 декара  и рента няма да видя за нищо.Тя е  за едни на малкия син прехвърлих ,той ми плати ремонт, че така или иначе щях да я  продам, той я  купи всъщност но брат ми не вдява, даваше до преди година с тази две стават. Сложно  е.
Ама съм  наследник, искам помощи за отопление, трябва да посоча доходи, да скрия ниви , ако намерят ще искат парите обратно ,500 лв дават тази година.Също ако продавам имот не дават май помощ.
Другото е , дето не разбира , че ако съм толуп ,мога да продам половината  ниви  неделени, по евтино е но на харизан кон ...квото взема, ако пукна ,децата могат да го направят. Това  е минус.
Другото е че смята децата ми за свои ,тоест да го гледат, сега търси имот да се мести, питах има ли пари че не става без тях, явно недоволен бе, мислеше сина да му купи, подхвърля му, като го орежат внимателно ,вика че си мечтае не пречи.
минал е  на сериозни мечти.
 И щяхме да ходим да видим имота ,октазал се е .
 Още има по него но не   е за пред хора.
та се чудя, дали има начин да се разбера и взема една нива 6 декара на майка ми е  и само на двамата без друг наследник, 5 плюс ренти си струва да даде 6 декара и да се откажа от всичко друго като наследство ,то и не ми се пада, разбрали сме се къщата е за него,той живя с тях а  и вече е порядъчно никаква да не струва и лев.
Да мина леко и да си взема нещо, дето щях да му оставя и сега го мисля, но той ме провокира. Питам като се премести какво ще стане с къщата там, ще и окрадат и керемидите ,той  ехидно да съм отидела да я пазя там , как пък не.

Та си мисля това , 6 декара и отказ от всичко друго ,то  документално де и да си нямаме вземане с него че подскачам от нерви като ходя.Един беше присвоил 26 декара  и ме викаха и мен в полицията да пиша показания, нали съм наследник и  не е оправено, също пример да се оправи.Съдиха се и ги върна.
Оплаках се...Ми мисли че искам да го прекарам.
Аз мисля че се заблуждава , че децата ми са длъжни да го гледат.Под предлог че ще го наследят.То няма да има какво както гледам, но и не им трябва за някакви 10-15 хил дето си ги изкарвам за два месеца максимум да го връзват на шия. Да помогнеш нещо ,но да гледаш ...не  е същото.
Писна ми да съм добра май, да го съжалявам ,да отстъпвам.Просто не заслужава с тази ехидност ,дето прояви, или го е яд че се намесвам  и няма да го огрее  да му купят имот.Няма да позволя каквото да става, не се меся ,но за това със всички средства ще го направя, защото не е редно. Стигам им аз да ги ядосвам да се закачва и той. Той живя за сее си, прави каквото иска ,получи почти всичко от нашите.Кола ,камион ,помощ с пари, с работа. За мен един гол...не съм претендирала ,но и не заслужавам за е злобен с мен и да не цени нищо.

# 658
Добро утро.
Ето ме, не ме мислете, всичко е на ред.

Прочетох ви, ама какво запомних е под въпрос Simple Smile.

Хули, дано по - бързо и по- безболезнено се оправиш. Все мислим, че може по по- лесен начин да се справим с болежките, и аз не обичам да ходя по- доктори, но понякога след много перипетии пак стигаме до тях...

Шпунци,  оредяла ти е детската занималня, но пък така можеш да се насладиш на общуването с най- малкото чаве.

Яжка, ти отметна грижа от години и за години напред, релаксирай и се радвай на по- спокойни дни.

Адашке, гушкай, гушкай и си създавайте спомени. Разбирам и силно ви прегръщам мислено. Трябва дя сме мъдри, а сърцето, ах сърцето никой не знае как боли понякога...

Тану, мила, ужасен ден си имала.Представям си се да съм на твое място, сигурно ще се разрева от безсилие и яд...
Не знам за вас, но аз съм станала голяма ревла, на ръба на очите са ми сълзичките и последния месец що пъти се ронеха, ситно, ситно ...

Гъбка, Борянка, ,,скривате ми шапката"" като заговорите за градини и работа в тях, но пък ми е много приятно като мина из двора и огледам как са ми накичени малините с плод, как прасковата е превила клони от тежестта на прасковите, крушите, ябълките, дюлите, като коледни топки зеленеят из клоните. Вчера ,,визитирах" десетината ми корена домати Simple Smile, говорих им и им се радвах - големите домати са ялови почти, но чери-тата, ах чери-тата - душички бабини - скичени от плодчета Simple Smile, сладурите ня баба  Simple Smile.
Откъснах и първото чери-нце, наслада за небцето Simple Smile - мое ( наше) производство. За вас,  градинарките Simple Smile може и да съм ви смешна, но за мен е голяма трансформация, какво бях и какво полекичка ме превръща живота Simple Smile.
Дано Оня от горе ми отпусне достатъчно време в този живот да може цялата метаморфоза да изживея, смятам, че го заслужавам...

Еее, милички, кафето е изпито на двора под асмата, другарчето от часове се труди, той е ранобуден, а аз поспалива, та чак мързелива Simple Smile.
Ще влизам да се ,,олюдвам""= преведа в човекоподибен вид, и да започвам новия ден.

Днес ще е жега, пазете се.
Мисля ви, дано и вие мислите понякога с добро за мен Simple Smile.
Да е спокоен денят ви, прегръдки!

# 659
  • Кубрат/ Пишурка
Изчетох ви и викам да се обадя и аз.
Впечатлява ме многото работа, но като знам и аз колко съм блъскала сега не съжалявам, че си стоя спокойно у дома. И това пък ме води до Борянка и отношенията й с братчето. То моят вече не е жив, а казват за умрели или хубаво, или нищо, ама май за много малко хубаво се сещам. И той все сам и за себе си. Докато аз блъсках по градини, бостани, царевици и т. н. той ходеше по два пъти на море. И на края пак на моите ръце остана. Така че, Борянке, не му мисли много - гледай своя интерес и на децата си.
Оф, утре Анжелкини тръгват. Нямам търпение вече. Няма да бързат, че на зетя му изтекла книжката и ще е само един шофьор. Но когато - тогава.
За сега толкова. Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт