Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 354
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Не, не. Нямам нито болка, нито сърбеж.
Щом споменавате, че имате оплакване като сърбеж може би е по-добре да Ви види доктор да не сте си докарали някои гъбички...

# 166
Пак получих сърцебиене. Дали мога да взема Валедол? АГ ми каза Валедол или Валериан, просто не съм сигурна кое от двете препоръча.

# 167
Моята АГ каза, че мога да пия Валериан, но честно казано се отказах. На листовката пишеше, че не се препоръчва при бременност. За Валидол нямам представа. Аз имах проблеми с дишането от напрежение, просто гледах да се успокоя без да пия нищо и ми размина.
Пак получих сърцебиене. Дали мога да взема Валедол? АГ ми каза Валедол или Валериан, просто не съм сигурна кое от двете препоръча.

# 168
  • София
Диана, пробвай с магнезиев цитрат 400 или повече.
Аз не бих се мазала с двете неща, които спомена, на твое място.

# 169
Диана, пробвай с магнезиев цитрат 400 или повече.
Аз не бих се мазала с двете неща, които спомена, на твое място.
Възможно ли е от това че съм мазала само крака с фастум гел, сега от вече два часа да имам постоянна тъпа болка в кръста и корема? Пих но шпа но не помогна

# 170
Диана не знам защо карап на сляпо. Ако си в България, мисля че можеш да идеш на преглед и преди датата, която имаш. Няма нужда да се мъчиш и гадаеш. Не е да кажеш, че е прищявка..

# 171
  • София
Не може от фастум гел да имаш болка в корема. Най-много обрив да получиш от него, но не и болка. Ама моля ти се, внимавай с какво се мажеш. За тоя фастум гел забрави от втори триместър натам.. Направо най-добре не се мажи с нищо. Ако болката е нетърпима - отиваш при док. Ако е търпима - търпи.
Излез на природа, много помага.

# 172
Не искам да обиждам никого, но за мен жената с Фастум гела видимо е хипохондричка, тя вреди не само на себе си, но и на детето. Аз бих я посъветвала вместо да обикаля всякакви доктори да се обърне към специалист, защото не е шега работа. Живот и здраве детето като се роди и на него ще поставя всякакви диагнози...

# 173
тинити моята АГ ми каза да пия валидол, както и ми изписа Седатиф - хомеопатични са и действат с натрупване. Знам, че си вече в трети триместър и затова ти ги казвам. Това е ако сърцебиенето ти е на нервна почва, както е при мен. С кръвното проблеми нямам.
Подчертавам, че успокоителни като валидол и валериан могат при нужда да се пият в края на бремеността! Ако някое друго момиче има проблем, моля да се консултира със следящия АГ!

# 174
Да, на мен ми каза да пия при нужда и все пак снощи реших да не пия.Мина ми по някое време и съм заспала. Не знам на какво се дължи... Гледам да съм спокойна и да не се напрягам с нищо.
Първо уж кръвното ми беше високо,обаче го следя от последния преглед и ми е наред. Но сърцебиене имам понякога. Забелезвам, че го усещам, когато е над 100. Когато бях при кардиолог ми каза, че до 120 било нормално, но за мен не е нормален щом не се чувствам добре.

# 175
Аз ползвам Волтарен гел, заради някакъв нерв на кръста, отпуска ме, попитах в аптеката и ми дадоха него.
Дали мога да ползвам Арни гел за мазане? Болката вече е такава, че на моменти ме схваща доста. На лекар съм, чак другата седмица

# 176
тинити на мен АГ ми каза, че няма как да ме прати на кардиолог, ако пулса ми не скочи над 130 🙂 И моя като стане над 90 усещам сърцебиенето и задух. Най-вероятно е нещо като паник атака, защото преди години съм имала такива. Все пак сме към края, има притеснения и с това ИП, което беше до сега и цялата тази несигурност се отразява. Съвета ми е да гледаш повече лекции за дишане по време на раждане, някои от които можеш да пробваш и по време на сърцебиенето. Аз лично като разбрах, че не е проблем с кръвното малко се поуспокоих и като че ли почнах да го контролирам.

# 177
тинити на мен АГ ми каза, че няма как да ме прати на кардиолог, ако пулса ми не скочи над 130 🙂 И моя като стане над 90 усещам сърцебиенето и задух. Най-вероятно е нещо като паник атака, защото преди години съм имала такива. Все пак сме към края, има притеснения и с това ИП, което беше до сега и цялата тази несигурност се отразява. Съвета ми е да гледаш повече лекции за дишане по време на раждане, някои от които можеш да пробваш и по време на сърцебиенето. Аз лично като разбрах, че не е проблем с кръвното малко се поуспокоих и като че ли почнах да го контролирам.

Паник атаките са супер неприятни. Може да се опита и с йога за бременни.

# 178
Скрит текст:
Здравейте ! Някой запазвал ли си е час в платформата Superdoc.bg ? За първи път си запазих онзи ден. Обаждат ли се по телефона или просто отивам в деня и часа който съм писала ? В 6та седмица съм ,при Шопов съм в градска болница,но ми се иска да ходя и при друг лекар паралелно ,който да ми поеме раждането и се спрях на Станислав Славчев от Окръжна . Запазих си час 2 седмици след вторичния при Шопов . Някой ходил ли е паралелно при два доктора ?
Аз ходя на две места. Единият е точно Славчев Simple Smile От супердок не ти звънят, а ти пращат мейл. При Славчев се готви за чакане (не знам дали са те предупредили). Предният път чаках около два часа. Днес часът ми беше за 08:50 и си влязох навреме, но преди мен имаше само 1 жена. Със сигурност ще се доверя на него за раждането, живот и здраве, но периодично мисля да продължа да се виждам с гинеколожката ми, която си посещавам по принцип.
Успех Flowers Four Leaf Clover
Притеснена съм какво да му кажа ,отивам за първи път . Когато си запазвах час писах ,че съм за преглед ехограф ,не знаех какво да пиша . Вие за първи път на какъв преглед отидохте при него ? Все пак ще искам да ме наглежда поне на месеца един път ,макар,че се гледам при друг лекар . Не зная какво точно да кажа като отида . Да кажа ,че ще искам той да ми поеме раждането и че ходя при друг лекар ,и ако може да ходя при него всеки месец или когато той прецени ???? И другото което е съвсем не в тази тема - макар ,че мисля че са бабини деветини - Боядисването на косата и подстригването позволени ли сте по време на бременността?
Нямах нито един ден закъснение и на деня в който трябваше да ми дойде вечерта си направих два теста на Шуърчек и двата бяха с ярко червени две черти. Просто цикъла ми никога не е пропуснал и винаги идва на дата и може би вътрешно знаех,че няма да дойде този път.
Честито!

Няма значение какво ще напишете, това е формалност. Отивате си за часа и като дойде Вашият ред, влизате и казвате за какво сте. При мен той сам ми каза, че в 9та седмица ще ме заведат. Ако искате пак да запишете час, влизате в 101ви кабинет след прегледа. Няма нужда да обяснявате, че ходите и при друг лекар и нещо подобно. И ако случайно с Вашият час се дублират още 1-2,не се безпокойте. Никой не връща. Просто се въпръжете с търпение. Simple Smile

# 179
Здравейте, в 15г.с. съм, обаче май взех да настивам нещо. Какво мога да пия, за да го пресека или да не правя нищо за сега?

Общи условия

Активация на акаунт