Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 353
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте пиша Ви отново,за да Ви кажа окончателното решение. В петък гинеколога при когото ходих ми каза,че най-късно в понеделник да отида в болницата и да говоря с лекар да ми направят аборт. Така и направихме отидохме с мама и говорихме. Днес ми беше датата за аборта. Бях с пълна упойка и нищо не съм усетила по време на аборта,а след това лежах два часа докато се нормализирам изцяло. Сега не усещам силни болки в стомаха, болката се усеща като нормалния ми менструален цикъл. В петък отново трябва да отида в болницата,защото днес лекаря ми каза,че когато съм на 11 седмици и нямам 18 години не е позволено да се прави аборт, рисково е,затова той ме записа,че съм със спонтанен аборт. Затова в петък трябва да отида,за да се види дали всичко е нормално или има някакви усложнения. Аборта струваше 350лв,но с прегледа от негова страна ми взе още 40 лв. След като направих аборта ми бяха предписани ето тези хапчета:

# 181
По отношение на сърцебиенето, получава се при мен, като хапна повечко и явно стомахът притиска сърцето. Също се получава и когато кръвното ми е ниско, сърцето компенсира. Това за физиологичните причини де.

# 182
Value, само че това е тема, в която пишат бременни жени с желана бременност и такива подробности за аборт по желание не са много на място.

Внимавай занапред какви ги вършиш и бъди по-отговорна.

# 183
  • София
Value, мерси, че ни сподели, на мен лично ми беше интересно каква ще е развръзката. Оправяй се бързо и умната за напред. Пожелавам ти много успехи за вбъдеще и като си готова да си мама, да имаш много късмет и да ти се получат нещата!
Попътен вятър Heart

Диди, защо мислиш, че е настинка, какви са ти оплакванията? Не пий лекарства, според мен - само бабини лекове, почивка и витамини. Ако дигнеш т-ра може да пиеш само парацетамол.

# 184
Здравейте! След колко време излизат резултатите от кръвен тест за бременност?

# 185
Dagny, започнах да кихам, втриса ме и за това. Ама гледам да не пия нищо за сега, наблягам на чая.

# 186
  • София
Dagny, започнах да кихам, втриса ме и за това. Ама гледам да не пия нищо за сега, наблягам на чая.

А добре, като настинка звучи действително. Еми няма какво да направиш освен да забавиш темпото. Обаче ако продължи повече от седмица - търси помощ.

# 187
Здравейте! След колко време излизат резултатите от кръвен тест за бременност?
Мисля, че зависи от самата лаборатория - моя приятелка от София ми каза, че ще излязат на същия ден, а моите резултати от лаборатория в провинцията излязоха чак вечерта на следващия ден..

# 188

А добре, като настинка звучи действително. Еми няма какво да направиш освен да забавиш темпото. Обаче ако продължи повече от седмица - търси помощ.
Коментирали сме по-назад, че са позволени хомеопатичните продукти, всичко на билкова основа. Аз съм писала няколко пъти, бяха ми предписали таблетки Исла за гърлото, Геломиртол, Осцилококцинум, спрей Стеримар за носа сама си изписах, понеже е морска вода. Инхалации с чай и разни бабини илачи също са ок (стига да са съвместими с бременност). Аз лично, не бих карала само на чайчета. Всяка вирусна инфекция носи риск. А няма как да знаеш дали не е вирус.
Обади се на личния лекар за консултация, ако не ти се виси по кабинети.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 12:45 от zila1

# 189
Някой да ти донесе един букран хубав мед и яж всяка вечер по 1 лъжица, сутрин по 1 чай, ако можеш да намериш пчелен прашец, той е много полезен, сутрит по 1ч.л разтвопен в 1сл. кисело мляко

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 12:48 от Lyubka_89

# 190
Благодаря ви Wink

# 191
  • Германия
Значи, това че лекарства на билкова основа могат да се пият без проблеми от бременни, е много грешно! Първо, те са още по-малко проучени като действие върху плода от колкото други лекарства. Освен това нали се сещате, че с билки може да се предизвика и аборт!? Внимавайте и не си мислете, че щом е билка а не химия значи всичко може.

Последно аз като бях бременна, но вече в 7-8ми месец и бях болна, АГто ми каза да пия витамин С и цинк ДС пресека настинката и да си повиша малко имунитета. А за кашлица каза Мукосолван или Проспан, а аз бях със ще стока кашлица седмици наред. Иначе много течности, инхалации и търпение.

# 192
Значи, това че лекарства на билкова основа могат да се пият без проблеми от бременни, е много грешно! Първо, те са още по-малко проучени като действие върху плода от колкото други лекарства. Освен това нали се сещате, че с билки може да се предизвика и аборт!? Внимавайте и не си мислете, че щом е билка а не химия значи всичко може.

Последно аз като бях бременна, но вече в 7-8ми месец и бях болна, АГто ми каза да пия витамин С и цинк ДС пресека настинката и да си повиша малко имунитета. А за кашлица каза Мукосолван или Проспан, а аз бях със ще стока кашлица седмици наред. Иначе много течности, инхалации и търпение.
Аз лекарства на билкова основа за настинка с пелин и беладона, примерно, не знам. Разбира се, че се внимава да е съвместимо с бременност. Питаш личен, АГ, четеш листовки и решаваш дали да пиеш. А моето АГ отказа да ми предпише витамин С по време на бременност, ЛЛ също не ми предписа. Изрази се, че е нещо като нож с две остриета. Пиенето на чайове по тази логика също не би било препоръчително. Мукосолван също не се препоръчва по време на бременност.

Освен да сложим един дребен шрифт след всеки пост, че тук не даваме медицински съвети, а такива на база нашия опит и че всеки си носи отговорност какво ще приема след консултация с лекар. Гледам да го уточня във всеки пост.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 16:06 от zila1

# 193
Момичета, днес адски много ме боли главата. Помислих си, че може да ми е високо кръвното, но е 120/65, не е от него. Вкъщи имаме майстори, които слагат изолация и предвид твърде развитото ми в момента обоняние, дали може да е от миризмата покрай ремонта? Барикадирала съм се в най-отдалечената стая, не припарвам до тази, на която се прави ремонт и все пак долавям миризма ( Майсторите почнаха работа вчера, но главата тогава не ме е боляла)

# 194
  • Германия

Аз лекарства на билкова основа за настинка с пелин и беладона, примерно, не знам. Разбира се, че се внимава да е съвместимо с бременност. Питаш личен, АГ, четеш листовки и решаваш дали да пиеш. А моето АГ отказа да ми предпише витамин С по време на бременност, ЛЛ също не ми предписа. Изрази се, че е нещо като нож с две остриета. Пиенето на чайове по тази логика също не би било препоръчително. Мукосолван също не се препоръчва по време на бременност.

Освен да сложим един дребен шрифт след всеки пост, че тук не даваме медицински съвети, а такива на база нашия опит и че всеки си носи отговорност какво ще приема след консултация с лекар. Гледам да го уточня във всеки пост.

Аз не говоря че със сироп за кашлица ще се направи аборт, говоря за билките като цяло че не са точно безобидни.
В никоя листовка не пиеше, че лекарството се препоръчва за бременни! Няма изследвания върху бременни!

Естествено, че трябва да се направи консултация с ЛЛ или с АГ. Аз не влизам тук да питам как да се лекувам, не знам защо обаче толкова други го правят. Казвам какво на мен са ми казали, с конкретни примери. От там насетне всеки си решава какво да прави.

Общи условия

Активация на акаунт