Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 311
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Не е нужно да е много дълбоко. Сама ще усетиш. То още като я сложиш и започва да ти се ходи, но е хубаво да изчакаш 10-15 мин да подейства добре.

Много, много ти благодаря!

# 241
Не е нужно да е много дълбоко. Сама ще усетиш. То още като я сложиш и започва да ти се ходи, но е хубаво да изчакаш 10-15 мин да подейства добре.

Много, много ти благодаря!
Овесени ядки пробва ли с кисело мляко и някакъв плод? Оня ден хапнах, а не бях ходила близо 3 дни, подействаха след 30 минути и то без коремна болка, която си я имам, ако организмът сам реши да се чисти. Всичко с фибри действа много добре.

# 242
Ям овесени ядки с кис мляко , круши , топла вода с мед , зелева салата , домати, краставици, нито хля нито нищо не съм яла скоро.
Сложих свещичката , ходеше ми се, изчаках 10 мин , но при напън едвам изходих едно малко топче... извинете ме за обяснението, явно съм страшно запечена .. не знам какво да правя вече

# 243
Сушени сини сливи, поне 100 грама и си решавате проблема.
Другото е пшенични трици с топла водичка и кисело мляко, пак поне 100 грама.

# 244
Скрит текст:
Здравейте!
Отново съм аз.. с ново притеснение. Днес се събудих и гърдите ми не ме боляха, чувствам се по-добре, корема ми не е подут и не бях гладна както предните дни, а за гърдите дори мисля леко са се стопили. Четох че за ранна бременност хич не е на хубаво. Е - обадих се на лекарката и й обясних, часа ми е чак във вторник. Тя каза че уж било нормално, но ми каза да отида днес да си направя бета чхг изследвания и четвъртък отново да ги пусна. Ако чхг-то било удвоено значи всичко било наред. Каза ми също да си взема Натаспин и да пия по 1 вечер.

Аз съм с 10 дневно закъснение и 1 мисед преди година.
На някой от вас случвало ли му се е да се събуди и да се чувства все едно не е бременна толкова в началото?
Как да спра да се притеснявам след това което се случи миналата година.. немога да спра да рева цял ден.

съжалявам ако на някой поста ми му се струва безсмислен, но ви благодаря предварително

Моят съвет е да не пускаш ЧХГ, защото треперенето над резултатите ще ти донесе повече стрес отколкото спокойствие. Прочети в темата за стойности на ЧХГ и ще видиш как момичетата повече се напрягат отколкото успокояват.

Отделно симптомите са субективно усещане и само по тях не можем да се ориентираме за нищо. Скоро коментирахме най-ранните симптоми, които се случва да изчезнат много бързо, особено тези свързани с промяна в гърдите. Това с глада не е било от бременността. По-сериозен глад би могъл да се появи към 2-3ти триместър, когато се увеличи нуждата от дневни калории. Аз лично такъв симптом не съм имала за 2 бременности. Подуването не е задължително, нито показателно за нещо, така че по-скоро се радвай, че си по-добре. Както писах по-назад, тепърва след 2-3 седмици ще се появят други ужасни симптоми. Grinning Само мога да ти пожелая да не се появят при теб и да си останеш сякаш не си бременна.

Гледай по-философски на нещата, че каквото е писано, това ще стане. Да стоиш и да се тревожиш и напълно безсмислено. Радвай се, че си бременна. Simple Smile

Ям овесени ядки с кис мляко , круши , топла вода с мед , зелева салата , домати, краставици, нито хля нито нищо не съм яла скоро.
Сложих свещичката , ходеше ми се, изчаках 10 мин , но при напън едвам изходих едно малко топче... извинете ме за обяснението, явно съм страшно запечена .. не знам какво да правя вече

Пробвай да ядеш киви сутрин на гладно. Това много ми помогна първата бременност.

# 245
Ох, явно положението е тежко. На мен много ми помага и домашна консерва домати или доматен сос. Също, ако пиеш кафе, смяна на марката.

# 246
Аз пак казвам, че не е здължително да ти е лошо, да имаш хиляди симптоми, за да си бременна. Радвайте се, че карате леко бременността си.
Аз единственият симптом на бременност и двата пъти, който имах беше -силно обоняние. Иначе си бях абсолютно във форма. Без  болки отначало, без нищо. Но бях като хрътка!

# 247
Единствения симптом ми беше сън през деня. А не съм спала през деня дори и като малка. Имах и няколко дни болки все едно ще ми дойде цикъла,но уви. Гърдите също си ме болят преди цикъл така ,че и това го имаше . После всичко изчезна. Никакви неразположения по време на бременността,запек си имах и преди това. Пих сироп ,но не подейства,както и всичко което сте изброили. Помогна ми всеки ден преди закуска жълта или зелена ябълка. Всеки ден си ходих,сега след клизмата в болницата преди раждането всичко се оправи. За стриите нищо не ми помогна ,корема ми е ужас нашарен е яко. Мазах се с Палмърс ,после с кокосово масло и на края със свинска мас ,това сутрин и вечер. Сърбеше ме два-три дни и после спираше,отдавам го ,че тогава ми се е разтягала кожата. Гледах да не се чеша,но когато го правех беше през блузата. Слаба съм ,а бебето беше 4.100 ,килограмите ги оставих в болницата. Не напълнях никъде,имах само корем. Явно и кожата ми е суха у не еластична и дори и мазането не помогна. Забременях 54 кг,родих 64кг,на изписването бях 54 отново.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 13:57 от Ina_Ih

# 248
При мен гледката беше същата.. сега дозапълвам резерва с растящия корем ама чак ме в страх какво ще видя след като се роди. Казват хората : да са живи и здрави децата ама наистина да си майка си иска жертви..

# 249
  • София
За съжаление е генетично. Колкото и с каквото и да се мажеме - цък.
Може с редовното мазане леееко да се смекчи ефекта, но .... цък.

# 250
Ох, явно положението е тежко. На мен много ми помага и домашна консерва домати или доматен сос. Също, ако пиеш кафе, смяна на марката.

Здравей!
Мога да добавя сладко от рози, ако успееш да намериш някъде горещо го препоръчвам!! И ... пиеш ли пастьоризирано прясно мляко? На мен ми действа адски разхлабващо и дори не кусвам. Другото което се сещам е череши, сега са скъпички но си струва да пробваш.

# 251
Аз преди да забременея имах наблюдение, че след няколко сушени кайсии до 30 Мин бях в тоалетната. Сега откакто съм бременна не съм пробвала, но ще взема да опитам.

# 252
Момичета, как се справяте със запека .. вече 3 ден не помагат нито топла вода, нито плодове, нито нищо..
Какво мога да взема от аптеката , четох за свещички ева кю или сироп фрутилакс,  не ми е удобно вече да звъня на АГ -то..
Тези свещички лесно ли се слагат?
Реве ми се вече ..

И аз бях същата, супите доста помагат и пиенето на повечко вода. При мен само зеленчуковата супичка оправяше положението.

# 253
Препоръчвам пробиотици! Откакто пия, всяка сутрин като по часовник.. а и преди бременността имах проблем с ходенето до тоалетна.

# 254
Препоръчвам пробиотици! Откакто пия, всяка сутрин като по часовник.. а и преди бременността имах проблем с ходенето до тоалетна.

Би ли споделиля марката на пробиотика, може и на лично

Общи условия

Активация на акаунт