Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 257
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте.  Искам да ви попитам как сте с хемаглобина? И като цяло с кръвната картина.
По думи на лекаря всичко ми е наред. Иначе хемоглобинът ми е на долната граница, но все пак в нормата.

# 376
Здравейте.  Искам да ви попитам как сте с хемаглобина? И като цяло с кръвната картина.
Хемоглобинът ми е една единица под нормата. Цялата кръвна картина ми е с много леки отклонения, кое нагоре, кое надолу. И АГ-то и ЛЛ казват, че всичко е ок.

# 377
При мен са доста зле. Пък и ппр имам Анемия В12 и хемоглобина ми е 105 доста нисък а съм в третия месец и това доста ме притеснява предписаха ми доста витамини и желязо да пия...

# 378
Ще ги вдигнеш, щом сте взели нещата в ръце. Спокойствие само и лека бременност Simple Smile

# 379
А с килограмите как сте аз съм в 10та г. седмица и съм качила почти 3кг

# 380
В 31 г.с. + 2 дни, качила съм около 14 кг. Astonished
До 3-тия месец почти не бях мръднала, ама сега качвам драстично!

# 381
Тревожа се да не кача повече от нормалното. Трудно се свалят

# 382
За мен много по-важно е детето ми да се роди живо и здраво, а как ще смъквам и дали ще ги смъкна тези кг няма значение..
Аз също съм 31г.с +5 дни и също съм качила 14кг, като при мен е точно обратното - първите 4 месеца трябваше да лежа повече и от обездвижване и залежаване качих 8..

# 383

Няма такова нещо. Всичко е индивидуално.
Аз качих 23кг., което е много, сега бебето ми е на 4 месеца и без диета и спорт съм минус 20 кг.
Важното е ти и бебчо да сте добре, килограми се свалят.

# 384
Благодаря вии

# 385
При мен са доста зле. Пък и ппр имам Анемия В12 и хемоглобина ми е 105 доста нисък а съм в третия месец и това доста ме притеснява предписаха ми доста витамини и желязо да пия...
И аз имах нисък Б12, но ми предписаха и за 2-3 месеца го качих с около 60 единици. Имай предвид, че различните лекари целят различни стойности на Б12. Аз съм пускала и Б6, Б9, Д3 и серумен калции. Моят хемоглобин е 114, АГ казва, че е ок. Желязото е на долна граница, но не е от лекарите, които предписват някакви добавки излишно и не искаше да ми предпише желязо. Но аз съм на финалната права.
Имай предвид, че втория и третия триместър бебето ще започне да дърпа повече от теб. С храна можеш да си набавиш някои вещества, но ако има дефицит, е много трудно. Примерно, втория триместър Б6 ми беше отново на долна граница, сега е средни стойности, без да съм го приемала допълнително.
Хапвай повечко месо и желязосъдържащи храни.

# 386
Да предписаха ми и ги взема дано се подобрят стойностите

А какво мислите за Центрум матерна

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 18:41 от AnMary

# 387

Много са 3 кг до 10 г.с. През първия триместър не би трябвало да се качи почти нищо. Все още организмът няма нужда от допълнителни калории и запасът за мазнини не е започнал. Внимавай с какво се храниш, избягвай да прекаляваш с хляб, тесто, сладкиши и подобни.

За мен много по-важно е детето ми да се роди живо и здраво, а как ще смъквам и дали ще ги смъкна тези кг няма значение..
Аз също съм 31г.с +5 дни и също съм качила 14кг, като при мен е точно обратното - първите 4 месеца трябваше да лежа повече и от обездвижване и залежаване качих 8..

Коментирам болднатото:

Само да изясним, че доброто здраве на бебето не зависи от това дали ще качим много килограми. Точно обратното е - не е здравословно да се качват много килограми, и това може да създаде проблеми с бременността.

Изяснявам го, защото много често, когато някоя бременна се притесни за килограмите си, й се отговаря, че важно бебето да е здраво, а килограмите нямат значение. А това изобщо не е вярно. И въпросът не е в свалянето после, а в проблемите, които може да създаде прекаленото качване на килограми по време на бременността. От нас зависи да положим усилия за да не натрупаме твърде много килограми.

# 388

Много са 3 кг до 10 г.с. През първия триместър не би трябвало да се качи почти нищо. Все още организмът няма нужда от допълнителни калории и запасът за мазнини не е започнал. Внимавай с какво се храниш, избягвай да прекаляваш с хляб, тесто, сладкиши и подобни.

Коментирам болднатото:

Само да изясним, че доброто здраве на бебето не зависи от това дали ще качим много килограми. Точно обратното е - не е здравословно да се качват много килограми, и това може да създаде проблеми с бременността.

Изяснявам го, защото много често, когато някоя бременна се притесни за килограмите си, й се отговаря, че важно бебето да е здраво, а килограмите нямат значение. А това изобщо не е вярно. И въпросът не е в свалянето после, а в проблемите, които може да създаде прекаленото качване на килограми по време на бременността. От нас зависи да положим усилия за да не натрупаме твърде много килограми.
За различните хора различни килограми са страшни - така, както вървят моите, предполагам, че ще завърша бременността с около 20кг отгоре - никак не са малко, но не са и чак толкова много,  че да се притесня, че съм прескочила нормалното.. Но ако за мен това число не е плашещо, то със сигурност има жени, които им се струва ужасно много и то не заради евентуален проблем по време на бременността, а именно след нея - как ще ги смъкнат, а това за мен определено е без значение..

# 389
За мен е много досадна темата с килограмите, защото това е абсолютно индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт