Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 260
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Аз съм в 4 месец. За два месеца качих 7 кг. Сега все още съм си със 7 отгоре. Дължа го на спирането на цигарите. Само да спреш цигарите качваш около 10 кг., а какво остава, когаго съм и бременна. 🤰
Аз само при спиране на цигарите в рамките на 2-3 месеца ги качих тези 8-9кг . А като се има предвид какво става в организма на една бременна жена, на мен ми се струва напълно нормално с бременността и спирането на цигари да качваш една идея повечко, но си е строго индивидуално при всяка бременна. Важното е да се чувстваш добре и бебче да е здраво (пупу) ! Бъди щастлива и спокойна, пък дори и малко пухкава Blush
Благодаря ти. Ти също 🤗

# 406
Мисля , че може да стигне до 70.
Виж го в комбинация с CRP. Тогава е по- притеснително
Мерси, PeacockLove. CRP не ми е изследвано. СУЕ е 34 при норма 25. Всичко друго е в норма. Ще взема да ги занеса на ЛЛ др. седмица да ги види.

# 407
Моя лекар каза, че само суе не го притеснява. Но тъй като CRP ми е високо показва, че има инфекция.

# 408
Ами ще питам другия път да ми пуснат и СRP, ще сега аз сама си назначих каквото се сетих.
А разбра ли се къде е инфекцията?

# 409
Взеха ми секрет, но не е от там.
Честно казано, казват ми, че не било страшно с тия стойности, но като го видя в червено и се притеснявам. Бяха ми изписали антибиотик, който не ми понесе хич

# 410
Скъпи майчета да попитам едно въпросче. Вечер като легна и корема ми започва да къркори. Чудя дали има общо с бременността в 11г. седмица съм

# 411
И после качването на килограми не било нещо строго индивидуално 😀 Самият факт, че едни ядат в огромни количества и не пълнеят, а други са наобратното, е достатъчно показателен. Съгласна съм, че качването на прекомерно тегло крие рискове за здравето и че от нас зависи да го контролираме, за да не стигаме до крайности, но да кажеш на една бременна, че това, че е качила почти 3 килограма за 3 месеца е просто абсурдно. Още повече, че в условията на пандемията за едно градско момиче нямаше особена възможност за дълги разходки. Като прибавим към това и че качените килограми може да се дължат и на задържане на течности, а при някои жени и на констипация дори, просто не ми се влиза в полемика с хора "специалисти". Аз също бях качила около 3 килограма през първите 3 месеца и до сега не съм излязла от никакви норми.

Явно не си разбрала какво съм написала. Ще поясня:

1. 10 г.с. не са 3 месеца, а малко повече от 6 седмици от началото на бременността.
2. Има разлика дали говорим за качване през първия, или през вторите два триместъра. По-сериозните промени в метаболизма се случват през втория и третия триместър. Тогава вече започват да тежат и бебето, матката и т.н.
3. Написаното към жената не беше упрек, а съвет. Не можем да задаваме въпроси и да очакваме само отговори, които искаме да чуем.
4. По принцип се пълнее най-вече от прием на повече въглехидрати. По време на бременност, метаболизмът се променя, защото организмът започва да складира мазнини. Това е и причината понякога по време на бременност да се храним както и преди бременността, а да наддаваме бързо. Затова ни се струва, че не ядем повече, а дебелеем и смятаме, че не зависи от нас, а става от самосебе си. Само че, ако преди бременността сме имали бърз метаболизъм и сме хапвали повечко въглехидрати и не сме имали съществена промяна на теглото, то по време на бременност нещата са съвсем различни и същото количество въглехидрати могат веднага "да ни се лепнат". От друга страна, за правилното развитие на плода са необходими белтъчини, мазнини, витамини и минерали, а въглехидратите са необходими на бременната най-вече за да доставят енергия на тялото. Но основният принцип е, че трябва да се консумират най-вече бавни въглехидрати без да се прекалява и в достатъчно съотношение с другите хранителни вещества. Храни като пакетирани храни, сладкиши, бял хляб, тесто, торти и всякакви подобни не са необходими нито на плода, нито на бременната - от тях единствено се пълнее. Та в този смисъл, контролът на теглото зависи най-вече от нас. И пак ще повторя, това че се храним по същия начин както и преди бременността, изобщо не означава, че няма да напълнеем много и, че е правилният начин на хранене по време на бременност.
 5. Нормата за здравословно наддаване на тегло е така пресметната, че около 5-8кг от него са от бебето, околоплодните води, матката, задържаните течности и т.н, а останалите са здравословната граница за натрупване на мазнини в тялото.
6. Относно задържането на вода, да, някои бременни имат склонност да задържат повече вода и оттам и теглото да се повишава много бързо. Това се случва в по-напреднала бременност и е добре да се направи консултация с лекаря и със съответните специалисти. Корекция в менюто и някои допълнителни изследвания са нещата, които вероятно ще препоръчат.
7. Изводът е, че в по-голяма степен контролът е в нашите ръце. За целта не е добре да се сърдим, че ни се дават адекватни съвети, а да се поинтересуваме как да променим менюто си, така че теглотот да остане в нормални граници. И аз изобщо не говоря за драстични диети и гладуване, а затова да наблягаме на качествената храна, а не на тази, която ни носи само празни калории.
8. Обърнете внимание на спортуващи жени и като цяло на жени, които по принцип подбират по-внимателно начина си на хранене. Ще забележите, че те обикновено не качват много килограми през бременността, защото знаят как да се хранят. За мен това беше достатъчно показателно за да се поинтересувам дали е възможно и дали мога да направя нещо за да не напълнея прекалено по време на втората си бременност(защото през първата и аз си мислех, че нищо не зависи от мен).

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 15:34 от Happy_mommy

# 412
Мен параноята пак ме хвана - днес сутринта забелязах по бельото си съвсем минимално безцветно количество секрет - слузеста консистенция. Казах си, че няма нищо особено, просто малко повече вагинален секрет. По едно време обаче почна да ме стяга корема и да ме отпуска. Нямам представа какво е усещането за контракция, първа ми е бременността. Не знам ако се обадя на АГ какво да му кажа - имам чувството, че само аз му звъня с малоумни въпроси. Днес влязох в 32 г.с и другата седмица започваме записи на тонове.
Всъщност не знам питам ли ви реално нещо, просто паниката ме е обхванала и се оплаквам ли и аз не знам...

# 413
Ако съм аз - отивам пред кабинета

# 414
Мен параноята пак ме хвана - днес сутринта забелязах по бельото си съвсем минимално безцветно количество секрет - слузеста консистенция. Казах си, че няма нищо особено, просто малко повече вагинален секрет. По едно време обаче почна да ме стяга корема и да ме отпуска. Нямам представа какво е усещането за контракция, първа ми е бременността. Не знам ако се обадя на АГ какво да му кажа - имам чувството, че само аз му звъня с малоумни въпроси. Днес влязох в 32 г.с и другата седмица започваме записи на тонове.
Всъщност не знам питам ли ви реално нещо, просто паниката ме е обхванала и се оплаквам ли и аз не знам...

Най-вероятно си е просто по-обилен вагинален секрет. И аз имам понякога-29 г.с съм. Нормално е да те стяга корема от време на време - контракция е, още малко и ще влезеш в 9-ти месец, подготвяш се за заветния момент лека полека. Не се шашкай. Wink

# 415

Най-вероятно си е просто по-обилен вагинален секрет. И аз имам понякога-29 г.с съм. Нормално е да те стяга корема от време на време - контракция е, още малко и ще влезеш в 9-ти месец, подготвяш се за заветния момент лека полека. Не се шашкай. Wink
Благодаря ти, подейства ми успокояващо! Simple Smile Ще следя как ще са утре нещата и ако се наложи, отивам при АГ. Сега идеално ми действат и ритниците на бебето Simple Smile

# 416
Момичета, идвам да се похваля, че родих. Сега се гледаме с бебо. Няма да разказвам за раждането, че има много бъдещи майки тук. Само ще ви посъветвам добре да подбирате екипа и лечебното заведение.

# 417
Момичета, идвам да се похваля, че родих. Сега се гледаме с бебо. Няма да разказвам за раждането, че има много бъдещи майки тук. Само ще ви посъветвам добре да подбирате екипа и лечебното заведение.

Честито! Да сте здрави и спокойни!

# 418
Честито бебче! Бъдете здрави и бързо възстановяване!
В коя седмица роди? Колко кг е бебчо? 🙂

# 419

Стягането и отпускането на корема са подготвителни контракции. Съвсем нормално е вече да ги имаш в тези седмици.

А такъв секрет е характерен за цялата бременност - безцветен и слузест.

Общи условия

Активация на акаунт