Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 350
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
Аз се притеснявам , че съм с високо суе и crp. Миналия месец пусках изследвания, бяха високи, сега пак. Според лекарите са добре резултатите ама светят в червено Sad

# 211
  • София
В кой месец си, имаш ли алергия към полен и колко по-високи са ти два поредни месеца?

На мен в 11г.с. ми бяха 4 мм/час при норма до 37. Обаче знам, че с напредването на бременността, нормата се променя.

# 212
Нямам алергии, в седми месец съм.
Суе е 7.2
CRP-70

# 213
Здравейте, извинявам се,че пиша тук просто не намерих никаква информация, а Вие дами сте по опитни и ще се надявам да ми помогнете.
Проблема е,че след като направих аборта вчера около 23 часа от гърдата ми падна кърма и днес продължавам да имам кърма. Въпроса ми е това нормално ли е минали са 4 дена от аборта и ако е нормално колко ще продължи? А дотогава какво мога да нося,защото всичко ми зацапва? Ще се радвам,ако ме разберете и ми отговорите.

# 214
Подплънки за кърмачки

Примерно. Тези са ми от аптеката,а вчера си взех и от ДМ.

# 215
Правилно е да се консултираш с лекар за правилна схема за спиране , тъй като можеш да си докараш големи проблеми!
Аз, например, след аборт по медицински след 4 месеца бях с мастектомия. Но при мен може да е стечение на обстоятелствата. И все пак ! Това не е шега работа- ходи се на лекар.

# 216
Момичета, бърз въпрос- от през нощта съм с болки ниско в ляво на кръста, аг ми казс да пия 3х2 но-шпа, и ако не ми мине да ходя в отделението в болницата, при който е дежурен. Ако отида какво би трябвало да се случи там - преглед или ? Въпросът ми може и да е глупав, благодаря !

# 217
Здравейте, момичета. Снощи и днес след обяда на няколко пъти усетих едно натискане, като тъпо пробождане в срамната кост, но отмина за около 10мин. Бременна съм в 9 седмица и малко се притесних дали е нормално за толкова ранна бременност? Знам, че е най-добре да се консултирам с лекаря си, но всд пак реших да пиша и тук. Сега в сряда съм на преглед

# 218
Здравейте,

В 4ти месец съм, след физическо натоварване бях на преглед и ми казаха, че имам контракции. Изписаха ми магнезий и но-шпа и ми казаха да си почивам. Дали "почивката" включва без никакъв секс или не е противопоказно? И има ли начин да разбера дали пак имам контракции, тъй като предишния път не ги усетих?

Благодаря!

# 219
Ами, секса си предизвиква контракции, така че прецени си с или без...

# 220
И на мен ми забраниха секса заради това.

# 221
  • София
Diana Dimitrova 586468, най-вероятно е нормално. Когато болките са съпроводени със зацапване, тогава е притеснително. Иначе са крампи, газове, разширяващ се таз, мускулна заетост в друга посока, изначално слаба мускулатура и кво ли още не. Ето малко четиво: https://damski-klub.com/zdrave/bolkite-po-vreme-na-bremennost/
Сексът по време на бременност е много спорен топик.
Но не е задължителна причина за контракции. Ако той е причината -  трябва да се спре, разбира се. При жени, които са правили много физически натоварен и редовен секс преди да забременеят, е по-малко вероятно да им се отрази лошо умерен секс по време на бременност.
Мускулната памет и сила е голяма работа. Не е страшно физическии активни жени да са пак активни по време на бременност, но е потенциално опасно, ако започват да са активни тогава, а преди това не са били.
Обаче секс не правя поради две причини: ММ му е неморално (хаха) и втората е че не съм уверена, че коремните и влагалищните ми мускули са силни, защото преди да забременея не сме правили много секс и нямам тренинг.
Моя много сексуално активна приятелка не се спря с креватната акробатика (при това всеки ден почти), а роди здраво дете в 40та седмица.

Та човек трябва да си прецени, защото е много индивидуално. При наличие на контракции и аз бих спряла, но при липса на проблем и наличие на голямо желание - бих си действала.

# 222
Сексът по време на бременност е напълно позволен, освен ако няма проблем и лекарска забрана. Затова само и единствено проследяващият лекар може да прецени.

Подготвителните контракции са нещо нормално и понякога започват доста рано. При мен започнаха в 4ти месец и също ми изписаха магнезий, който малко ги разреди, но не изчезнаха напълно. Продължиха до самия край на бременността. Общо взето, втората бременност така съм я запомнила - контракции, контракции и само контракции. Grinning Бях спряла да им обръщам внимание даже. За секса, попитай лекаря. На мен не ми е бил забраняван.

Здравейте,

В 4ти месец съм, след физическо натоварване бях на преглед и ми казаха, че имам контракции. Изписаха ми магнезий и но-шпа и ми казаха да си почивам. Дали "почивката" включва без никакъв секс или не е противопоказно? И има ли начин да разбера дали пак имам контракции, тъй като предишния път не ги усетих?

Благодаря!

# 223
Аз съм вече в трети месец и малко ми стана странно, че толкова рано усещам такива натискания, като спазми на срамната кост, и за това реших, че би било полезно да се посъветвам с вас. Не съм правила секс и е изключено да е от това. В сряда съм на лекар и се надявам всичко да е наред.

# 224
  • София
Ще усещаш разни работи още много месеци напред Grinning Свиквай.
И си прави разходките! Ако имаш крачкомер на телефона - 5000 крачки на ден да не ти мърдат. Здрава мама, здраво бебе. Heart

Иначе секса го коментирахме по повод на другото питане.

Общи условия

Активация на акаунт