Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 327
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм вече в трети месец и малко ми стана странно, че толкова рано усещам такива натискания, като спазми на срамната кост, и за това реших, че би било полезно да се посъветвам с вас. Не съм правила секс и е изключено да е от това. В сряда съм на лекар и се надявам всичко да е наред.

Матката вече се разширява, така че вероятно е от това. Не е нещо притеснително.

# 226
Здравейте!
Отново забременях година след мисед, имам 9 дневно закъснение но часа ми е чак на 26ти..

Чувствам се добре но си мисля дали да не звънна и да помоля за по-ранен преглед, въпреки че няма часове и предвид ситуацията ??

Според вас бързам ли с прегледа и психирам ли се неоснователно? Нямам оплаквания за сега и се чувствам добре, пия Фолиева на Абофарма от 3 месеца и това е... нищо по-специално.

Благодаря ви преварително!! Hug

П.С. мисед-а ми го обясниха тогава със "често се случва, но едва ли ще те повтори", но сега като върна лентата си спомням че точно тогава седмица преди да разбера че съм бременна счупих сериозно зъб в чужбина, направих абсцес и пиех силни лекарства против болка.. също си загубих документите ден преди полета, загубих домашния си любимец  и всичкия този стрес в една седмица, почвам да си мисля че и това е оказало влияние на плода.

# 227
Ако нямаш болки или кървене, не е необходимо да посещаваш по-рано лекар. Аз лично съм привърженик на изчакването на 15-20 дни закъснение за да може да се види направо ембрион със сърдечна дейност, което означава, че има развиваща се бременност. По-рано се вижда само плоден сак и това не дава гаранция, че бременността се развива. Според мен, по-рано трябва да се ходи при съмнение за извънматочна, кървене, болки или друг проблем, който изисква да се потвърди, че бременността е в матката. Успех и дано този път всичко да е наред!

# 228
  • София
О, не ходи по-рано. Само филми. На 26ти трябва да си в 7ма седмица, ако смятам вярно и е точно на ръба да видите тупкащо сърчице.
Аз дори бих отишла седмица по-късно за по-сигурно. Честито и си релаксвай до тогава:)

# 229
Здравейте бъдещи мами. Бременна съм в 27-ма гестационна седмица и ми се появиха страшни стрии по бедрата. Обаче от тези стрии ми се появи и ужасен сърбеж. Когато се почеша ставам на ситни пъпки и се подува мястото, затова и прибегнах към бабините методи (мазане на мястото със свинска мас без сол). Помага ми за някакво време, но след 2-3 часа сърбежът се връща. Вчера ми правиха и обременяване и след пиенето на глюкозата сърбежът се разпространи по ходилата и китките на ръцете. Опитах се да се свържа с гинеколожката ми, но тя явно е прекалено заета и не ми вдигна телефона, а прегледа ми при нея е чак след 1 седмица. Не мога да издържам на този сърбеж и затова моля мами, които имат същите проблеми да ме съветват нещо да си купя, за да премахна този сърбеж (няма значение от парите, готова съм да пробвам всичко). Благодаря ви предварително и лека бременност ви желая Hug
Здравейте. Преди час когато ходих до тоалетна по хартията забелязах леко розово, не мога да нарека и зацапване(самия влагалищен секрет беше с леко розов оттенък). Звънях на АГ тъй като не мога да я посетя по това време, каза ми да пия 4х1 но шпа и ако утре пак забележа нещо такова и утрогестан. В четвъртък съм на консултация, надявам се до тогава всичко да е наред. Малко се уплаших, понеже миналата година загубих бебче в ранна бременност, но тогава си потече кръв и докато стигна до майчин дом бях изхвърлила плода. Чета какви ли не мнения, че има много случаи на такова "зацапване", вече трябва да съм в началото на 9г.с., все още си усещам придърпвания и пробождания в корема, болки в кръста, така че в момента не се случва нищо необичайно или болезнено. Само това розовичко малко ме притеснява.
Важното е да останеш спокойна и да си почиваш повече. Имам приятелка, която до 4ти месец си кървеше като на МЦ, но бебето й се роди живо и здраво и вече е на 1 годинка. Аз бях с хематом в 8г.с. (който си е голям риск за спонтанен аборт), но всичко мина и сега си имам едно здраво момченце, което не спира да ме рита (в 27г.с. съм). Просто стой спокойна, не се претоварвай и гледай да лежиш повечко. Blush

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 12:36 от AnMary

# 230
  • Пловдив
PetyNiki98, аз си мажа с крем Витасин /пак е с натурални съставки/, не е скъп, прочети какви приложения има и си прецени дали да го пробваш.

# 231
Здравейте!
Отново съм аз.. с ново притеснение. Днес се събудих и гърдите ми не ме боляха, чувствам се по-добре, корема ми не е подут и не бях гладна както предните дни, а за гърдите дори мисля леко са се стопили. Четох че за ранна бременност хич не е на хубаво. Е - обадих се на лекарката и й обясних, часа ми е чак във вторник. Тя каза че уж било нормално, но ми каза да отида днес да си направя бета чхг изследвания и четвъртък отново да ги пусна. Ако чхг-то било удвоено значи всичко било наред. Каза ми също да си взема Натаспин и да пия по 1 вечер.

Аз съм с 10 дневно закъснение и 1 мисед преди година.

На някой от вас случвало ли му се е да се събуди и да се чувства все едно не е бременна толкова в началото?
Как да спра да се притеснявам след това което се случи миналата година.. немога да спра да рева цял ден.

съжалявам ако на някой поста ми му се струва безсмислен, но ви благодаря предварително

# 232
И мен вчера или онзи ден спряха да ме болят гърдите (по-скоро не бяха напрегнати вече) и аз така се притесних като теб и четох в други теми - много момичета пишеха, че им се е случвало и всичко е било наред, даже много често още на следващия ден всичко си е по старо му. Но ако ще се чувстваш по-спокойна, виж чхг как е.
Моето закъснение е 14 дни и от днес гърдите ми пак са си напрегнати.

# 233
Zaichik, не се притеснявай.
Представи си, че всичко е наред и така с този стрес може само да си навредиш.
Пожелавам ти да изкараш една много лека и успешна до края бременност, без симптоми и разни екстри, като гадене, повръщане и други неразположения Blush
И аз съм бременна, и аз си имам притесненията, но като цяло гледам да мисля положително.
Не искам да живея 9 месеца в страх.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 12:42 от m-angel

# 234
Благодаря ви наистина!
Някак си олеква когато някой те разбира и подхожда с внимание.. Тези дни немога да спя добре, трудно заспивам, сънувам някакви невроятни глупости, ставам нощем и съм по-изнервена през деня.
Когато споделя на моя мъж той ми се кара че се притеснявам, казва ми че така само може да предизвикам нещо друго и още повече се напрягам. Предният път бях най-безгрижната и сега немога просто да се отпусна.

Нямам търпение дай-боже да чуя сърчице и да се поуспокоя. Two Hearts

# 235
  • София
На някой от вас случвало ли му се е да се събуди и да се чувства все едно не е бременна толкова в началото?
Как да спра да се притеснявам след това което се случи миналата година.. немога да спра да рева цял ден.

Ами мен гърдите ми бяха адски болезнени в 4 и 5 г.с. И после в края на 6-та или началото на 7-ма изведнъж спря болката.
Сега съм в 17г.с. и още не се чувствам бременна Grinning Слава Богу всички изследвания до момента са ни наред, дано и занапред. Не мисля, че сиптомите имат общо. Така пише и почти навсякъде.

Обаче стресът освобождават адреналин, а той не е добър за закрепващ се ембион Simple Smile Така че се успокой, пий си фолиевата к-на, излизай на слънце, движи се и прави нещата, които обичаш без много много да мислиш за бременността или ако мислиш за нея - мисли само положителните неща.
Аз като разбрах, че съм бременна и си ревах и се тревожих 2-3 седмици ужасно много, защото бременността не беше очаквана и бях пила алкохол преди да разбера. Поревах на доктора в слушалката и той ми обясни по най-научния и хладнокръвен възможен начин, че ако стресът ми е ежедневен и прекален, рискът от помятане значително се увеличава, защото организмът влиза в режим ''оцеляване'' и дава приоритет на собственото тяло, а не на чуждото (бебето).
От както го чух това съм голям дзен и се чувствам добре Simple Smile

Съветвам всички начално бременни да вземат да се успокоят, независимо каква им е предисторията. Новото бебе не го интересува, колко миседа имате преди него. То иска да сте спокойна! Това е императив:)

Успех Heart

# 236
Момичета, как се справяте със запека .. вече 3 ден не помагат нито топла вода, нито плодове, нито нищо..
Какво мога да взема от аптеката , четох за свещички ева кю или сироп фрутилакс,  не ми е удобно вече да звъня на АГ -то..
Тези свещички лесно ли се слагат?
Реве ми се вече ..

# 237
  • Бургас
Аз цяла бременност бях с ужасен запек. И сиропи пих, какво ли разхлабващо не ядох, топла вода сутрин. Нищо нямаше ефект. Свещичките ги ползвах често, лесно се слагат и действат безотказно. След раждането всичко се оправи. Чак не мога да повярвам. Толкова ми тежеше.

# 238
Мария, извинявай за въпроса, но колко дълбоко трябва да се поставят ? Цял пръст или по -малко 😩

# 239
  • Бургас
Не е нужно да е много дълбоко. Сама ще усетиш. То още като я сложиш и започва да ти се ходи, но е хубаво да изчакаш 10-15 мин да подейства добре.

Общи условия

Активация на акаунт