Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 338
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, извинявам се ако го има вече този въпрос, но доста търсих и не намирам точно това което ме интересува. Можете ли да ми дадете актуална информация за всички изследвания, които се правят през бременността по седмици? Или линк към страница, много ще съм благодарна Blush

# 286
  • София
Здравейте, извинявам се ако го има вече този въпрос, но доста търсих и не намирам точно това което ме интересува. Можете ли да ми дадете актуална информация за всички изследвания, които се правят през бременността по седмици? Или линк към страница, много ще съм благодарна Blush
В Щерев има детайлна статия, като са включени и препоръчителни изследвания, а не само задължителните и тези по здравна каса. Simple Smile

# 287
Благодаря за отговора Blush
В Щерев има детайлна статия, като са включени и препоръчителни изследвания, а не само задължителните и тези по здравна каса. Simple Smile

# 288
Здравейте! Бременна съм и ме боли ниско долу в ляво проблем ли е ?;///?

# 289
Здравейте! Днес леко прокървих (11г.с.)и в паниката веднага отидох в МД. Оказа се че имам леко отлепване и не се налага хоспитализация, но ми предписаха терапия и почивка. Като се прибрах се обадих и на следящата ме АГ, за да й кажа какво е станало. Странното е че в дозировката на двамата д-ра има разминаване и се чудя как да ги приемам. В МД ми предписва утрогестан 2х1, но шпа 3х1 и 4бр прегнил 2 пъти  седмично. Като утрогестан ми каза, че докато кървя само орално, иначе може и вагинално, че било по щадящо.. АГ обаче като й казах какво е изписано, ми каза да пия но шпа 4х1 и утрогестан 2х2, като каза че мога и вагинално...

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 10:12 от FBID1851546037

# 290
Скрит текст:
Кои са най-добрите специалисти за ФМ в 20 г.с. в София? Преди време на Марков се носеше славата. Сега кой бихте препоръчали?
Д-р Кристина Чачева в болница "Надежда" е страхотен специалист. Не бих препоръчала д-р Чавеева .
Защо не бихте препоръчали д-р Чавеева? Не е видяла някакъв проблем ли?
Защото аз имах записан час при нея и ме прегледа специализант, което смятам за изключително непрофесионално. Освен това срещнах информация във форума за нейни пропуски. И на база сравнение между два мои прегледа това е моето мнение.

Д-р Чавеева е един от най-добрите специалисти по ФМ в цялата страна. Затова и при нея се обучават повечето специализанти по фетална медицина. Но проблемът с прегледите, извършени от специализант, го има открай време в Щерев, и то не само при нея, а при всички лекари в болницата. При д-р Чавеева често часовете се дублират и при това положение може да се случи прегледът ви да извърши специализант, а тя накрая да дойде за кратко да извърши бърз допълнителен преглед. Иначе е страхотна, но просто е твърде ангажирана и непрекъснато обучава специализанти.

Аз лично съм много доволна от д-р Панайотова в болница Надежда, но прочетох в темата за болницата, че е по майчинство. Не знам дали още е така.

По-назад се коментираше и д-р Стратиева, и при нея съм била на ФМ и не повторих. Много груб и троснат лекар. Скапа ми целия преглед заради грубото си отношение още в началото на прегледа.

Здравейте! Днес леко прокървих (11г.с.)и в паниката веднага отидох в МД. Оказа се че имам леко отлепване и не се налага хоспитализация, но ми предписаха терапия и почивка. Като се прибрах се обадих и на следящата ме АГ, за да й кажа какво е станало. Странното е че в дозировката на двамата д-ра има разминаване и се чудя как да ги приемам. В МД ми предписва утрогестан 2х1, но шпа 3х1 и 4бр прегнил 2 пъти  седмично. Като утрогестан ми каза, че докато кървя само орално, иначе може и вагинално, че било по щадящо.. АГ обаче като й казах какво е изписано, ми каза да пия но шпа 4х1 и прогестерон 2х2, като каза че мога и вагинално...

Въпросът ти не е за форум.

# 291
  • Пловдив
Доре, не се панирай, след като са ти казали, че всичко е наред с бебо значи е така.
В свръх ранна бременност си пушех и пиех /хем беше планувана при мен, просто не знаех, че съм успяла да забременея/ и сега консумирам бира, по-рядко чаша бяло вино, а когато много ми се пропуши си паля и цигара. Не казвам, че някой трябва да следва моя пример, просто се опитвам да те успокоя, при положение, че си минала вече и преглед.

# 292
Iskam da popitam parviq mi чхг beshe na 13 srqda stoinosta my beshe 35,25..a na 18 ponedelni pusnah vtoro чхг beshe 281,7 i ne se vidq nishto na exograf Sad ?

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 18:29 от AnMary

# 293
Имам 3 фетални при Стратиева. С мен винаги е била мила, но и при нея ги има специализантите и натоварването. Но винаги е идвала да направи финален преглед и тя. Чака се много, викат я и другите лекари за консултация. Понякога съм чакала и да минат жени, записани след мен, понеже са засечени проблеми при прегледа. Писала съм и в други теми, че в България са малко хората, специлизирали ФМ. Конкретно Чавеева и Стратиева имат изкарана 3 годишна специализация към Кингс колидж и това наклони везната за моя избор.

# 294
Отново споменавам Стратиева, БХС и двете фетални съм правила при нея.
Всъщност ме изпратиха при нея в 12г.с. за хорионбиопсия, но тя след обстоен преглед категорично каза, че няма да я направи и повтори БХС.

Да, чака се много, защото се дублират часовете, а и ги записват през 15 минути.
Никога не ме е преглеждал неин специализант.
Винаги е била изключително внимателна,  мила и обяснява всичко в детайли.

# 295
  • София
А от Димитър Марков някой има ли впечатления? Аз бях при него на 1вс ФМ и съм доволна. Та мисля и втора пак, но кажете и вие Hug

# 296
А от Димитър Марков някой има ли впечатления? Аз бях при него на 1вс ФМ и съм доволна. Та мисля и втора пак, но кажете и вие Hug

Извинявай за въпроса, в коя седмица се прави първа фетална и има ли общо с БХС?

# 297
  • София
Първата е по желание,ходих в 12г.с.

# 298
Относно д-р Стратиева, знам, че и тя е сред много добрите специалисти по ФМ, но отношението й не ми допадна. Затова коментарът ми е негативен.

Десиссслава, съветвам те изобщо да не пушиш. Доказано е, че дори и малкото количество цигари, имат негативен ефект върху плода. Относно алкохола, няма данни малкото количество алкохол да вреди на плода и затова много лекари смятат, че не е проблем да се пие по чаша бира отвреме навреме. Виното, обаче, е по-силен алкохол и не мисля, че е редно да се консумира често, но всеки сам си преценява. Но цигарите са друго нещо и с тях не бива да се прави компромис.

# 299
Доре, не се панирай, след като са ти казали, че всичко е наред с бебо значи е така.
В свръх ранна бременност си пушех и пиех /хем беше планувана при мен, просто не знаех, че съм успяла да забременея/ и сега консумирам бира, по-рядко чаша бяло вино, а когато много ми се пропуши си паля и цигара. Не казвам, че някой трябва да следва моя пример, просто се опитвам да те успокоя, при положение, че си минала вече и преглед.
Благодаря,че се опитваш да ме успокоиш мила.И моето бебе е страшно искано но не сме очаквали да се получи,аз съм и с много нередовен цикъл.Прескачал ми е и по 4 месеца.Бях на Дуфастон доста дълго време и ето,че чудото се случи,но без да разбера.А 3 месеца съм си павкала по 1 кутия на ден😔😔😔и отделно бира.Разбира се бира не всеки ден но имам няколко дни които съм прекалила,поводи😔Какво нещо изчетох,колко учени,колко изследвания,имам чувството,че цялата информация по тази тема.Почнах да чета и учебници по Биология за етапите на образуването на мозъка.И какво ли още не.Ще си правя Пренатест но той е само за генетични аномалии,както казах тези от външни фактори никой и нищо неможе да ги установи,примерно алкохол,цигари,тежки метали и мн мн други.
Така и неразбрах само първите месеци ли са толкова важни за сформирането на мозъчните клетки,невроните и т.н.Ако някой знае нека ми каже.Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт