Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 251
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Трябва ли да се третира с нещо секрета? Ако е безцветен- без мирис, болки? Аз съм в 31 г.с и имах няколко дни такъв.

# 421
Трябва ли да се третира с нещо секрета? Ако е безцветен- без мирис, болки? Аз съм в 31 г.с и имах няколко дни такъв.

Ако нямаш неразположения като парене и сърбеж, значи си е нормалния секрет при бременните, а не е инфекция. Няма нужда от лечение. Но към края на бременността наистина се засилва и става неприятно, но какво да се прави. Аз имах такъв и двете бременности от началото до края, който отшумя чак след раждането.

# 422
Момичета, идвам да се похваля, че родих. Сега се гледаме с бебо. Няма да разказвам за раждането, че има много бъдещи майки тук. Само ще ви посъветвам добре да подбирате екипа и лечебното заведение.
Честито бебче! Бъдете здрави и бързо възстановяване!
В коя седмица роди? Колко кг е бебчо? 🙂
41-ва, но по ехограф 1 ден преди термин. Роди се 2600.
Благодаря!

# 423
  • София
zila 1живи и здрави да сте и само щастие!
С оглед нс препоръката си - Вие доволна или недоволна останахте от болницата и екипа и бихте ли споделили кои са те? Може и на л.с.

# 424
Разбрах, че в Майчин дом правят безплатен биохимичен скрининг в момента. Някой правил ли е там, може ли да споделите впечатления?
Чудя се къде да отида - в Щерев или Майчин дом.
Иначе много ме е страх от резултатите, предполагам всеки е теперил какво ще му кажат Frowning1

# 425
Здравейте. Извинявам се за поредното съобщение, моля изтрийте ми предишното ако е нужно. Дава ми грешка и не мога да редактирам изобщо.
Ходих в МД за БХС, като цяло не знаех какво да очаквам. Платих си 45лв за УЗ, тъй като го направих там. Декларация се попълва за изследванията за да не се плащат, иначе мисля и те са 45ЛВ. Като цяло доктора на когото попаднах не беше от най-приказливите. Попитах го дали всичко върви както трябва каза да. Минах пак през регистратурата, после за кръв и това беше. След 3 дни ще излязат резултатите от изследването.

# 426
Това ли им е "безплатната" програма.. Би трябвало всичко да се поема, щом правят някаква инициатива.. А тези изследвания не могат ли да минат по касата?
Аз май ще си ходя в Щерев, там за 2 дни си готов с всичко, поне ще си спестя 3 дни чакане и притеснение.

# 427
Да, за самите кръвни изследвания и съпоставката им с УЗ е безплатна. Ако си имате УЗ от проследяващи АГ примерно, няма нужда да плащате за такъв в МД. Аз предпочетох да го пусна там, за да не се разхождам, че АГ ми е далеч, а все пак има срок за кръвните след това. В Щерев доколкото видях излиза над 100лв изследване + УЗ. Аз съм доволна от МД и ми е близо.
Това ли им е "безплатната" програма.. Би трябвало всичко да се поема, щом правят някаква инициатива.. А тези изследвания не могат ли да минат по касата?
Аз май ще си ходя в Щерев, там за 2 дни си готов с всичко, поне ще си спестя 3 дни чакане и притеснение.

# 428
Ами ще проверя и на двете места, защото и на мен МД ми е по-удобно място, но се чудя. А какъв документ носиш и записваш ли си час за изследване или УЗ?

# 429
Декларацията за БХС от вкъщи ли я носеше попълнена или на място ти дадоха да я напишеш?

# 430
Да попитам винаги ли шийката трябва да се мери вагинално?
През корема било неточно, но в какъв смисъл- по-голяма дължина излиза през корема или по-малка?

# 431
През корема било неточно, но в какъв смисъл- по-голяма дължина излиза през корема или по-малка?
При мен през корема я изкарват по-къса.

# 432
Момичета, относно БХС - въпросът не е да е евтино или да ви е наблизо, а да отидете при добър специалист. Ехографският преглед при БХС и следващите ФМ се правят при специалисти по фетална медицина, а не просто при АГ. Това са най-важните ехографски прегледи през цялата бременност. Не мисля, че от тях трябва да се пестят пари. Добрите специалисти по ФМ са в частните болници и медицински центрове и цената е около и над 100лв. Но на тези прегледи могат да се открият проблеми, които няма как да бъдат открити по друг начин.

Конкретно от БХС, най-важни са ехографските данни. Затова и прегледът трябва да бъде извършен от добър специалист, който прави необходимите измервания. Самото изчисление на риска накрая зависи от много фактори, вкл. и възрастта ви, и е просто статистика, така че то не е толкова от значение.

# 433
Ами ще проверя и на двете места, защото и на мен МД ми е по-удобно място, но се чудя. А какъв документ носиш и записваш ли си час за изследване или УЗ?
без час, нищо не трябва да се носи. От 8.30 до 12ч мисля че беше за УЗ ако е при тях и до 13ч за кръв.
Момичета, относно БХС - въпросът не е да е евтино или да ви е наблизо, а да отидете при добър специалист. Ехографският преглед при БХС и следващите ФМ се правят при специалисти по фетална медицина, а не просто при АГ. Това са най-важните ехографски прегледи през цялата бременност. Не мисля, че от тях трябва да се пестят пари. Добрите специалисти по ФМ са в частните болници и медицински центрове и цената е около и над 100лв. Но на тези прегледи могат да се открият проблеми, които няма как да бъдат открити по друг начин.

Конкретно от БХС, най-важни са ехографските данни. Затова и прегледът трябва да бъде извършен от добър специалист, който прави необходимите измервания. Самото изчисление на риска накрая зависи от много фактори, вкл. и възрастта ви, и е просто статистика, така че то не е толкова от значение.
аз лично не съм се спряла на МД защото е без пари. Аз съм на мнение, че там има доста добри лекари и не всички са в частните болници. Всеки си има своите впечатления и мнение.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 15:16 от FBID1851546037

# 434
При мен през корема я изкарват по-къса.

Дано, защото, ако се имерва повече през корема, значи ми се е скъсила.

Общи условия

Активация на акаунт