НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 476
  • 651
  •   1
Отговори
# 120
Хайде разкажете как мина мо Хоризонт, не слушах...Ако го има някъде качено да го чуем - давайте! Хриси пак ли ти бе...Ние тук обсъждахме дали да дойдем, но не мисля, че сме добър пример за средностатистическо семейство, нито пък имаме /най-вече аз де/ поглед върху управлението на правителството. А и такива въпроси ме се струват малко като манипулация предизборна и защита на разни интереси..Не знам. На мен лично ми харесва това, че забраниха строежите в Иракли за година, това за мачайчинството...но за всякакви по-глобални и важни неща не съм информирана...   bouquet

# 121
Има предвид ромите в Пловдив, на които настроиха цял жилищен комплекс най-модерен, и живеят там на такива цени. В големи апартаменти, тераси, дограми - всичко 6. Наем - цитиран по-горе... който не плащат... Ток, вода - тоже...

Значи е вярно, аз си мислех, че са слухове. И къде се намират блоковете? Сигурно и под техните тераси е същата смрад като в Столипиново.

Ах, трябва да отстояваме исканията си.

Значи могат да променят закона така, че царя да си получи имотите, а не могат да променят закона за да се подобрят условията за отглеждане на нашите деца. Това са пълни глупости. Значи имаме повод за протест. Нещо май бързо се справиха с нас.

# 122
  • Откъм Варната
Цитат
Сигурно затова дори новината за поредните ромски привилегии не породи негативни реакции. Започналата декада на ромското включване предвижда изграждане на 47 457 нови жилища за циганите, които ще струват 1,2 млрд.лв. Още 17 млн. лв. ще отидат за стратегии. Това е записано в национална програма за подобряване на условията на живот на етническите малцинства в неравностойно положение. Програмата ще обхване около 412 500 цигани от 100 квартала на 88 града.
През следващите 10 години циганите ще избират между 5 типа жилища с площ от 20 до 87 кв. метра. Освен строителството на нови къщи ще бъдат ремонтирани и жилищата на 21 450 ромски домакинства.

Цялата статия - Криворазбраната интеграция

Една интересна Петиция

Колкото и да им дава държавата, те все ще са недоволни, ще искат още и още, това за мен не е интеграция, трябва да им се промени манталитета, а това няма как да стане докато не се научат да се учат и да работят наравно с нас и да се борят честно за всичко което искат от живота, а не да плачат само за помощи и привилегии като малцинство....

Тук във Варна в кв. Владславово има един или няколко такива жилищни блока  който навремето са дадени за тази цел елате да видите на какво приличат....

Ами сега за тези пари дето ще ги вложат в Столипиново за да им изчистят боклука, файда няма догодина пак....те като не са научени на култура и хигиена колкото и да ги къпем те пак в кочината ще се заврат после....
През една от махалите тук във Варна минава един от отводнителните канали на града които е открит и от двете страни е покрит с боклуци...Отива циганката до края на улицата и си мята боклука...после кучетата се ровят там и айде после при циганетата и какво ....как няма да има зарази....мизерия....

#Cussing out #Cussing out #Cussing out
Знам че е крайно но се сещам все по често за един лозунг  " Циганите на сапун"

Все пак знам че има и свестни цигани който занят каква е ползата от образованието и имат понятие от лична хигиена и култура и заемат достойно място в нашето общество

П.С. сори за ОФ но съм бясна

# 123
  • До хладилника, който обичам
Има предвид ромите в Пловдив, на които настроиха цял жилищен комплекс най-модерен, и живеят там на такива цени. В големи апартаменти, тераси, дограми - всичко 6. Наем - цитиран по-горе... който не плащат... Ток, вода - тоже...

Значи е вярно, аз си мислех, че са слухове. И къде се намират блоковете? Сигурно и под техните тераси е същата смрад като в Столипиново.
До Руския пазар. Страхотни кооперации. Веднага започнаха да ги чупят и разбиват. Паркета - за огрев... Просто е плачевна гледка...

# 124
  • Откъм Варната
....
До Руския пазар. Страхотни кооперации. Веднага започнаха да ги чупят и разбиват. Паркета - за огрев... Просто е плачевна гледка...

Ще оставят всичко на тухла, и за това ли плащаме данъци

# 125
Здравейте,
разгледах тук някои от предложенията за семейното подоходно облагане и за детските ..
Не виждам причина детските да се дават спрямо дохода и колкото по-нисък е той, толкова да са по-високи детските надбавки и това поради една основна причина, че така се подкрепя косвено осигуряването на заплата около минималната..Отново са ощетени родителите, които съвестно декларират всички доходи и плащат данъци .., е тук някой говореше, че за високите доходи било достатъчно приспадането от данъчната основа, е да но не е точно така поне според мен
1) 350лв за дете /12м = 30лв (грубо) към настоящия момент цели 10лв повече от детските надбавки, но ето тук се появава другия момент
2) тези 350лв са пари изкарани с труда на родителя и единственото, което му спестява държавата е да плати данъка върху тези пари .. в най-масовия случай около 30%*350лв и какво се получава, че на съвестните родители децата получават по-малко пари от държавата. Единици са случаите дето 350лв ще ги прехвърлят в долната графа за данъци
3) към момента пък най-облагодетелствани са родителите с ниски или официално ниски доходи, те хем взимат 20лв, хем подават искане да им се върне данъка върху 350лв за дете

За неосигурените изобщо не коментирам, там им се дава всичко наред ..те са масово от малцинствата и ако няма за тях е ДИСКРИМИНАЦИЯ

# 126
Но пък можем да искаме да се поемат всички лекарства  и АМ/специализираните също/ на близнаци, тризнаци и т.н, както и на породените деца, до 3-то по ред включително, до определена възраст. Според мен до 18 години, но ако им го предложим ще писнат.   Значи поне до навършване на 2 -годишна възраст на децата. Смятам, че е  разумно и компенсира успешно липсата на двойно и тройно майчинство, даже ако детето е на специално АМ, антирефлуксно примерно, АМ струва по 220 лв на месец, така че даже ще сме на сметка. Особено ако и на двете деца се поемат от държавата лекарствата и АМ.

Как ви се струва като предложение?

Мисля ,че идеята е добра и си струва да опитаме.....

# 127

Не виждам причина детските да се дават спрямо дохода и колкото по-нисък е той, толкова да са по-високи детските надбавки и това поради една основна причина, че така се подкрепя косвено осигуряването на заплата около минималната..Отново са ощетени родителите, които съвестно декларират всички доходи и плащат данъци .., е тук някой говореше, че за високите доходи било достатъчно приспадането от данъчната основа, е да но не е точно така поне според мен
1) 350лв за дете /12м = 30лв (грубо) към настоящия момент цели 10лв повече от детските надбавки, но ето тук се появава другия момент
2) тези 350лв са пари изкарани с труда на родителя и единственото, което му спестява държавата е да плати данъка върху тези пари .. в най-масовия случай около 30%*350лв и какво се получава, че на съвестните родители децата получават по-малко пари от държавата. Единици са случаите дето 350лв ще ги прехвърлят в долната графа за данъци
3) към момента пък най-облагодетелствани са родителите с ниски или официално ниски доходи, те хем взимат 20лв, хем подават искане да им се върне данъка върху 350лв за дете

За неосигурените изобщо не коментирам, там им се дава всичко наред ..те са масово от малцинствата и ако няма за тях е ДИСКРИМИНАЦИЯ

Винаги ще има стимул да се осигуряваш на минимална заплата. Стимулът да откраднеш от Държавата.  Винаги ще има недоволни, че плащат данъци. Ако може да не дадеш на Държавата. От известно време се изживявам като форумска идеалистка и проповядвам моралът да мислиш и за другите и за себе си. Но като се сетя, че най-вероятно жестът на толерантност и разбиране, ще бъде изконсумиран по най-свински начин от управляващите, ви призовавам много, много да не ми обръщате внимание.

# 128
Дадох интервю за утрешния брой на в. Марица. За проблема с първокласниците.

Вижте го, ако сте от региона, ще го нося в София в петък, ще се опитам да сканирам или най-малкото да го препиша тук за всички отанали Grinning

# 129
Аз ще взема вестника и ще сканирам интервюто. Утре ще излезе, нали.

# 130
Благодаря, Летяща  bouquet

Много ме улесняваш, защото щях да търся някъде по копицентрове скенер...

Утре трябва да излезе, така ме увери журналистката, не знам дали ще е интервю или текст, няма значение...

Протоколът пристигна при мен. Подписахме с Ренци. В петък го нося в София, че само Инето и Ефросина останаха, пък те са софиянки.

# 131
Че протоколът не стигна ли до Варна , за да го подпише Инето там .
На Ефи аз ще го дам , ще мине през мен да го подпише , тъкмо ще се видим .
Ми да взема да мина през БТА в петък , т.е да ви чакам след Пресконференцията и да отидем на по бира , искам да се запозная и с Коала . Тогава ще взема протокола за Ефросина , ще ви дам пари за преск. и ще взема членския внос на Коала  Mr. Green
Членски внос може да се плати при мен , работя на Граф Игнатиев , а който има желание да стане член на Сдружението е добре дошъл , просто трябва да ми пише на лични , за да му дам адреса и телефона си     Simple Smile

Инето кога се връща , някой знае ли , божеееее , че съм ... `що не взема да и звънна и ще разбера
И от Ренци искам членски внос , ако Коала се сети да го вземе , моляяяяяяяя

# 132
Женя, ела, ще се радвам да се запознаем. Ох, момичета, много се вълнувам, ще ви видя на живо Hug Grinning
Пък за протокола - май не е ходил във Варна, ами Янич го подписа, когато беше у Летящата - във Велинград са се видели. Абе, нерде Ямбол, нерде Стамбол, та и Велинград в кюпа Joy

За членския внос - ОК, ще дам и за Нейно Модераторско Височество Laughing Уф, няква лигня ме е обзела, че имам втора звездичка в профила

Жени, сори за неделикатния въпрос, ама  не е ли по-добре ПРЕДИ пресконференцията да минеш, мила  newsm78 bouquet
Пък бирата после е задълже.

Още нещо - мога да нося камерата, да си снимаме, ама кой ще е оператор?

# 133
Освен аз да ви снимам , Коала  Wink
Ще взема да дойда , ама не ми се говори за яслите и градините , защото ще се размият нещата
Пък после - ще се почерпим заедно

# 134
Освен аз да ви снимам , Коала  Wink
Ще взема да дойда , ама не ми се говори за яслите и градините , защото ще се размият нещата
Пък после - ще се почерпим заедно

ДА smile3521

Общи условия

Активация на акаунт