👨‍🍳 Hell’s Kitchen 👨‍🍳 България "Емоции под налягане" - сезон 3, тема 4

  • 46 870
  • 820
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 51 888
Няма как тази посредствена в готвенето Галя да бие кулинар като Реджеп. Галка приготви две крокети, а чинията на Реджеп беше на светлинни години от тази на Галя. Аз ако бях на Реджеп (добре, че не съм и няма как да бъда) в този момент просто бих си тръгнала. Не знам какъв шеф е Ангелов, но да мачкаш можещ човек, а да подкрепяш посредствеността заради сеир по тв-то: еми, не е ок.

Хм,  хм, ако ти възложа да ми боядисаш стените, а ти вземеш, че перфектно ми лакираш пода, дали трябва да ти платя? Та ако задачата е КИШ, а той е направил някаква перфектна разядка/предястие, но не и киш, тогава как да спечели?  То ако е така на някого като му поискат Уелингтън ще дадат пържола, защото на скарата се справя по-добре Wink

Относно Недялка.
Първо, тя опита да стовари вината на друг. Не да премълчи, а на директен отговор да изкръшка. Това аз не бих търпяла, ако съм шеф (шефа на каква да е фирма, не готвач)
Второ, тук имаме симулация, ролева игра и на един се пада да бъде шеф на екипа. Той няма възможностите на реален шеф (да си подбира екипа и да уволнява неставащите), а му се налага да работи с каквото Бог дал, даже и да се справя със саботажи. При това положение единственият начин ролевата игра поне малко да прилича на реалност е модераторът/водещият/шефът да налага дисциплинарни мерки и изкуствено да поддържа йерархията. Ако това не се случва, всичко пропада и затова на Недялка и се падаше да бъде "уволнена". И няма никакво значение колко била добра, кухнята е отбор и по принцип в него може да има една звезда. Когато са повече си пречат. Знам случаи на изгонени перфектни и блестящи служители, защото не пасват на колектива и пречат на общата работа. А да се даде приоритет на блестящия колега пред добрия колектив е голяма мениджърска грешка, защото утре той ще си вдигне парцалките и ако всичко е залагано на него ще има срив. Или ще почне да изнудва. Много рядко работата налага да се търпи примадона, но тук не е така.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 11:05 от Черна станция

# 211
  • Мнения: 17 272
Защо кюфтето в т.нар. им бургер има няколко степени на изпичане. Като си поръчвате кюфтета така ли ги искате?

Толкова непрофесионално нещо не съм виждала. И то за бургер...ало това е сандвич. Аз дето не съм професионалист не го правя кюфте

# 212
  • Испания
  • Мнения: 37 503

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 16:09 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬

# 213
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Защо кюфтето в т.нар. им бургер има няколко степени на изпичане. Като си поръчвате кюфтета така ли ги искате?

Толкова непрофесионално нещо не съм виждала. И то за бургер...ало това е сандвич. Аз дето не съм професионалист не го правя кюфте
Ами тука специално знаеш, че питат как си искаш бургера. Аз винаги казвам уел дън, защото не обичам дори наченки на розово. Та и в Хелс-а така. На мен пък друго ми е интересно - като вземе Ангелов да реже месото и да проверява - такова накълцано ли ще го издаде?? То е ясно, че е пародия това тяхното готвене за хората уж, ама съвсем на балами ни правят.

# 214
  • Пловдив
  • Мнения: 44 586
Таки слага накълцани в кутиите Head Band и доде стигнат "уж" до клиента смятай на какво приличат. Пък още по-странно ми е някой да поръча/седне в такъв тип ресторант и да поръча омлет.

# 215
  • София
  • Мнения: 62 595
да, голяма смешка е с това рязане на кюфтето, също и на стековете. със сигурност добре си похапват всички от екипа, то е ясно, че въпросните ястия никъде не отиват.

# 216
  • София
  • Мнения: 13 350
И мен ме дразни това с омлетите, особено сега за вкъщи, все едно не могат сами да си направят аламинут. Както и вчера децата искали 3 салати по техен избор, те повечето деца не ядат всички зеленчуци, а и като цяло биха избрали друго, а не салати.

# 217
  • Пловдив
  • Мнения: 44 586
Нали в един от епизодите размахваше пръст, че той, видиш ли, няма да допусне да фалира или нещо от сорта...а сега в това ИП и криза кво ли прави?

# 218
  • Мнения: 11 632
Таки слага накълцани в кутиите Head Band и доде стигнат "уж" до клиента смятай на какво приличат. Пък още по-странно ми е някой да поръча/седне в такъв тип ресторант и да поръча омлет.
Що да не поръча, вкусове всякакви. За мен е странно пък да има прости кюфтета, например, ама има. Не помня в ресторанта на кой шеф бяхме сядали преди години, моето дете си иска кюфтета, иначе гладно щеше да остане с разните му там изгъзици.

# 219
  • Мнения: 6 510
Скоро ми направи впечатление, че някой много се стараеше с омлета, дали не беше Цецо? - показваха отблизо, но в средата залепна и се скъса. Тиганите им май за нищо не стават вече.

# 220
  • Мнения: 17 272
Живея на место където бургерът е национално ястие, никъде не са ме питали как искам да е направен. Питат за сейк, но не и за бургер.
А рязана не стейкове и на бургери. Ако ми сервират такова, съм го върнала на секундата.

# 221
  • Мнения: 4 706
Скрит текст:
Защо кюфтето в т.нар. им бургер има няколко степени на изпичане. Като си поръчвате кюфтета така ли ги искате?

Толкова непрофесионално нещо не съм виждала. И то за бургер...ало това е сандвич. Аз дето не съм професионалист не го правя кюфте
Ами тука специално знаеш, че питат как си искаш бургера. Аз винаги казвам уел дън, защото не обичам дори наченки на розово. Та и в Хелс-а така. На мен пък друго ми е интересно - като вземе Ангелов да реже месото и да проверява - такова накълцано ли ще го издаде?? То е ясно, че е пародия това тяхното готвене за хората уж, ама съвсем на балами ни правят.
[/spoiler]


И на мен точно това ми е било интересно... реже го, да провери Grinning
А това с поръчките... дали някой поръчва от тях наистина Scream когато ресторантът приемаше гости все го даваха пълен. Просто ми е странно при толкова много наличие на избор от хубави ресторанти в София като ги гледаш тези как мацат наистина ли ще поръчаш мини порция салата и омлет за вечеря?

# 222
  • Мнения: 17 272
Скрит текст:
Защо кюфтето в т.нар. им бургер има няколко степени на изпичане. Като си поръчвате кюфтета така ли ги искате?

Толкова непрофесионално нещо не съм виждала. И то за бургер...ало това е сандвич. Аз дето не съм професионалист не го правя кюфте
Ами тука специално знаеш, че питат как си искаш бургера. Аз винаги казвам уел дън, защото не обичам дори наченки на розово. Та и в Хелс-а така. На мен пък друго ми е интересно - като вземе Ангелов да реже месото и да проверява - такова накълцано ли ще го издаде?? То е ясно, че е пародия това тяхното готвене за хората уж, ама съвсем на балами ни правят.
[/spoiler]
Имаше обявени кастинги за гости в ХК.
В нормалният ресторант на шеф Ангелов съм поръчвала стейк, дойде си цял.


И на мен точно това ми е било интересно... реже го, да провери Grinning
А това с поръчките... дали някой поръчва от тях наистина Scream когато ресторантът приемаше гости все го даваха пълен. Просто ми е странно при толкова много наличие на избор от хубави ресторанти в София като ги гледаш тези как мацат наистина ли ще поръчаш мини порция салата и омлет за вечеря?

# 223
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Титина, и ние живеем на същото място, друг щат и тук винаги са ме питали как си искам бургера. Повечето го предпочитат мидиъм, ама аз не, та добре, че ме питат. Това за ресторанти, фаст фууд не питат - дават ти го и това е и в повечето случаи е направо подметка.
Не разнасят, никакъв шанс с тая пародия да ме заблудят.

# 224
  • Мнения: 17 272
Щом казваш, съгласна съм с теб.
Но позволи ми да пиша от своя си опит, ако може естественно.

Patty за бургера ( или т.нар. кюфте) си има точни размери и форма. Предполага се, че състезанието спомага за повишаване на кулинарната култура на гледащите го. За съжаление това състезание не учи на нищо.
Показват как една жена, за 2 месеца може да мине по умения готвачи от доказани ресторанти. Ами няма как да стане. Дори и барбекюто си е традиция. Бъргер не се прави на скара. За изпичането му се изискват специални условия за да се направи. И за резултат- сандвич с кюфте го наричаме бургер. ами не става.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 19:51 от Titina

Общи условия

Активация на акаунт