Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 093
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 105
"Иzвинявай,но ми се иска да прочета някьде докаzателства zа това твьрдение,но ако нямаШ,няма проблем."
-> Никаква връзка не е намерена, нито процента на Астматичните деца е по-голям при ваксинираните, отколкото при неваксинираните. Тези неща отдавна се смятат за решени фактически. Тоест-липса на връзка.

Има списък на ваксини, разрешени за бременни.
Но е добре да избягваш да слагаш ваксини на бременни, когато това е възможно.
За кърмачки не съм чувал подобно нещо. Противогрипната ваксина има показания от 6 месец.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 00:41 от Birdie

# 106

Някьде пусках линк,че грипната ваксина е противопокаzна zа бременни И кьрмачки.

Няма такова нещо! Stop
При нас е препоръ4ително всяка бременна,(която е минала 13г.с )да бъде ваксинирана!

# 107
Birdie, в закона пише, че ваксина се поставя на здраво дете. Епилепсията и астмата не са ли болести?
Просто разсъждавам на глас...

Точно на деца с Астма задължително се слага противо-грипната ваксина.

И много правилно.
Астматиците са най-уязвими по време на грипният сезон.
Спестяват се много главоболия и проблеми. Peace

# 108
Да, и аз я слагам редовно на редица групи деца и съм много, много доволен.

# 109
Някьде пусках линк,че грипната ваксина е противопокаzна zа бременни И кьрмачки.

Цитат
Няма такова нещо!
При нас е препоръ4ително всяка бременна,(която е минала 13г.с )да бъде ваксинирана!

Какво неЩо го няма? Не сьм пускал линк ли?
Американците са иzвестни на всички колко са zдрави hahaha Слава Богу никой не вzима пример от тях.Иначе няма проблеми,бодете се с каквото искате.И когато иzляzат ембрионалните ваксини,да не zабравите да си ги сложите на неродените си бебе4ета. Wink

# 110
 Искам да попитам каква е тази ваксина MBPE - срещу менингит, натравяне на кръвта, пневмония и ушни инфекции. Нова ваксина ли е? Няма я в картона на детето ми и от скоро и върви рекламата по телевизията. Получих писмо с брошура, че ми се препоръчва да я направя. Искам да попитам също, защо е необходимо да правят на детето ми за 1 година 4 ваксини срещу менингит? Не е ли малко прекалено?
 Извинявам се ако това вече е обсъждано, но темите са достатъчно големи и едва ли ще успея да ги изчета. Благодаря!

п.с. Страната за която говоря е Великобритрания.

# 111
MBPE- не знам какво имате пред вид под това. ММР, може би? Там имаше епидемия наскоро...

"Искам да попитам също, защо е необходимо да правят на детето ми за 1 година 4 ваксини срещу менингит? Не е ли малко прекалено? "
->>Касаят различни причинители на едно и също заболяване. Не е прекалено.

# 112
 Birdie, нямам предвид MMR, а точно MBPE - meningitis, blood poisoning, pneumonia, ear infections. Ваксината явно е нова, защото от няколко дена се излъчват рекламите и и както казах няма я в картона на детето предвидена.
 Прости ми невежеството, но не ми е ясно как така се "различни причинители за едно и също заболяване"?

# 113
Крисчън Х.  Mr. Green,
ние в Америка сме ваксинирани против змийска отрова. Laughing
 Тъй че можете  да съскате и да плюете колкото си пожелаете,не ни пре4ите. smile3533

Слава Богу никой не вzима пример от тях.

Тук ве4е ме разсмя истински. smile3532
  201uu

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 05:31 от twins_mama

# 114
Birdie, нямам предвид MMR, а точно MBPE - meningitis, blood poisoning, pneumonia, ear infections. Ваксината явно е нова, защото от няколко дена се излъчват рекламите и и както казах няма я в картона на детето предвидена.
 Прости ми невежеството, но не ми е ясно как така се "различни причинители за едно и също заболяване"?
Не ми е известно нещо по въпроса за MBPE...
Менингит причиняват различни видове микроорганизми. За тези, за които има действаща ваксина, тя се използва.
Микроорганизмите са различни и няма универсална ваксина.
За всеки специфичен микроорганизъм се разработва специфична ваксина. За хемофилус-Акт-Хиб, за Стрептокок-Превенар и т.н.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 11:43 от Birdie

# 115
 Сега чета в брошурата и срещам съкращение PVC, за аъщата ваксина, ако така олеснявам нещата.
 Ваксината се представя за първи път тук от началото на септември.2006.

# 116
Вероятно става въпрос за "Превенар"-Pneumococcal Conjugate Vaccine (PCV).
Тук (Гърция) я ползваме от 2004. Задължителна е от 1/01/2006.
Много, много добра ваксина и без почти никакви странични ефекти при правилно приложение. Покрива 7 щама Стрептокок. Малка революция направи тази ваксина по отношение на тези заболявания-отит, менингит, пневмония. Очаква се скоро 9 валентната "Превенар".

UK закъсня. Те винаги правят подобни неща, защото не искат да плащат. Ваксината е скъпа-не искат да покриват децата за да не им обеднее "бюджета". Така правиха с менингококовата преди години, така с инжекционното полио. Сега с "Превенар". Бедна страна, какво да се прави... Mr. Green

Ваксината е в "обръщение" от 2000 година. В Европа от 2003-2004.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 11:44 от Birdie

# 117
 Да вероятно е същата за която говориш. Благодаря!   bouquet

# 118
Туинс Мама
Неzнаех,4е се има такива ваксини среЩу zмйиска отрова.А най ве4е не ми се вярва да ги дават на zмии,не би трябвало да действат newsm78
Явно си ско4ила от БГ направо в страната кьдето се сбьдват мечтите и раzлика не можеШ да направиШ кой от кого вzима пример

Цитат
Слава Богу никой не вzима пример от тях.

Тук ве4е ме разсмя истински

Иначе,се смей,няма проблеми.И аz като ти раzгледах постингите много се смях,ама каква полzа.Важното е да си ваксинирана.Това най ме устройва.

Бьрди,иzвинявай zа оффа.Стопирам се. Peace

# 119
  • София
Ха, трябва да се ваксинирам значи.  Mr. Green
Я кажете какво да ми боднат - против грип, хепатит А, Б, змийска отрова и к'во ли още не...
Е сега ако ме убеди някой, че това няма да окаже влияние на бебчето ми...

Общи условия

Активация на акаунт